Arhiva vesti 29.04.2016

Divljački čin: Jovičić šokiran ponašanjem Dveri u prostorijama RIK-a

Srbija danas 29.04.2016
Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić saopštio je danas da je "šokiran divljačkim ponašanjem" i, kako je naveo, "napadom razularene bande, koja se u javnosti predstavlja kao koalicija Dveri - DSS", na članicu… »

Bombardovana džamija u Alepu, 15 mrtvih

B92 29.04.2016
Alep -- Sirijski mediji javljaju da su pobunjenici bombardovali džamiju Mala Kan u delu Alepa pod kontrolom režima i da je poginulo najmanje 15, a povređeno 30 ljudi. Sirijska državna televizija je izvestila da su rakete sinoć pogodile džamiju i… »

Od 1. maja ostavinske postupke rešavaju javni beležnici, niža taksa

Gde investirati 29.04.2016
Od prvog radnog dana naredne sedmice ostavinske postupke građana usmesto sudova će mahom rešavati javni beležnici, u skladu sa preporukom Vrhovnog kasacionog suda, a u cilju rasterećivanja rada sudova. Kako ukazuju iz Ministarstva pravde, predviđena… »

Stefanović: Istraga nasilja u RIK-u

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja. "Ići ćemo… »

Kina lupila rampu amerikancima: Nije dozvoljeno da nosač SAD uplovi u Hong Kong

Kurir 29.04.2016
Stejt department SAD saopštio je danas da je Kina nedavno odbila zahtev američkog nosača aviona da uplovi u luku u Hong Kongu. Agencija Asošiejtid pres navodi da to odbijanje ukazuje na porast napetosti u Južnom kineskom moru. Američki ministar… »

AFP: U Hrvatskoj nostalgija za nacističkom prošlošću

B92 29.04.2016
Zagreb -- Ustašku NDH u kojoj je ubijeno na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma njeni moderni simpatizeri vide kao preteču današnje Hrvatske, piše AFP. Francuska agencija u tekstu navodi i poslednji primer komemoracije u Jasenovcu, za koju kažu da… »

Lavrov: Baltičke zemlje ne pokazuju zahvalnost Moskvi

RTS 29.04.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da baltičke zemlje ne pokazuju nikakvu zahvalnost Moskvi zato što ih je "pustila da mirno odu" nakon raspada Sovjetskog Saveza. Lavrov je u intervjuu švedskom listu Dagens niheter izdvojio Litvaniju kao… »

Zapalila se stara ruska nuklearna podmornica na Kamčatki

Blic 29.04.2016
Ruska nuklearna podmornica "Krasnojarsk", koja je povučena iz upotrebe i usidrena je blizu pomorske baze na poluostrvu Kamčatka, zapalila se danas, ali ruski mediji tvrde da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo uklonjeno… »

Vulin: Šokiran sam nasiljem nad RIK

B92 29.04.2016
Ministar rada Aleksandar Vulin rekao je da je šokiran, kako je rekao, vršenjem nasilja nad Republičkom izbornom komisijom (RIK) i "upadom" u njihove prostorije. On je novinarima u Beogradu rekao je neprihvatljivo korišćenje fizičke sile. "Glas… »

Opozicija podnosi i krivične prijave

Danas 29.04.2016
Lideri četiri opozicione grupacije najavili dolazak u RIK *Prijave će biti podnete protiv predsednika RIK, sekretara ovog tela i šefa pisarnice, zbog 60 fantomskih prigovora, koji su se, iznenada pojavili u radu RIK. Beograd - Predstavnici opozicije… »