Arhiva vesti 10.10.2017

Cena grejanja ostaje nepromenjena, način obračuna ubuduće po kvadratnom metru

iKragujevac 10.10.2017
Na sednici Gradskog veća održanoj u ponedeljak, 9. oktobra, data je saglasnost na Odluku o cenama toplotne energije na osnovu zahteva “Energetike“ d.o.o Kragujevac. Cene grejanja su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, ali je način obračuna… »

Preminuo simbol devedesetih, "iscelitelj sa slike" Alan Čumak

B92 10.10.2017
"Iscelitelj" i televizijska ličnost Alan Čumak, čije lice pamte nešto starije generacije iz vremena bivše Jugoslavije, preminuo je u Moskvi u 83. godini života, objavili su ruski mediji. Čumak je postao televizijsko lice u Sovjetskom savezu još… »

Američka tržišta u minusu u iščekivanju kvartalnih rezultata

Gde investirati 10.10.2017
Američke berze startovale su nedelju padom vrednosti, a fokus investitora ove nedelje biće na kvartalnim rezultatima najvećih američkih finansijskih institucija, među kojima su BlackRock, Citigroup, Bank of America i Wells Fargo. Nasdaq je prekinuo… »

Aktivnost u kineskom uslužnom sektoru najslabija od decembra 2015.

Gde investirati 10.10.2017
Poslovna aktivnost u kineskom uslužnom sektoru porasla je najslabijom stopom tokom septembra u poslednjih 21 mesec, pokazuje Caixin/Markit-ov pregled. Ovaj pregled se uglavnom fokusira na mala i srednja preduzeća koja državna statistika obično ne… »

Povratak šampionke: Serena Vilijams u Melburnu

Vesti online 10.10.2017
Američka teniserka Serena Vilijams, posle porodiljskog odsustva, vratiće se na teren na Australijan openu gde će braniti titulu, najavili su organizatori prvog gren slem turnira. - Ona ima posebnu vezu sa Australijan openom. Želi da se vrati 2018… »

Melanija poručila Ivani: "Ne predstavljaj se kao prva dama"

B92 10.10.2017
Supruga američkog predsednika Melanija Tramp poručila je njegovoj bivšoj ženi Ivani Tramp da to bračno iskustvo ne koristi za sopstvenu promociju. Ona se osvrnula na intervju Ivane Tramp mreži ABC u kom je promovišući svoju knjigu "Odgajanje… »

Šta je eSIM i koji telefoni imaju eSIM?

Pametni telefoni 10.10.2017
Evo šta je to konkretno eSIM tj. kako funkcioniše, koji sve uređaji mogu da koriste eSIM i da li je eSIM dostupan kod nas. Evolucija SIM kartica je vrlo jasna čak i onima koji ne prate dešavanja. Sve što se poslednjih 20 godina dešavalo je… »

Priznao ubistvo u Čačku: Bio sam pijan i drogiran

B92 10.10.2017
Vladica Pušica (32) priznaoje kod tužioca u Čačku da je u nedelju lišio života Sašu Ćubovića (32), pišu Večernje novosti. “Apsolutno sam svestan šta sam uradio, i svestan sam da sam kriv, jer sam ubio nedužnog čoveka, zbog čega se iskreno… »

OEBS: Đurićeve poruke doprinose regularnom razvoju

Blic 09.10.2017
Važno je da lokalni izbori na Kosovu proteknu u demokratskoj atmosferi, složili su se danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu, a Misija OEBS-a je pohvalila Đurićeve poruke o slobodnim izborima… »

Prvi istopolni par koji je usvojio dete u Nemačkoj

B92 10.10.2017
Dvojica muškarca iz Berlina postali su prvi homoseksualni par u Nemačkoj koji je zajedno usvojio dete, dečaka koji je živeo sa njima takoreći od rođenja. Lezbijska i homoseksualna asocijacija Berlin-Brandenburg navela je danas da su vlasti zvanično… »