Arhiva vesti 29.04.2016

PS osudio napad na na članicu RIK-a

RTS 29.04.2016
Pokret socijalista najoštrije je osudio jutrošnji napad na članicu RIK-a Maju Pejčić i ocenio da je to još jedan pokušaj da se u Srbiju vrati atmosfera iz oktobra 2000. godine. Pokret socijalista u saopštenju ocenjuje da je taj "divljački napad"… »

Primirje u damasku ali ne i u alepu: Pobunjenici gađali džamiju, najmanje 15 žrtava

Blic 29.04.2016
Sirijski državni mediji su danas objavili da su pobunjenici bombardovali džamiju Mala Kan u delu Alepa pod kontrolom režima, pri čemu je poginulo najmanje 15, a povređeno 30 ljudi. Sirijska državna televizija je izvestila da su rakete sinoć… »

Od 1. maja ostavinske postupke rešavaju javni beležnici, niža taksa

Gde investirati 29.04.2016
Od prvog radnog dana naredne sedmice ostavinske postupke građana usmesto sudova će mahom rešavati javni beležnici, u skladu sa preporukom Vrhovnog kasacionog suda, a u cilju rasterećivanja rada sudova. Kako ukazuju iz Ministarstva pravde, predviđena… »

Stefanović: MUP i Tužilaštvo će istražiti nasilje u RIK

Blic 29.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja. "Ići ćemo na… »

Kina ne dozvoljava ulazak američkog nosača aviona

Blic 29.04.2016
Kina je odbacila zahtev američke vojske da njihov nosač aviona sa pratećim brodovima uplovi u honkonšku luku, saopštio je danas Stejt department. Dozvola za uplovljavanje u Hong Kong je uskraćena nosaču aviona "Džon C. Stenis", izjavila je… »

Frans pres: Nacistička ustaška nostalgija širi se Hrvatskom

Telegraf 29.04.2016
- Novi dokumentarac o logoru Jasenovac, koji su Jevreji nazvali pokušajem revizije mračne prošlosti, hvaljen je od strane Hasanbegovića, kao najbolji način za osvetljavanje kontroverznih delova hrvatske istorije - navodi francuska agencija… »

Lavrov: Baltičke zemlje ne pokazuju zahvalnost Moskvi

B92 29.04.2016
Moskva -- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže da Baltičke zemlje ne pokazuju nikakvu zahvalnost Moskvi što ih je pustila da mirno odu nakon raspada Sovjetskog Saveza. Lavrov je u intervjuu švedskom listu "Dagens Niheter" izdvojio Litvaniju kao… »

Zapalila se ruska nuklearna podmornica na Kamčatki

B92 29.04.2016
Moskva -- Ruska nuklearna podmornica "Krasnojarsk", koja je povučena iz upotrebe i usidrena je blizu pomorske baze na poluostrvu Kamčatka, zapalila se danas. Ruski mediji navode da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo… »

Vulin: Važna pažnja i pomoć deci bez roditeljskog staranja

RTS 29.04.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu gde im je podelio uskršnje paketiće. Vulin je tom prilikom apelovao na donatore i sve one… »

Opozicione liste podneće krivične prijave protiv JP "Pošta Srbije" zbog izborne krađe

Blic 29.04.2016
Lideri četiri opozicione liste SDS-LDP-LSV, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DŠ najavili su danas da će podneti krivične prijave protiv Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe koja se… »