Arhiva vesti 16.03.2018

„Amanet“ — nova inicijativa u Crnoj Gori da se SPC oduzmu crkve i manastiri

Sputnik 16.03.2018
U Crnoj Gori se ponovo pokreću aktivnosti za oduzimanje crkava i manastira Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ovog puta je to peticija, a inicijativa je nazvana „Amanetom“, uz poruku da bez rešavanja pitanja statusa crnogorskih manastira i crkava nema… »

Delegacija srpskih poslanika danas sa Kosačevom

RTV 16.03.2018
BEOGRAD/MOSKVA - Srpski poslanici sastaće se danas sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove saveta Ruske federacije Konstantinom Kosačevom, a u nedelju će posmatrati glasanje na predsedničkim izborima u Moskvi, rekao je za "Politiku" član… »

Sud u Francuskoj izdao poternicu za sestrom moćnog saudijskog princa

Blic 16.03.2018
Francuski sudija izdao je međunarodni nalog za hapšenje ćerke kralja Saudijske Arabije Salmana bin Abdulaziza, u vezi s napadom njenog telohranitelja na jednog radnika u princezinom stanu u Parizu, rekao je neimenovani izvor blizak istrazi. Princeza… »

Sutra 14 godina od martovskog nasilja na Kosovu

Politika 16.03.2018
Sutra, 17. marta navršava se 14 godina od izbijanja najvećih etnički motivisanih sukoba na Kosovu od dolaska međunarodnih snaga 1999, u kojima je 19 ljudi poginulo, a više od 4.000 Srba proterano iz domova u koje se ogromna većina nikada nije… »

Rusija: Za sve otrove, postoje protivotrovi

Vesti online 16.03.2018
Ministarka zdravlja Rusije Veronika Skvorcova rekla je da za sve otrovne supstance postoji protivotrov, čak i za nervni agens kojim su navodno otrovani bivši špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u Britaniji. Britanske vlasti tvrde da su… »

Merkel Zehoferu: Muslimani su deo Nemačke

Blic 16.03.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da su muslimanski građani i njihova religija deo Nemačke, kao i da bi islam koji praktikuju muslimani u Nemačkoj trebalo da se uskladi sa Ustavom zemlje. Ona je to kazala reagujući na izjavu novog… »

Panika u Osijeku: Mrtvi golubovi padaju na ulice

Mondo 16.03.2018
Policiji u Osijeku prijavljeno je da su na nekoliko lokacija u gradu građani uočili sumnjivi beli prah, prijavljeni su i slučajevi otrovanih pasa, a paniku su uneli i mrtvi golubovi koji padaju sa krovova i drveća. Foto: Mondo/Goran Sivački… »

Porodica Maurer iseljena iz stana u Beogradu

Radio 021 16.03.2018
Porodicu Maurer danas su izvršitelji Eurobanke u prisustvu policije iselili iz stana na Bulevaru kralja Aleksandra 26 u Beogradu. Silvana Maurer rekla je da su došli nenajavljeno dok je ona bila u prodavnici, da su promenili bravu i da joj više nisu… »

RTCG: Milo Đukanović kandidat DPS na predsedničkim izborima

Vesti online 16.03.2018
Lider vladajuće DPS Milo Đukanović biće kandidat te partije za predsednika države, javila je RTCG. Da će kandidat DPS odgovoriti na suštinske potrebe države, a ne partije rekao je juče funkcioner DPS Milutin Simović. Sa druge strane, lider… »

Počinje uređenje Železničke stanice

NoviSad.com 16.03.2018
Novi Sad – Železnička stanica u Novom Sadu posle više od 50 godina dobiće nov izgled, a rekonstrukcija je počela početkom marta. Na samom početku planirano je uređenje mermernog prilaza i pokretnih vrata. Ipak, rekonstrukcija koloseka i perona… »