Политика архива вести 02.11.2016

Варнице не воде у сукоб са Америком

Вечерње новости 02.11.2016
После оштрих речи између министара и дипломате САД. Вулин: Нисам повезао САД са угрожавањем Вучића. Скот: Превише изјава, имамо заједнички циљ. СРБИЈА и САД су две пријатељске земље, и нисам тражио полемику са… »

Више јавно тужилаштво: Не можемо да кажемо ништа о случају Јајинци

Нови магазин 02.11.2016
Више јавно тужилаштво у Београду данас није могло да саопшти информације о случају проналажења оружја у близини породичне куће председника Владе Србије Александра Вучића у Јајинцима. "Не можемо сада да вам кажемо… »

Михајловић потписала петицију за проглашење 18. маја Даном сећања на жене жртве насиља

Бета 02.11.2016
Председница Координационог тела за родну равноправност Владе Србије Зорана Михајловић потписала је данас петицију за проглашење 18. маја Даном сећања на убијене жене жртве насиља. Након потписивања петиције на београдском… »

Вучић отказао све састанке, није дошао на посао

Мондо 02.11.2016
Премијер Александар Вучић јутрос није дошао у свој кабинет у Немањиној улици и отказао је све састанке, пишу медији. Фото: АП Пхото/Дарко Војиновиц Саветница премијера за медије Сузана Васиљевић потврдила је листу "Блиц" да… »

Уводи се предузетничко васпитање за основце

Радио 021 02.11.2016
Министар просвете Младен Шарчевић најавио је да се ради на посебном закону за основне школе којим ће кроз техничко образовање бити уведено предузетничко васпитање. Он је навео да то не значи да ће деца бити оптерећена… »

Претучен старац у Грачаници на КиМ

Политика 02.11.2016
ГРАЧАНИЦА– Осамдесет петогодишњи старац претучен је у својој кући у Грачаници а претукло га је више маскираних лица, јавио је Радио Грачаница. Како је наводи Радио Грачаница, више починилаца са фантомкама на главама… »

Скупштина Србије: Расправа о учешћу вс у мултинационалним операцијама, полемика о помоћи Сирији

Блиц 02.11.2016
Скупштина Србије наставила је данас рад расправом о Предлогу одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у овој години и усвајању годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у… »

Гаф албанске телевизије: Александра Вучића у ударном термину назвали премијером Косова

Блиц 01.11.2016
Албански телевизијски канал "Топ њуз", извештавајући о истрази након проналаска арсенала оружја у Јајинцима, направио је несхватљив гаф: српског премијера Александра Вучића је на екрану потписао са "премијер Косова"… »

Састанак Кубуровић-Битићи, Србија за пуну истину о случају

Б92 02.11.2016
Београд -- Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је са Фатосом Битићијем, братом убијене браће Битићи. На састанку је истакнута спремност свих надлежних органа да раде на откривању пуне истине у вези са случајем… »

Човић о случају Јајинци: Кад се овако заталаса...

Б92 02.11.2016
Београд -- Бивши потпредседник Владе Небојша Човић изјавио је да после атентата на Зорана Ђинђића нико у Србији нема право да олако схвати ситуације попут оне у Јајинцима. Он је навео да ту ствар треба расветлити до краја… »