Arhiva vesti 16.03.2018

Crna Gora: Peticija da se oduzme imovina SPC

Vesti online 16.03.2018
U Crnoj Gori je ponovo pokrenuta peticija za oduzimanje crkava i manastira Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Inicijativa je nazvana "Amanetom". Cilj i poruka te inicijative je da bez rešavanja pitanja statusa crnogorskih manastira i crkava, nema zaokruživanja… »

Delegacija srpskih poslanika danas sa Kosačevom

RTV 16.03.2018
BEOGRAD/MOSKVA - Srpski poslanici sastaće se danas sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove saveta Ruske federacije Konstantinom Kosačevom, a u nedelju će posmatrati glasanje na predsedničkim izborima u Moskvi, rekao je za "Politiku" član… »

Francuska hapsi moćnu princezu: Ćerka saudijskog kralja na poternici!

Kurir 16.03.2018
Francuski sudija izdao je međunarodni nalog za hapšenje ćerke kralja Saudijske Arabije Salmana bin Abdulaziza, u vezi s napadom njenog telohranitelja na jednog radnika u princezinom stanu u Parizu, rekao je danas neimenovani izvor blizak istrazi… »

(Video) Navršeno 14 godina od stravičnog pogroma na Kosovu: Više od 4.000 Srba zauvek je ostalo bez doma, tog 17. marta sve…

Kurir 16.03.2018
Danas se navršava 14 godina od izbijanja najvećih etnički motivisanih sukoba na Kosovu od dolaska međunarodnih snaga 1999, u kojima je 19 ljudi poginulo, a više od 4.000 Srba proterano iz domova u koje se ogromna većina nikada nije vratila. Tokom… »

Ruska ministarka zdravlja: Nisam sigurna da je Skripalj otrovan Novičokom, za sve otrove postoji protivotrov

Kurir 16.03.2018
Ministarka zdravlja Rusije Veronika Skvorcova rekla je da za sve otrovne supstance postoji protivotrov, čak i za nervni agens kojim su navodno otrovani bivši špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u Britaniji. Britanske vlasti tvrde da su… »

Merkel Zehoferu: Muslimani su deo Nemačke

Blic 16.03.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da su muslimanski građani i njihova religija deo Nemačke, kao i da bi islam koji praktikuju muslimani u Nemačkoj trebalo da se uskladi sa Ustavom zemlje. Ona je to kazala reagujući na izjavu novog… »

Panika u osijeku: Mrtvi golubovi padaju po ulici! (video)

Večernje novosti 16.03.2018
Povećani broj mrtvih golubova koji padaju s krovova i drveća uneli su paniku kod građana Osijeka, posebno vlasnika pasa i mačaka koji strahuju za svoje ljubimce i sumnjaju da je u pitanju otrov. ZAGREB - Povećani broj mrtvih golubova koji padaju s… »

Iseljena porodica Maurer: "Došli i promenili brave" VIDEO

B92 16.03.2018
Porodicu Maurer izvršitelji Eurobanke u prisustvu policije iselili su iz stana u Bulevaru kralja Aleksandra 26 u Beogradu. Silvana Maurer rekla je novinarima da su došli nenajavljeno dok je ona bila u prodavnici, da su promenili bravu i da joj više… »

Đukanović kandidat DPS na predsedničkim izborima

RTV 16.03.2018
PODGORICA - Lider vladajuće DPS Milo Đukanović biće kandidat te partije za predsednika države, javila je RTCG. Da će kandidat DPS-a odgovoriti na suštinske potrebe države, a ne partije rekao je juče funkcioner DPS-a Milutin Simović. Sa druge… »

Počinje uređenje Železničke stanice

NoviSad.com 16.03.2018
Novi Sad – Železnička stanica u Novom Sadu posle više od 50 godina dobiće nov izgled, a rekonstrukcija je počela početkom marta. Na samom početku planirano je uređenje mermernog prilaza i pokretnih vrata. Ipak, rekonstrukcija koloseka i perona… »