Arhiva vesti 10.10.2017

Gordon Remzi: "Tražili su mi da stavljam kokain umesto šećera"

B92 10.10.2017
Slavni kuvar Gordon Remzi tvrdi da je kokain postao tako omiljena droga da su od njega tražili da ga pospe po kolačima, piše Dejli mejl. "Susreo sam se s kokainom prilično rano u karijeri. Poslužili su mi ga, dali su mi ga, rukovali su se sa mnom s… »

Erdogan: Ne podržavam etnički nacionalizam

Radio sto plus 10.10.2017
Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas u Beogradu da je Novi Pazar most saradnje između Srbije i Turske i da on ima važnu ulogu u stvaranju mira i prijateljstva dve zemlje. “Tamo ću sa predsednikom Srbije Aleksandrom… »

Čanak: Od evroentuzijste do evrorealiste

RTV 10.10.2017
BEOGRAD - Evropska unija je jedino rešenje za Srbiju i svaki drug put bi bio put ka njenom daljem siromašenju, rekao je za RTV predsednik odbora Skupštine Srbije za evropske integracije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. "Oduvek sam… »

Macron: Zašto eurozona nema zajednički budžet?

Al Jazeera 10.10.2017
Francuski predsjednik tvrdi da evropski lideri imaju 'godinu dana' da iznesu sopstvenu viziju budućnosti bloka. Predsjednik Francuske Emmanuel Macron založio se za ambicioznije evropske reforme, pozivajući njemačku kancelarku Angelu Merkel da udruži… »

Svaki peti čovek u Srbiji imao mentalni problem: Najugroženije izbeglice, skoro polovina ima depresiju

Kurir 10.10.2017
Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se danas, a u Srbiji svaka peta osoba u nekom periodu života suočena je sa nekim mentalnim problemima. Procenjuje se da u svetu oko 450 miliona ljudi ima neki mentalni poremećaj, da neku vrstu poremećaja… »

Hrvati slavili baraž uz srpske pesme (VIDEO)

B92 10.10.2017
Reprezentativci Hrvatske proslavili su plasman u baraž za Svetsko prvenstvo uz srpsku muziku. "Kockasti" su u Kijevu pobedili Ukrajinu sa 2:0, a heroj pobede bio je Andrej Kramarić koji postigao oba gola. Posle trijumfa usledilo je veselje i to uz… »

Fabrika Znanja: Edukativni IT program kompanije Comtrade i ove godine u Podgorici

Benchmark 10.10.2017
Saopštenje za javnost U Podgorici je danas, pod sloganom „Dizajniraj svoju budućnost“ otvorena 11. Fabrika znanja. I ove godine, 10. i 11. oktobra Fabrika znanja svoje pogone otvorila je na Univerzitetu Donja Gorica za oblasti kao što su web… »

Vranjanci na Festivalu pantomime u Skoplju

Jug press 10.10.2017
VRANJE Predstava pantomime „Prva suza“ urađena po motivima istoimene priče Bore Stankovića gostuje, u utorak, na Festivalu pantomime i fizickog teatra „Panphys“ u Skoplju. Komad koji je prvi put izveden u septembru u Vranju, u okviru šestog… »

Počela deratizacija protiv glodara po celom gradu, prvi put i po selima

InfoKG 10.10.2017
Sistemska deratizacija protiv glodara, pacova i miševa, na teritoriji grada, a ove godine prvi put i na seoskom području, počela je juče i trajaće narednih mesec dana. Akcija će obuhvatiti sve stambene zgrade i pomoćne prostorije, individualna… »

Struja za ceo svet iz vetroparkova na moru

B92 10.10.2017
Vašington -- Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi da proizvedu mnogo više obnovljive energije od onih na kopnu, verovatno dovoljno za potrebe celog sveta. Iako trenutno ne postoje vetroparkovi velikih razmera na moru, rezultati studije institucije… »