Arhiva vesti 10.02.2017

Ponovo postavili spomen ploču nestalim kolegama (foto)

Večernje novosti 10.02.2017
Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara KiM ponovo postavili spomen obeležje nestalim i ubijenim kolegama. Orahovac - Pitamo danas kao što smo pitali do sada i nećemo prestati da pitamo šta je sa našim kolegama, Đurom Slavijom i Rankom… »

"Big Sem" može da odahne: Luka sme da igra!

Mondo 10.02.2017
Reprezentativac Srbije konačno dobio radnu dozvolu. Debi za Kristal Palas već u subotu? Foto: MONDO Nestrpljiv je bio Sem Alerdajs, ali više ne mora da čeka. Luka Milivojević je konačno dobio radnu dozvolu za Englesku i moći će da pomogne Kristal… »

Rok za prvu ratu poreza na imovinu 14. februar

Beta 10.02.2017
Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji je 14. februar. Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti za prvi kvartal ove godine isti je kao i za poslednji kvartal prošle godine. Obveznici poreza na imovinu su gradjani… »

Video: Zapalio se avion prilikom polijetanja iz New Yorka

Al Jazeera 10.02.2017
Avion koji je iz New Yorka letio za Buenos Aires zapalio se tokom polijetanja, povrijeđenih nije bilo. A video posted by AXEL (@axeloficial) on Feb 9, 2017 at 9:43pm PST Tokom polijetanja sa aerodroma John F. Kennedy u New Yorku zapalio se avion za… »

Drama na Novom Zelandu: Trka za spas stotina kitova VIDEO

B92 10.02.2017
Više stotina građana Novog Zelanda učestvuje u akciji spasavanja kitova koji su se nasukali na obali Fervel Splita na Južnom ostrvu, piše BBC. Kako se navodi, nasukalo se ukupno 416 kitova, a do sada je preminulo više od 300, što je najgori takav… »

Rebić: Stanje bezbednosti je povoljno

RTS 10.02.2017
Građani Republike Srbije nemaju razloga za brigu, srpska policija dovoljno radi na zaštiti bezbednosti, ističe za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vladimir Rebić je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova… »

Orban optužio Džordža Sorosa za tajni uticaj

Večernje novosti 10.02.2017
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da grupe koje finansira američki milijarder Džordž Soros pokušavaju tajno da utiču na politiku u Mađarskoj. Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da grupe koje finansira američki… »

Miščević: Ne čekamo rezultate dijaloga Beograda i Prištine, bitne su reforme

Blic 10.02.2017
Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da ne manjka političke volje po pitanju reforme pravosuđa, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ona je istakla da napredak u dijalogu Beograda i Prištine daje… »

Putin: Ljubljana dobro mesto za sastanak s Trampom, ali...

Politika 10.02.2017
MOSKVA– Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nema ništa protiv da Ljubljana bude moguće mesto sastanka sa američkim kolegom Donaldom Trampom, ali je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva. „Što se tiče Ljubljane i Slovenije… »

Preminuo akademik Đorđe Zloković

Večernje novosti 10.02.2017
Redovni član SANU, arhitekta i građevinski inženjer, Đorđe Zloković preminuo je u 89. godini, saopštila je danas Srpska akademija nauka i umetnosti. Redovni član SANU, arhitekta i građevinski inženjer, Đorđe Zloković preminuo je u 89. godini… »