Arhiva vesti 10.02.2017

"Voleo bih to da vidim, da se Nikolić kandiduje bez SNS"

B92 10.02.2017
Beograd -- Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da vladajuća koalicija još nije donela odluku o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore. Ipak, kako kaže, njegova stranka ostaje pri stavu da će podržati kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom… »

Potvrđena optužnica za pokušaj ubistava Milana Beka

Novi magazin 10.02.2017
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu godine potvrdilo je optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Aleksandra Zdravkovića, za pokušaj ubistva biznismena Milana Beko, saopštio je danas Viši sud. Po oceni krivičnog vanpretresnog… »

NBS: Smanjeno učešće problematičnih kredita u Srbiji

RTS 10.02.2017
Po preliminarnim podacima NBS, učešće problematičnih kredita u ukupnim kreditima na kraju decembra 2016. godine iznosi 17,03 posto, što predstavlja pad za 4,5 procentnih poena u odnosu na kraj 2015. godinu, saopštila je Narodna banka Srbije… »

Odluka SNS-a o predsedničkom kandidatu do Sretenja

Novi magazin 10.02.2017
Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će ta stranka odluku o predsedničkom kandidatu doneti do 15. februara, a da će on predložiti da kandidat bude lider stranke i premijer Aleksandar Vučić. "Ako Vučić ne… »

Tramp: Američko-japanski savez ključan za mir

Politika 10.02.2017
VAŠINGTON – Američki predsednik srdačno je dočekao i pozdravio u Beloj kući japanskog premijera Šinzo Abea koji je u poseti SAD. Tramp je nakon susreta na zajedničkoj pres konferenciji izjavio da je njegova administracija posvećena zbližavanju… »

Evropa traži od Srbije da odblokira borbu protiv korupcije

Danas 10.02.2017
Delegacija Evropske komisije koja proverava napredovanje Srbije u Poglavlju 23 - pravosuđe i ljudska prava, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja je se bore protiv korupcije - Agencije za borbu protiv korupcije i Saveta za borbu… »

Brnabić: U pripremi adresni registar i centralni registar građana

Večernje novosti 10.02.2017
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u pripremi uvođenje dva važna registra, adresnog registra i centralnog registra građana. Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić… »

Jeremić: Teško predvideti budućnost EU

Beta 10.02.2017
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić rekao je da je teško predvideti budućnost Evropske unije, posebno posle potresa koji je usledio kao posledica referenduma u Velikoj Britaniji i dodao da će proces proširenja… »

Referendum o promjeni turskog ustava 16. aprila

Al Jazeera 10.02.2017
Predsjednik Erdogan usvojio je paket ustavnih reformi, čime je otvoren put održavanju referenduma u aprilu i uvođenju predsjedničkog sistema. Turski premijer Binali Yildirim potvrdio je da će referendum o ustavnim promjenama u Turskoj biti održan… »

Mogerinijeva odgovara Trampu: Ne mešajte se u politiku EU

RTS 10.02.2017
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini upozorila je administraciju Donalda Trampa da se ne meša u evropsku politiku, posebno posle izjave američkog predsednika u kojoj je hvalio Bregzit. "Mi se ne mešamo u američku… »