Arhiva vesti 16.03.2018

Đurić: Pogrom opominje na empatiju i solidarnost

Danas 16.03.2018
Godišnjica martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji obavezuje nas na saosećanje sa porodicama stradalih i onih koji 14 godina kasnije i dalje čežnjivo upiru pogled ka svom zavičaju, nemoćni da se u njega vrate, navodi se u saopštenju. Taj tragični… »

Puškov: SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo

RTV 16.03.2018
MOSKVA - Predlažem Stejt departmentu da umesto saopštenja o Krimu objasne kako su, bez ikakvog referenduma, bombama i raketama otcepili Kosovo od države Srbije, napisao je na svom tviter profilu ruski senator Aleksej Puškov. Puškov podseća da je… »

Šestoro mrtvih u padu mosta na Floridi

RTS 16.03.2018
Najmanje šest osoba je poginulo prilikom rušenja 950 tona teškog pešačkog mosta u Majamiju, koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj saveznoj državi na jugu SAD. Vlasti Floride su saopštili da rade na identifikaciji žrtava. Most… »

Haradinaj: Ratifikujte Sporazum o demarkaciji, Srpska lista neće

Danas 16.03.2018
Premijer Kosova pozvao poslanike Samoopredeljenja i nove parlamentarne grupe koju predvodi Visar Imeri Pošto nije postignut dogovor sa Srpskom listom o demarkaciji, premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je poslanike Samoopredeljenja i nove… »

Epidemija malih boginja u martu dostigla vrhunac

Radio 021 16.03.2018
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava dodajući da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla vrhunac, kao i da je… »

Spremite se – stiže "letnje vreme"

B92 16.03.2018
Beograd -- Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti za jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018. godini počinje 25. marta u 2… »

Opet eksplozija u Podgorici, nema povređenih

B92 16.03.2018
Podgorica -- Snažna eksplozija odjeknula je ispred optičarske radnje "Oko", u sklopu Gradskog stadiona u Podgorici. Prema informacijama portala RTCG , u eksploziji nije bilo povređenih. Eksplozija se dogodila oko 4.30 ispred optičarske radnje "Oko"… »

"Kako je sklepana BiH, sama ne bi sastavila 24 sata"

B92 16.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi se većina Srba u RS, kad bi imali priliku, izjasnila na referendumu da se RS pripoji Srbiji. "Ne krijem to, mislim da je to prirodno i da će na kraju ta politička priroda i da pobedi. To se ne… »

Mondolini: Nema problema između mene i Vulina

Danas 16.03.2018
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni izjavio je danas da je pitanje o problemima francuske kompanije „Trigano“ pitanje ni o čemu, jer nema nikakvih problema između ministra odbrane Aleksandara Vulina i ambasadora Francuske u Srbiji… »

Vučić i Tači 23. marta na sastanku kod Mogerini

RTV 16.03.2018
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove. "Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica… »