Arhiva vesti 29.04.2016

Velika tuga! Poginuli ćerkica (2), majka i baka

Srbija danas 29.04.2016
Nastradale u direktnom sudaru! U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, u direktnom sudaru dva automobila, koja se oko 22 časa dogodila na magistralnom putu Novi Pazar-Sjenica kod mesta Dubinje život su izgubili majka, dete i baka. Još jedan putnik iz… »

Crna Gora, dve uskršnje poslanice

RTS 29.04.2016
Pravoslavni vernici u Crnoj Gori i ove godine dobili su dve uskršnje poslanice - Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno Srpske pravoslavne crkve i nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve. Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije je u svojoj… »

Hadronski sudarač obustavio rad zbog lasice

N1 Info 29.04.2016
Naučnici su u petak bili primorani da privremeno obustave rad najvećeg svetskog akceleratora čestica, Velikog hadronskog sudarača, jer je u složenu mašinu ušla lasica. Portparol Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) Arno Marsolije… »

Novi Sad među top pet gradova

Dnevnik 29.04.2016
Novi Sad je ušao među pet najboljih kandidata za Evropsku prestonicu mladih 2019. godine, odlučio je međunarodni žiri Evropskog foruma mladih, organizacije koja dodeljuje ovu titulu. U svojoj drugoj uzastropnoj kandidaturi naš grad je tako ponovio… »

Prilikom kopanja slučajno pronašli neverovatno blago

B92 29.04.2016
Građevinski radnici u jednom parku na jugu Španije našli su 600 kilograma starih rimskih novčanih kovanica, za šta stručnjaci kažu da je jedinstveno istorijsko otkriće. Arheološki muzej u Sevilji je saopštio da su radnici koji postavljaju cevi u… »

Evropa na granici pucanja: Sedam kriza koje ubijaju EU

Vesti online 29.04.2016
Analitička grupa "Ekonomist intelidžens junit"(EIU) objavila je najnoviji izveštaj pod nazivom "Evropa na granici pucanja", u kojem opisuje sedam ključnih problema koji ugrožavaju Evropsku uniju u ekonomskom i političkom smislu i koji bi mogli da… »

Tužilaštvo identifikovalo napadače na direktora Partizana

Radio 021 29.04.2016
Napadači na generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazuru i dvojicu ljudi iz njegove pratnje su identifkovani, ali još nisu privedeni, saznaje portal Insajder u Prvom osnovnom tužilaštvu. U Prvom osnovnom tužilaštvu su naveli da… »

Simeone u Minhenu jači za svog najboljeg ratnika

Mozzart sport 29.04.2016
Dijego Godin će biti spreman za utakmicu na Alijanc areni. Bajern je srušen na Visente Kalderonu, Atletiko je uspeo da zabeleži toliko željeni trijumf u prvom meču, ali će mu na Alaijanc areni biti potrebna granitna defanziva kako bi se odbranio od… »

Nagrada za "Regresiju"

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Beograđanin Milan Andrijašević dobitnik je platinijum nagrade na Worldfestu u Hjustonu za kratkometražni film "Regresija", najvišeg priznanja za film u toj kategoriji. Nagrada mu je uručena 17. aprila, neposredno nakon prikazivanja filma u… »

Britanski Telegraf: EU je oduvek bio projekat CIA

Kurir 29.04.2016
Kako pokazuju materijali sa kojih je Stejt department skinuo oznaku tajnosti, američka obaveštajna služba finansirala je stvaranje Evropske unije još od sredine prošlog veka, piše londonski Telegraf. "Nema ničeg čudnog što se SAD aktivno… »