Arhiva vesti 20.02.2019

„Bez straha“: Novi protest u Apatinu 22. februara, govori Marko Vidojković

Danas 20.02.2019
Novi protest „1 od 5 miliona“ u Apatinu održaće se u petak, 22. februara, od 18 časova, na platou ispred Doma kulture. Na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, najavili su organizatori. Organizator protesta, Udruženje građana „Bez… »

Hrvatska traži od Srbije 1.396 osoba zbog ratnih zločina, Srbija od Hrvatske svega 51

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Na spisku hrvatskih pravosudnih organa, dostavljenom Srbiji, nalazi se 1.396 imena osoba koje su optužene ili osuđene za ratne zločine, piše "Politika". Kako navodi, ovaj spisak predat je Tužilaštvu za ratne zločine u aprilu prošle… »

Počela isplata naknada nezaposlenima

Plus online 20.02.2019
Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će, preko Poštanske štedionice, danas biti isplaćena redovna novčana naknada nezaposlenima za januar ove godine. Privremena novčana naknada za januar 2019. godine nezaposlenima izvan teritorije… »

Trump predstavio svoj plan svemirskih snaga

Al Jazeera 20.02.2019
Proces je dug i ovisi o Kongresu, koji jedini može odlučiti o takvoj reorganizaciji američke vojske. Donald Trump je počeo ostvarivati svoj plan o vojnom zapovjedništvu za svemir kada je u utorak naredio Pentagonu da pripremi plan zakona o svemirskim… »

Pahor i Mogerini: Dopustiti rešenje za Kosovo i "van okvira"

Večernje novosti 20.02.2019
Slovenački predsednik kazao visokoj predstavnici EU da je potrebno tražiti i originalna rešenja za bilateralna i multilateralna pitanja. Slovenački predsednik Borut Pahor i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini… »

Ozbiljna stiska s vremenom: Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije će kasniti?

Pravda 20.02.2019
Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u 2019. će gotovo izvesno kasniti zbog majskih izbora za Evropski parlament. Prva naredna međuvladina konferencija na kojoj bi trebalo da budu otvorena nova poglavlja u pregovorima sa EU mogla bi se… »

„Jutjub“ pomaže u širenju teorije „ravne Zemlje“

Večernje novosti 19.02.2019
Većina zagovornika teorije o ravnoj Zemlji kao ključne dokaze u prilog svojih verovanja navode video-snimke na „Jutjubu“. Većina zagovornika teorije o ravnoj Zemlji kao ključne dokaze u prilog svojih verovanja navode video-snimke na „Jutjubu“… »

Srbi prevarili Ruse: Uz lažne papire preprodavali grčko voće kao srpsko, privedeno 59 osoba, među njima i Kragujevčani

iKragujevac 20.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske Federacije. Policija… »

Pokrajinska vlada smenila direktorku Dečije bolnice

Moj Novi Sad 20.02.2019
Profesorka dr Jadranka Jovanović Privrodski razrešena je dužnosti direktorke Insitituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Radio-televizija Vojvodine objavila je da je Jovanović Privrodski smenjena na sednici održanoj u… »

Nurdor i Bebac: Izjava ministra zdravlja neetička i nemoralna

Insajder 20.02.2019
Poseta državne delegacije Institutu za majku i dete, a posebno pokušaj ministra zdravlja Zlatibora Lončara da opravda fotografisanje predsednika Aleksandra Vučića sa detetom na hemato- onkološkom odeljenju u toku epidemije gripa, izazvala je burne… »