Arhiva vesti 10.10.2017

Brnabić: Želimo reforme, da u EU ne budemo "hroma članica"

N1 Info 10.10.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je u Briselu da Vlada želi da uspešno sprovede reforme kako bi Srbija postala ravnopravna članica Evropske unije. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Briselu, gde se obratila… »

MMF zadržao projekcije rasta BDP-a Srbije za 2017. i 2018. godinu

Večernje novosti 10.10.2017
Međunarodni monetarni fond (MMF) zadržao je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije na nivou od 3,0 odsto za 2017. godinu, prema danas objavljenom izveštaju "Svetski ekonomski izgledi" Međunarodni monetarni fond (MMF) zadržao je prognozu rasta… »

PUDžDEMON podlegao pritiscima: Odluka o nezavisnosti je konačna, ali ćemo prvo pregovarati!

Pravda 10.10.2017
Katalonski lider Karles Pudždemon je u regionalnom parlamentu rekao da će suspendovati proglašenje nezavisnosti na nekoliko nedelja i dati šansu dijalogu. Na ulicama Katalonije prisutne su jake policijske snage. Vlada iz Madrida pojačala je i… »

Šokantno! Zoran će biti oslobođen za ubistvo!

Press 10.10.2017
Dokazi koji su dosad prikupljeni u istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) 2. aprila 2016, a u koje su odbrana i porodica nastradale imale uvid, nisu čvrsti da bi Marjanović završio… »

Popović sa predstavnicima kompanije iz Pekingu o izgradnji srpsko-kineskog industrijskog parka

Novi magazin 10.10.2017
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas u Pekingu sa rukovodstvom kineske državne kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) o saradnji Srbije i Kine na realizaciji zajedničkog projekta izgradnje… »

'Migovi' stari oko 28 godina, u upotrebi od juna 2018.

B92 10.10.2017
Ruski “migovi“ koji su stigli u Srbiju će u operativnoj upotrebi biti od juna 2018. godine, javlja RTS. Kako se navodi, svih šest letelica će do 20. oktobra biti sklopljeno, a tada će na Dan oslobođenja Beograda biti i prvi put prikazani. Dodaje… »

U Prištini završena prva Parada ponosa, među učesnicima i Hašim Tači

Blic 10.10.2017
U Prištini je danas bez incidenata završena prva Parada ponosa, u kojoj su učestvovali predsednik Hašim Tači, ministar za evropske integracije Durat Hoha, diplomatski predstavnici i predstavnici političkih partija. Šetnju pripadnika gej parade… »

Nikolić pred Evrokup: Prilika za mlade igrače u Berlinu

Večernje novosti 10.10.2017
Nećemo se predavati, borićemo se, gledati da što više popravimo odbranu. Prioritet nam je meč sa Zadrom u subotu - poručio je trener Partizana. Košarkaši Partizana gostovanjem u Berlinu protiv Albe sutra započinju nastup novoj sezoni Evrokupa… »

Premijerka tvrdi da nema pritisaka na medije: U Evropskom parlamentu izjavila da u Srbiji nema objektivnog novinarstva

Kurir 10.10.2017
Predsednica srpske vlade Ana Brnabić je danas u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara". Ana Brnabić je u raspravi u… »

Erdogan: Očekujem da godišnja trgovinska razmena Srbije i Turske bude najmanje 1,2 milijarde ...

Beta 10.10.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Srbija ključna zemlja na Balkanu i da očekuje da se godišnja trgovinska razmena Srbije i Turske poveća na 1,2 milijarde dolara, sa 870 miliona dolara, koliko je iznosila prošle godine… »