Arhiva vesti 16.03.2018

Pokrajina će dati dodatna sredstva za nasip kod Hrtkovaca

Radio 021 16.03.2018
Na levoj obali Save, na delu od Hrtkovaca do Jarka, u toku su radovi na izgradnji odbrambene linije. Za izgradnju odbrambene linije u dužini od tri kilometra, koju čine betonski zid i zemljani nasip, "Vode Vojvodine" su obezbedile 130 miliona dinara… »

Beograd: Automobil odbacio pešaka na autobus

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - U Bulevaru despota Stefana danas je povređen pešak kada je na njega naletelo putničko vozilo i odbacilo ga na autobus, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. Nezgoda se dogodila oko 12 sati u blizini Policijske uprave Beograd i povređeni je… »

RTCG: Milo Đukanović kandidat DPS na predsedničkim izborima

Dnevnik 16.03.2018
PODGORICA: Lider vladajuće DPS Milo Đukanović biće kandidat te partije za predsednika države, javila je RTCG. Da će kandidat DPS-a odgovoriti na suštinske potrebe države, a ne partije rekao je juče funkcioner DPS-a Milutin Simović. Sa druge… »

Dugalić: Banke imaju pravo da naplaćuju troškoce obrade kredita

Beta 16.03.2018
Banke imaju zakonsko pravo da naplaćuju troškove obrade kredita i da taj trošak prikažu u ugovoru koji potpisuju s korisnikom kredita, kazao je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić. "Banke će nastaviti da naplaćuju… »

Za vakcinaciju dece ili protiv (2): Odbijanje samo na savet lekara

Vesti online 16.03.2018
Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u Srbiji je od oktobra 2017. od malih boginja umrlo 11, a obolelo je 3.400 osoba. Većina obolelih (95 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog… »

Slovaci ponovo na ulicama traže vanredne parlamentarne izbore

Novi magazin 16.03.2018
Desetine hiljada Slovaka ponovo su danas izašle na trgove Bratislave i više od 30 gradova širom Slovačke, kao i pred slovačke ambasade u 25 zemalja sveta sa zahtevom da se raspišu vanredni parlamentarni izbore, jer njihov gnev ne smiruje ostavka… »

Novo delo Benksija protestuje protiv zatvaranja turske umetnice

Beta 16.03.2018
Britanski ulični umetnik Benksi napravio je novi mural u Njujorku u kome protestuje zbog zatvaranja turske slikarke i novinarke Zehre Dogan. Dogan je uhapšena kada je naslikala sliku na kojoj je prikazana turska zastava kako lepšra iznad ruševina… »

Nikad nisam želela ovakav život! Anabela Atijas zauvek napušta estradu, a evo šta je pravi razlog!

Kurir 16.03.2018
Anabeli Atijas donela je odluku da se povuče iz javnog života, i to ne na neko vreme, već zauvek! "Po pitanju javnog života ne želim da pričam, povlačim se potpuno, i to zauvek. Ne moram da dajem izjave, ne želim da budem javna ličnost. Ne prija… »

Ruske podmornice neprimećeno stigle do obale SAD

Večernje novosti 16.03.2018
Nuklearne podmornice Ruske federacije klase „ščuka B“ uspešno su sprovele vežbu blizu američkih vojnih baza, izbegavši otkrivanje dok su se približavale obali SAD. Nuklearne podmornice Ruske federacije klase „ščuka B“ uspešno su sprovele… »

POKS: Država da ispita imovinu "starleta"

B92 16.03.2018
Pokret obnove Kraljevine Srbije se oglasio saopštenjem u kom javno traži od države Srbije da ispita imovinu “starleta“. Kako se navodi, povod za saopštenje je informacija koju su pojedini mediji preneli, da je jedna “estradna ličnost“ kupila… »