Политика архива вести 13.10.2016

Рама у Београду: Што пре признате Косово, биће боље за све

Глас Америке 13.10.2016
Александар Вучић и Еди Рама, премијери Албаније и Србије, састали су се поново у Београду, овога пута на панелу Београдског безбедносног форума, који се бавио односима две земље и утицају на стабилност у региону југоисточне… »

Трамп се извинио Србији: Бомбардовање је било велика грешка

Слободна Европа 13.10.2016
Амерички предсједнички кандидат републиканаца Доналд Трамп извинио се Србији, "америчком савезнику у два свјетска рата", и поручио да је "бомбардовање било велика грешка". Трамп је у интервјуу за београдски "Недељник"… »

ЛСВ: Крајње време да Николић буде смењен

РТВ 13.10.2016
НОВИ САД - Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је данас да је "крајње време" да Николић буде смењен, оцењујући да његове изјаве у Санкт Петербургу не доприносе европским интеграцијама, нити решавању проблема… »

"Одговорили смо Рами на достојанствен и одговоран начин"

Б92 13.10.2016
Ниш -- Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија одговорила премијеру Едију Рами на достојанствен и одговоран начин. Он је додао да Србија жели са Албанијом још боље економске и политичке односе, јер је то… »

"Кажу: Глупи Вучић жели да победи на председничким изборима, а ја..."

Вести онлине 13.10.2016
Премијер Србије поручио је да нема намеру да се кандидује на председничким изборима. Он је током панел дискусије у оквиру Београдског безбедносног форума, рекао да иако многи његове политичке потезе тумаче као председничку… »

Скупштина Србије: Посланици опозиције протестовали што се није појавила министарка Михајловић

Блиц 13.10.2016
Посланици Скупштине Србије завршили су данас расправу о изменама споразума о зајму који Азарбејџан даје Србији за изградњу пута од Љига до Прељине, а рад настављују сутра гласањем. Седница почиње у 11 сати, а посланици… »

"Нема разлога да се поново не кандидујем"

Вести онлине 13.10.2016
Председник Србије Томислав Николић рекао је да ће редовни председнички избори бити на време и да нема потребе да се о томе сада разговара. Он је додао да не постоји разлог да се поново не кандидује за председника. - Тај разлог… »

Српска листа предала захтев за оцену уставности Закона о Трепчи

Нови магазин 13.10.2016
Представници Српске листе предали су данас Уставном суду Косова захтев за оцену уставности Закона о Трепчи који је усвојен у Скупштини Косова. Шеф посланичке групе Српске, Славко Симић је након предаје захтева новинарима… »

"Видео сам се са Карићем, шта је ту лоше?"

Вести онлине 13.10.2016
Председник Србије Томислав Николић потврдио је да се са председником БК Групе Богољубом Карићем видео за време војне параде у Москви, те да би се поново састао са њим, јер, како је рекао, у томе не види ништа лоше. - Састао… »

Почасни конзул Србије: Да се Србији не догоди као Украјини

Б92 13.10.2016
Почасни конзул Србије у Санкт Петербургу Генадиј Тимченко изјавио је да Србија неће ништа добити од уласка у Европску унију. "Сматрам да Србија од тога не може ништа да добије. Шта ће се десити кад Србија постане чланица… »