Arhiva vesti 10.10.2017

Poslednji ispraćaj uz sirene kamiona Sahranjen Čačanin ubijen posle pozdrava

Večernje novosti 10.10.2017
Saša Ćubović (30) zbog čijeg se ubistva, u nedelju ujutru, predao Vladica Pušica, sahranjen je na čačanskom groblju. ČAČAK – NEKOLIKO hiljada Čačana ispratilo je danasna čačanskom groblju na večni počinak sugrađanina Sašu Ćubovića… »

Ahmetaj: Srbija treba da prestane da upoređuje Kataloniju i Kosovo

Novi magazin 10.10.2017
Posle referenduma u Kataloniji, Srbija treba da obrati veću pažnju na moguće referendume o nezavisnosti Vojvodine i Sandžaka umesto na Kosovo čija je nezavisnost "put u jednom pravcu", ocenila je bivša kosovska ministarka za EU integracije Mimoza… »

Deo Novog Sada i Ledinaca sutra bez vode

Dnevnik 10.10.2017
Deo Ulice Matice srpske, od Pašićeve do Baranjske, kao i Sterijina i Baranjska, sutra neće imati vode od 8 do 14 časova zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži. U Ledincima, usled radova „Elektrodistribucije”, postoji mogućnost da od 9 do 11… »

Koje su ključne razlike – Kosovo, Katalonija, Škotska?

B92 10.10.2017
Beč -- Bivši izaslanik UN u pregovorima o statusu Kosova Alber Roan ocenjuje da za secesionističke težnje u različitim zemljama Evrope postoje različite norme. "Povodom događanja u Španiji postavlja se pitanje zbog čega razne težnje za… »

Rastu plate, rastu i dnevnice - sa 15 na 35 EUR?

B92 10.10.2017
Beograd -- Dnevnice za službena putovanja državnih službenika mogle bi od Nove godine da se uvećaju sa 150 na 800 dinara, piše Blic. Takođe, moglo bi i radno vreme da im se promeni, odnosno da na posao dolaze sat kasnije. Za ove izmene sagledavaju… »

Hrvatska uvodi evro

Gde investirati 10.10.2017
Hrvatska narodna banka pripremila je hrvatsku strategiju za uvođenje evra. Hrvatska narodna banka pripremila je strategiju koja u sebi sadrži proračune koristi i mogućih rizika ulaska u evrozonu, a objaviće je krajem ovog mjeseca. Evrostrategija će… »

"Katalonija i Kosovo – različiti konteksti i odnos snaga"

RTS 10.10.2017
Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai smatra da u slučaju Kosova i Katalonije možda postoje paralele i sličnosti, ali su ključni različit kontekst i odnos snaga. "Slučaj Katalonija odvija se u jednoj članici Evropske unije, a… »

Osam dugih godina je prošlo…

B92 10.10.2017
Skoro čitavu deceniju uživali smo u vrhunskom reprezentativnom fudbalu na velikim takmičenjima – svedočili smo kako do tada dominantni Španci predaju krunu Nemcima, neki tugovali zbog Mesijeve tragedije sa nacionalnim timom, a neki i likovali… »

Snažan zemljotres pogodio sever Čilea

Dnevnik 10.10.2017
SANTJAGO: Snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihterovoj skali pogodio je sever Čilea, saopštio je Američki geološki zavod. Zemljotres je registrovan na 73 kilometra istočno od Arike, na dubini od 82 kilometra, preneo je Rojters. Za sada nema… »

Nikada neću oprostiti Slobi! Kija stavila tačku na njihov brak, pa Radanoviću poslala poruku od koje bride uši!

Press 10.10.2017
- Ovo što sam doživela se ne može oprostiti - poručila je Kija Kockar. Foto: Telegraf, A. Nalbantjan Kristina Kija Kockar se u seksi izdanju pojavila na promociji energetskog pića "Koks" u beogradskom klubu "Bank", i tom prilikom je svom suprugu… »