Arhiva vesti 01.02.2018

Đurić: Priština nema nove informacije o ubistvu Ivanovića

Insajder 01.02.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Priština Beogradu nije dostavila nikave nove informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Voleo bih kada bi nam prištinske institucije, umesto upiranja… »

Srbija najlošije ocenjena u regionu po vladavini prava

Beta 01.02.2018
Srbija je prema indeksu vladavine prava Svetskog projekta pravde pala za dva mesta i iza je svih ostalih balkanskih zemalja, a opšti pad vladavine prava, posebno osnovnih ljudskih prava beleži se i na globalnom nivou. Na listi 113 država iz celog… »

Epilog "krvavog derbija" – kazne za Partizan i Crvenu zvezdu!

B92 01.02.2018
Fudbalski savez Srbije saopštio je konačne kazne za nerede na prvenstvenom 'večitom derbiju' igranom u decembru. Partizan će jednu utakmicu igrati bez prisustva gledalaca, a na jednoj će biti zatvorena južna tribina. To znači da će utakmicu u… »

Cerar: Slovenija nastavlja intenzivno da podržava EU perspektivu Srbije

Dnevnik 01.02.2018
LjUBLjANA: Slovenački remijer Miro Cerar izjavio je danas da će Slovenija nastaviti da intenzivno i čvrsto podržava evropsku perspektivu Srbije. "Slovenija to i sada radi na dva načina - podrškom u evropskim institucijama ali i preko tehničke… »

Gotova januarska ludnica – obeležili je Kutinjo, Sančes, Van Dajk

Press 01.02.2018
Poslednjeg dana zimaskog prelaznog roka prisustvovali smo nekim velikim transferima, a obeležio ga je transfer Pjer Emerik Obamejanga u Arsenal. Foto:B92.net On je iz Dortmunda u London prešao za 64 miliona evra. Takođe, tu se još izdvajaju transferi… »

Kragujevački oružari predali zahteve gradonačelniku uz očekivanje da grad pomogne fabrici

Insajder 01.02.2018
Predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike Zastava oružje predali su danas gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću zahteve oružara i pokazatelje poslovanja fabrike uz očekivanje da se grad, kao vlasnik jednog dela kapitala, uključi i pomogne da… »

Vajnbaum: Postavka u Jasenovcu primer zamagljivanja istorije

RTV 01.02.2018
ZAGREB - Glavni direktor Svetskog jevrejskog kongresa za Izrael Lorens Vajnbaum (Laurence Weinbaum) izjavio je u Zagrebu da je uznemiren nakon posete Spomen području Jasenovac i istakao da je tamošnja postavka primer zamagljivanja istorije holokausta… »

Sneg i zima stigli čak i do Afrike: Nakon Sahare, zabelele se palme i peščane dine u Maroku, prvi put u poslednjih 50 godina…

Telegraf 01.02.2018
Taj fenomen je posledica ledenog talasa, koji je najviše pogodio grad Ain Sefru, na severu Alžira. Prvi put u poslednjih 50 godina sneg je pao u južnom delu Maroka, gde su se "zabelele" palme. Temperatura pala na minus 49, krovovi se ruše, pola… »

Đilas: Planirano rušenje Savskog mosta izazvalo bi saobraćajni kolaps u Beogradu

Novi magazin 01.02.2018
Nosilac izborne liste "Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" Dragan Đilas ocenio je danas da bi planirano rušenje starog Savskog mosta radi izgradnje novog, izazvalo saobraćajni kolaps u Beogradu jer bi tramvajski saobraćaj između Novog Beograda i… »

Saradnjom dveju policija, uhapšeni Bugari zbog otmice

Blic 01.02.2018
Nakon višemesečne zajedničke istrage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, sa policijom i tužilaštvom Bugarske, u Sofiji su uhapšene četiri osobe… »