Arhiva vesti 29.04.2016

U američkim napadima uništeno ISIL-ovih 800 miliona dolara

Al Jazeera 29.04.2016
Pentagon kaže da su udari američke koalicije na mete ISIL-a uništili više od 800 miliona dolara u gotovini. Vojni zvaničnici kažu da takav finansijski udarac ima dvostruki učinak - više pripadnika napušta ISIL, a manje ljudi im se priklanja.… »

Premijera: Rihanna ponovo sarađuje sa Calvinom Harrisom

Tračara 29.04.2016
Pesma This is what you came for je premijerno predstavljena danas, a Calvin je povodom toga gostovao u jutarnjem programu BBC Radio 1. Muzičke zvezde su zajedno sarađivale još 2011. godine na hitovima Where Have You Been i We Found Love, koja je… »

Saobraćaj umerenog intenziteta, kolovozi mokri

Blic 29.04.2016
Saobraćaj u Srbiji je jutros umerenog intenziteta, kolovozi su mokri, a kasnije tokom danas se zbog produženog prazničnog vikenda očekuje pojačan saobraćaj, saopštio je AMSS. Sa prvim popodnevnim časovima očekuje se znatno pojačan saobraćaj… »

Šverc migranata iz Srbije u Mađarsku: Četvoro osuđeno na zatvorske kazne

Kurir 29.04.2016
BEOGRAD - Četiri osobe su pravosnažno osuđene na kazne od tri do šest godina zatvora zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u Mađarsku. Apelacioni sud je presudu izrekao četvoro okrivljenih za krivična dela iz 2013. godine, kada su krijumčarili… »

Tasovac: Ulaganje u prošlost naše budućnosti

B92 29.04.2016
Trebalo bi da budemo svesni da ulaganjem u savremenu umetnost, ulažemo u našu kulturnu baštinu, izjavio je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac na prezentaciji konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti. Znam da… »

Računam na koaliciju sa SPS i SDS

Jugmedia 29.04.2016
Opština Pirot jedna je od retkih koja je izdržala naprednjački stampedo zahavljujući dugogodišnjem predsedniku ove opštine i lideru GG “Koalicija za Pirot-Vladan Vasić“, koja je osvojila 23 od 56 odborničkih mandata. Kakva je bila predizborna… »

Nestala u Trstu Slavici Kostić isključeni telefoni

Večernje novosti 28.04.2016
Slavici Kostić (37), koja je u nedelju nestala u Trstu, i dalje nema traga. KUČEVLjANKI Slavici Kostić (37) koja je u nedelju nestala u Trstu, i dalje nema traga. U međuvremenu, oba njena mobilna telefona su isključena, i italijanski i srpski broj… »

Vučić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Blic 29.04.2016
Ponosan sam na naš izborni rezultat, izjavio je večeras premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić i istakao da nema nameru da se kandiduje za predsednika Srbije. Vučić je u intervjuu Prvoj TV istakao da je reč o istorijskom i impresivnom… »

Građani skromno proslavljaju Uskrs

N1 Info 29.04.2016
Pravoslavni hrišćani obeležavaju danas Veliki petak, dan kada je po verovanju umro Isus Hristos na krstu na Golgoti. Tog dana Isus je odveden iz kuće prvosveštenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata koji ga je osudio da bude raspet na… »

Ducati vas zove na put oko sveta

Auto blog 29.04.2016
Čuveni italijanski proizvođač motocikala, kompanija Ducati, ove godine slavi svoj 90. rođendan, a kao što je to slučaj, očekuje nas bogat slavljenički program. Osim tradicionalne "Ducati nedelje", kompanija je spremila izuzetno poseban događaj… »