Arhiva vesti 10.10.2017

Uz buku sirena kamiona: Hiljade Čačana oprostilo se od mladića ubijenog u fast-fudu

Blic 10.10.2017
Više hiljada Čačana oprostilo se na gradskom groblju od Saše Ćubovića (33), koga je u nedelju ujutro iz pištolja brutalno ubio Vladica Pušica (32). Opelo koje je bilo zakazano za 15 sati kasnilo je gotovo sat vremena zbog velikog broja ljudi koji… »

Ahmetaj: Kosovo i Katalonija nisu isto, šŠpanija i Ukrajina jesu

Blic 10.10.2017
Bivša kosovska ministarka za evrointegracije Mimoza Ahmetaj smatra da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nešto potpuno drugačije od katalonskog scenarija i da je, kako kaže, svaka namera Srbije da Kosovo poredi sa drugim slučajevima u… »

Deo Novog Sada i Ledinaca u sredu bez vode zbog radova

Radio 021 10.10.2017
Deo Novog Sada i Ledinaca u sredu, 11. oktobra neće imati vode zbog radova Elektrodistribucije. NOVI SAD Bez vode će od 8 do 14 časova biti deo Ulice Matice srpske (od Pašićeve do Baranjske ulice), Sterijina i Baranjska ulica. LEDINCI Bez vode će od… »

Roan: Kosovo, pa sada Katalonija, a uskoro - Škotska?

Blic 10.10.2017
Bivši specijalni izaslanik UN u nekadašnjim pregovorima o statusu Kosova Alber Roan ocenjuje, povodom referenduma o nezavisnosti Katalonije, da za secesionističke težnje u različitim zemljama Evrope postoje potpuno različiti preduslovi i norme. -… »

Dobra vest za državne službenike: Za putovanja značajno veće dnevnice, na posao sat vremena kasnije

Blic 10.10.2017
Dnevnice za službena putovanja državnih službenika mogle bi od Nove godine da se uvećaju sa 150 na 800 dinara, ali i da im se radno vreme promeni, odnosno da na posao dolaze sat vremena kasnije, saznaje “Blic”. Za ove izmene sagledavaju se… »

Hrvatska pokreće proceduru za uvođenje evra

Glas Amerike 10.10.2017
Hrvatska narodna banka pripremila je strategiju za uvođenje evra, koja sadrži analizu koristi i mogućih rizika od ulaska u eurozonu. Nacionalna valuta, hrvatska kuna, tim činom postala bi prošlost. Trebalo bi da stragegija bude objavljena krajem ovog… »

"Katalonija i Kosovo – različiti konteksti i odnos snaga"

RTS 10.10.2017
Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai smatra da u slučaju Kosova i Katalonije možda postoje paralele i sličnosti, ali su ključni različit kontekst i odnos snaga. "Slučaj Katalonija odvija se u jednoj članici Evropske unije, a… »

Osam dugih godina je prošlo…

B92 10.10.2017
Skoro čitavu deceniju uživali smo u vrhunskom reprezentativnom fudbalu na velikim takmičenjima – svedočili smo kako do tada dominantni Španci predaju krunu Nemcima, neki tugovali zbog Mesijeve tragedije sa nacionalnim timom, a neki i likovali… »

Jak zemljotres pogodio sever Čilea

B92 10.10.2017
Santjago -- Snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru pogodio je danas sever Čilea, saopštio je Američki geološki zavod. Zemljotres je registrovan na 73 kilometra istočno od Arike, na dubini od 82 kilometra, preneo je Rojters. Za sada nema… »

Erdogan: Saradnja Beograda i Ankare ključna za Balkan

Blic 10.10.2017
Turska i Srbija su dve ključne zemlje na Balkanu i njihova saradnja je od suštinske važnosti za održavanje stabilnosti, mira i prosperiteta na Balkanu i širom Evrope, poručio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. "Turska i Srbija su dve… »