Arhiva vesti 20.02.2019

Regionalni app izazov: Gimnazijalcima iz Sente nagrada

B92 20.02.2019
Gimnazijalci iz Sente putuju na prestižnu konferenciju IDTechEx Show u Berlinu. Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gora i m:tel BiH organizovale su u Podgorici finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - "Regionalni app izazov“… »

Ideja o korekciji preuzeta od Rugove, Dacija i Hazirija

Politika 20.02.2019
PRIŠTINA – Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je ideju o korekciji granice sa Srbijom preuzeo od prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, akademika Nedžata Dacija i zamenika predsednika DSK Ljutfija… »

NA LICU MESTA Dečak rekao „Bako, gore mi noge!” i nestao u plamenu

Dnevnik 20.02.2019
LjUKOVO: Devetogodišnji Pavle B. iz Ljukova, kod Inđije, tragično je nastradao u požaru dok se na seniku u ekonomskom delu dvorišta, igrao s mlađom braćom i još jednim dečakom iz komšiluka. Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 12 časova, u… »

Hakerski napadi uoči izbora za Evropski parlament

Danas 20.02.2019
Kompanija Majkrosoft objavila da je otkrila hakovanje demokratskih institucija, tink-tenkova i neprofitnih organizacija u Evropi, kao i da planira da ponudi uslugu kibernetičke sigurnosti nekolicini zemalja kako bi sprečile hakerske napade. Napadi su se… »

Junker uporedio Orbana sa Marin le Pen

Danas 20.02.2019
Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebalo bi da napusti Evropsku narodnu stranku (EPP), izjavio je sinoć predsednik Evropske komisije Žan Pol Junker i pri tome uporedio Orbana sa liderkom francuske krajnje desnice Marin le Le Pen. „Oni nisu… »

Izvučen najveći dobitak na Euromilionu u istoriji Irske vredan 175 miliona evra

B92 20.02.2019
To je najveći iznos koji je ikada ijedan učesnik lutrije iz Irske osvojio. Vlasnik dobitnog tiketa na lutriji u Irskoj osvojio je u utorak džekpot vredan više od 175 miliona evra. To je najveći iznos koji je ikada ijedan učesnik lutrije iz Irske… »

Britanci uz albance: London protiv rušenja taksa ?!

Večernje novosti 20.02.2019
Britanci stopirali zaključak Kvinte o suludim merama koje je uvela vlada lažne države. Sprečili usvajanje formulacije o mogućim sankcijama Prištini. VELIKA Britanija je na nedavnom sastanku predstavnika zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka, Italija… »

Ahmeti: Priština je spremna na dijalog, ali ne i na nove kompromise

Blic 20.02.2019
Priština insistira da se briselski dijalog nastavi bez ikakvih uslovljavanja, kaže potpredsednik prištinskog pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom Špend Ahmeti, istakavši da tu spremnost ne treba tumačiti kao spremnost na "nove kompromise". -… »

Mediji pitali Kolindu Grabar Kitarović koliko je koštao njen pregled u privatnoj klinici

Nova ekonomija 20.02.2019
Redovna cena MR skrininga celog tela koji je Kolinda Grabar Kitarović obavila 15. februara iznosi 7.700 kuna -oko 1.000 evra, stoji na računu koji je dostavljen T portalu. Taj portal je od Kancelarije hrvatske predsednice tražio podatak koliko je… »

Jovanović (SzS): U subotu osnivanje Asocijacije slobodnih odbornika

Beta 20.02.2019
Svi odbornici u Srbiji koji pripadaju strankama i organizacijama potpisnicama "Sporazuma sa narodom", kao i nezavisni odbornici koji žele da potpišu taj dokument, formiraće u subotu Asocijaciju slobodnih odbornika, najavio je danas potpredsednik… »