Arhiva vesti 10.10.2017

Hipersonične rakete - nova opasnost od strateškog rata

Večernje novosti 09.10.2017
Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina razvijaju hipersonične rakete i ove svetske sile ujedno moraju da vode računa kako ovo oružje ne bi palo u ruke "odmetnutih režima" koji bi mogli da ugroze bezbednost. Sjedinjene Američke Države, Rusija i… »

Zaštitnica građana traži rešenje za porodicu sa Vračara

Večernje novosti 10.10.2017
Zaštitnica građana grada Beograda Katarina Žeželj primila je danas Dobrilu Petrović, čija je porodica nedavno prinudno iseljena iz stana u Njegoševoj 65, na Vračaru, i najavila da će se angažovati kako bi se pronašlo rešenje. Zaštitnica… »

Američka ambasada odgovara Tačiju: Specijalni sud će biti nepristrasan

Beta 10.10.2017
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas, odgovarajući na izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da medjunarodna zajednica nije ispunila obećanje koje je dala kada se u Skupštini Kosova donosila odluka o osnivanju… »

Rešićemo sve probleme na Balkanu: Ova Erdoganova poruka se neće svideti nekim Muslimanima u Raškoj!

Pravda 10.10.2017
Želim da kažem i ovde i sutra u Novom Pazaru da nikada neću biti uz nacionalizam bilo koje vrste, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Beogradu. U vezi sa Novim Pazarom ne postoji nikakav problem, kaže predsednik Turske i poručuje da… »

Severnokorejski hakeri ukrali poverljive podatke i planove Seula i Vašingtona u slučaju rata?

Blic 10.10.2017
Hakeri su ukrali stotine povreljivih južnokorejskih dokumenata, uključujući plan Seula i Vašington u slučaju rata protiv Pjongjanga, kao i plan likvidacije severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, preneo je danas južnokorejski dnevnik Čosun Ilbo… »

Srbija mora da obezbedi stan za oko 5.000 građana

Radio 021 10.10.2017
Procenjuje se da u Srbiji postoji oko 5.000 zaštićenih stanara kojima država mora da reši stambeno pitanje. Reč je o građanima koji žive u državnim stanovima ili onima koji imaju nekog prethodnog vlasnika. Neki od njih su uspeli da otkupe te… »

Drive the Future: novi strateški plan Renault Grupe do 2022. godine

Auto blog 10.10.2017
Carlos Ghosn, CEO Renault Grupe, predstavio je novi strateški plan Grupe do 2022. godine nazvan Drive the Future. Novi šestogodišnji plan kojim namerava da ostvari godišnje prihode veće od 70 milijardi evra (prema srednjem bankarskom kursu od… »

Đurino naselje dva dana bez vode

Jugmedia 10.10.2017
Zbog radova na prevezivanju potrošača na novu vodovodnu mrežu, u sredu i četvrtak doći do prekida u vodosnabdevanju u periodu od 8 do 20 časova u Đurinom naselju. JKP“Vodovod“ obaveštava potrošače da će u tom periodu biti postavljena… »

Podrška Srpskoj listi podrška je državi Srbiji (foto)

Večernje novosti 10.10.2017
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog sada, boravili juče u Gračanici i podržali kandidata Srpske liste za gradonačelnika ove većinski srpske opštine. Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM i Miloš… »

Zabrana uplovljavanja u svetske luke za četiri broda koji krše sankcije

Novi magazin 10.10.2017
Koordinator panela za sankcije Ujedinjenih nacija (UN) Severnoj Koreji Hju Grifits izjavio je jutros da su UN uvele zabranu uplovljavanja u svetske luke za četiri broda koji su prekšili međunarodne sankcije. "Prvi put u istoriji UN" je uvedena globalna… »