Arhiva vesti 20.02.2019

Priština: Srpske dugove posle devedesetih ne priznajemo

Vesti online 20.02.2019
Kosovske institucije ne prihvataju dugove posle devedesetih, koje je Srbija uzimala za rat u ime Kosova, izjavio je ministar finansija Bedri Hamza. Hamza tvrdi da je Priština preuzela sve obaveze za međunarodne dugove koji su, kako kaže, fakturisani i… »

Janjić:Izbori su dobar izbor u ovom trenutku

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Vanredni parlamentarni izbori doveli bi do ubrzanja i 'sazrevanja' političke odluke i platforme Srbije za pregovore o Kosovu i Metohiji, smatra politički analitičar Dušan Janjić uz ocenu da bi održavanje izbora uticalo i na smirivanje… »

Vulin u Centru za elektronska dejstva

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je 224. centar za elektronska dejstva Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba u kasarni "Radovan Medić", gde se uverio u visoku motivisanost i obučenost ljudstva u toj jedinstvenoj… »

Gradska uprava kreće sa elektronskim uslugama

OK radio 20.02.2019
Gradska uprava Vranja obavestila je građane da je od srede, 20. februara počelo postavljanje elektronskih usluga lokalne samouprave na zvaničnom nacionalnom portalu eUprave. Zvanični nacionalni portal eUprave nalazi se na adresi www.euprava.gov.rs… »

Izetbegović: Ako Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari se okreću prema BiH

Danas 20.02.2019
Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbgović izjavio je da će, u slučaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari okrenuti prema BiH. Komentarišući najavu inicijative za preispitivanje imena Republika Srpska, Izetbegović je u… »

Komšijama skočile plate: Prosek 844 evra

B92 20.02.2019
Zagreb -- Prosečna isplaćena neto plata u Hrvatskoj za decembar prošle godine iznosila je 6.262 kune (844 evra) i realno je četiri odsto viša nego u istom mesecu 2017. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku objavljenim danas, u odnosu na… »

Kovačević: Gornji Milanovac uskoro dobija modernu pristupnu saobraćajnicu i kružni tok

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Gornji Milanovac – Na sastanku sa ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević dogovorio je realizaciju bitnih infrastrukturnih projekata. „Počelo se sa izradom… »

Zrenjanin: U šupi skrivao bombu, lovačku pušku i municiju

RTV 20.02.2019
ZRENJANIN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su Z.P. (1958) iz okoline Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih… »

Za 74 odsto Srba Amerika destabilizujući faktor u svetu

Politika 20.02.2019
Za 74 odsto građana Srbije Amerika je destabilizujući faktor u svetu, dok prema oceni 63 odsto, odnosno 59 odsto građana, Rusija i Kina imaju pozitivnan uticaj na svetsku scenu, pokazalo je istraživanje Galup Intenrešenela o odnosu prema četiri… »

Austrijski ministar za EU: Bez Balkana Unija nije potpuna

Blic 20.02.2019
Austriji je potpuno jasno da je EU kompletna tek kada zemlje Zapadnog Balkana budu bile njen deo, a u diskusiju o budućnosti EU neophodno je uključiti države tog regiona, ocenio je ministar zadužen za EU Gernot Blimel pred sutrašnju konferenciju… »