Arhiva vesti 10.10.2017

Juri li svet u rat? Hipersonične rakete uskoro u arsenalu SAD, Rusije i Kine (video)

Pravda 10.10.2017
Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina razvijaju hipersonične rakete, piše britanski "Independent", navodeći da ove svetske sile ujedno moraju da vode računa kako ovo oružje ne bi palo u ruke "odmetnutih režima" koji bi mogli da ugroze… »

Zaštitnica građana primila Dobrilu Petrović povodom prinudnog iseljenja njene porodice

Studio B 10.10.2017
Zaštitnica građana grada Beograda Katarina Žeželj najavljuje da će aktivno učestvovati u pokušaju pronalaženja dugoročnijeg i trajnog rešavanja stambenog pitanja Dobrile Petrović koja je nedavno prinudno iseljena iz stana u Njegoševoj ulici… »

Američka ambasada odgovara Tačiju: Specijalni sud će biti nepristrasan

Beta 10.10.2017
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas, odgovarajući na izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da medjunarodna zajednica nije ispunila obećanje koje je dala kada se u Skupštini Kosova donosila odluka o osnivanju… »

Rešićemo sve probleme na Balkanu: Ova Erdoganova poruka se neće svideti nekim Muslimanima u Raškoj!

Pravda 10.10.2017
Želim da kažem i ovde i sutra u Novom Pazaru da nikada neću biti uz nacionalizam bilo koje vrste, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Beogradu. U vezi sa Novim Pazarom ne postoji nikakav problem, kaže predsednik Turske i poručuje da… »

Ukradeni planovi Seula i Vašingtona za slučaj rata sa Severnom Korejom

RTS 10.10.2017
Hakeri ukrali stotine poverljivih južnokorejskih dokumenata, uključujući plan Seula i Vašingtona u slučaju rata protiv Pjongjanga, kao i plan likvidacije severnokorejskog lidera Kim Džong Una, tvrdi južnokorejski dnevnik "Kosun Ilbo". Pentagon… »

Kako rešiti problem 5.000 zaštićenih stanara

B92 10.10.2017
Slučaj porodica Petrović u Njegošvoj ulici u Beogradu, koja je iseljena iz stana, otvorio je pitanje takozvanih zaštićenih stanara, kojih ima nekoliko hiljada. Već niz godina znalo se da će to pitanje doći na dnevni red i da će naići na… »

Drive the Future: novi strateški plan Renault Grupe do 2022. godine

Auto blog 10.10.2017
Carlos Ghosn, CEO Renault Grupe, predstavio je novi strateški plan Grupe do 2022. godine nazvan Drive the Future. Novi šestogodišnji plan kojim namerava da ostvari godišnje prihode veće od 70 milijardi evra (prema srednjem bankarskom kursu od… »

Djurino naselje dva dana bez vode

Jug press 10.10.2017
LESKOVAC JKP Vodovod obaveštava svoje korisnike da će, zbog radova na prevezivanju potrošača na novu vodovodnu mrežu, u sredu 11.10.2017 i četvrtak 12.10.2017 . godine biti prekinuto vodosnabdevanje u periodu od 08h-20h časova u Đurinom naselju. U… »

Vučević u Gračanici podržao "Srpsku listu"

Dnevnik 10.10.2017
GRAČANICA: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je skupu "Srpske liste" u Domu kulture opštine Gračanica, gde je izrazio podršku Srbima na Kosovu i Metohiji uoči lokalnih izbora koji su zakazani za 22. oktobar. Veoma je važno da… »

Zabrana uplovljavanja u svetske luke za četiri broda koji krše sankcije

Novi magazin 10.10.2017
Koordinator panela za sankcije Ujedinjenih nacija (UN) Severnoj Koreji Hju Grifits izjavio je jutros da su UN uvele zabranu uplovljavanja u svetske luke za četiri broda koji su prekšili međunarodne sankcije. "Prvi put u istoriji UN" je uvedena globalna… »