Arhiva vesti 01.02.2018

Đurić: Priština nema nove informacije o ubistvu Ivanovića

Insajder 01.02.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Priština Beogradu nije dostavila nikave nove informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Voleo bih kada bi nam prištinske institucije, umesto upiranja… »

Srbija najlošija u regionu po vladavini prava

Nova ekonomija 01.02.2018
Srbija je prema indeksu vladavine prava Svetskog projekta pravde pala za dva mesta i iza je svih ostalih balkanskih zemalja, a opšti pad vladavine prava, posebno osnovnih ljudskih prava beleži se i na globalnom nivou. Na listi 113 država iz celog… »

Kazne za derbi: Partizan meč bez publike, večiti plaćaju po 300.000 dinara!

Sportski žurnal 01.02.2018
Međusobna tuča navijača Partizana na 156. večitom derbiju je konačno dobila epilog. Disciplinska komisija FS Srbije kaznila je crno-bele sa jednom utakmicom domaćinstva pred praznim tribinama. Parni valjak će, uz to, na jednom meču morati da… »

Cerar i Brnabić: Srbija važna destinacija za slovenačke investicije

SEEbiz 01.02.2018
LJUBLJANA - Srbija i Slovenija su dve prijateljske države koje zajedničkim sednicama vlade razvijaju zajedničke odnose u korist privrede i građana, poručio je slovenački premijer Miro Cerar na konferenciji za novinare sa premijerkom Srbije na Brdu… »

Transferi: Englezi dali 500, a Italijani 50 miliona eura za pojačanja

Al Jazeera 01.02.2018
Engleski klubovi samo su posljednjeg dana prijelaznog roka izdvojili rekordni 171 milion eura. Engleski nogometni premijerligaši potrošili su rekordnih 492,5 miliona eura u januarskom prijelaznom roku, što je gotovo dvostruko više od dosadašnjeg… »

Oružari traže hitne pregovore o rešavanju problema u fabrici

N1 Info 01.02.2018
Predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike Zastava oružje predali su gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću zahteve oružara i pokazatelje poslovanja fabrike uz očekivanje da se grad, kao vlasnik jednog dela kapitala, uključi i pomogne da se… »

Direktor Svetskog jevrejskog kongresa kritikuje postavku u Jasenovcu

Novi magazin 01.02.2018
Glavni direktor Svetskog jevrejskog kongresa za Izrael Lorenco Vajnbaum izrazio je u Zagrebu uznemirenost posetom Spomen području Jasenovac i rekao da je to primer zamagljivanja istorije holokausta koji je prisutan u nizu zemalja istočne Evrope. "To je… »

Zabelele se palme, sneg nakon 50 godina /VIDEO

B92 01.02.2018
Prvi put u poslednjih 50 godina sneg je pao u južnom delu Maroka, gde su se "zabelele" palme. Meteorološka služba Maroka je saopštila da je sneg pao u blizini Zagora, na jugoistoku zemlje i da je to posledica hladnog talasa. U Zagori je palo pet do… »

Vesić: Novi most na mestu Starog planiran još u vreme Đilasa

Kurir 01.02.2018
Stari savski most neće biti srušen, demantovao je danas Goran Vesić Dragana Đilasa, koji je ranije izjavio da će se zalagati da taj most ne bude srušen. Vesić, koji je kandidat za gradskog odbornika na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo… »

Bugari uhapšeni zbog otmice

RTV 01.02.2018
BEOGRAD - Posle višemesečne zajedničke istrage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal sa policijom i tužilaštvom Bugarske, u Sofiji su uhapšene četiri… »