Arhiva vesti 20.02.2019

„Bez straha“: Novi protest u Apatinu 22. februara, govori Marko Vidojković

Danas 20.02.2019
Novi protest „1 od 5 miliona“ u Apatinu održaće se u petak, 22. februara, od 18 časova, na platou ispred Doma kulture. Na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, najavili su organizatori. Organizator protesta, Udruženje građana „Bez… »

Srbija - 51, Hrvatska - 1.396

Blic 20.02.2019
Na spisku hrvatskih pravosudnih organa, dostavljenom Srbiji, nalazi se 1.396 imena osoba koje su optužene ili osuđene za ratne zločine. Ovaj spisak predat je Tužilaštvu za ratne zločine u aprilu prošle godine i poslednji je ovakve vrste koji je… »

Danas isplata za nezaposlene

IndeksOnline 20.02.2019
NOVI PAZAR – Redovna novčana naknada za nezaposlene, za januar, biće isplaćena danas, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ). Ta naknada biće isplaćena preko Poštanske štedionice. Privremena novčana naknada za januar ove godine… »

Tramp priprema zakon o svemirskim snagama

RTV 20.02.2019
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp naredio je Pentagonu da pripremi plan zakona o svemirskim snagama, kao šestom vidu američkih oružanih snaga. "Moramo biti spremni", izjavio je Tramp i potpisao četvrtu svemirsku direktivu u svom mandatu… »

Pahor i Mogerini: Dopustiti rešenje za Kosovo i "van okvira"

RTV 20.02.2019
BRISEL - Slovenački predsednik Borut Pahor i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini složili su se danas da bi rešavanje situacije na Kosovu trebalo da dopusti i rešenje "van okvira", iako se ne temelji na etničkom… »

Zbog evropskih izbora, izveštaj o napretku Srbije će kasniti?

Blic 20.02.2019
Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u 2019. će gotovo izvesno kasniti zbog majskih izbora za Evropski parlament, i tek u junu se može očekivati prva naredna međuvladina konferencija na kojoj bi trebalo da budu otvorena nova poglavlja u… »

Teorije zavere: Jutjub širi verovanje da je Zemlja ravna ploča, pokazuje istraživanje

B92 20.02.2019
Jutjub algoritam zaslužan je za širenje teorije da je Zemlja ravna ploča jer gledaju video snimke na Jutjubu, pokazalo je jedno istraživanje. Iako možda zvuči neverovatno, Jutjub ima značajnu ulogu u ubeđivanju ljudi širom sveta da je Zemlja… »

Preševska firma umešana u mućke sa izvozom u Rusiju

OK radio 20.02.2019
Vranje - Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske… »

Direktor Kliničkog centra Vojvodine podneo ostavku, smenjena direktorka Dečje bolnice u Novom Sadu

RTV 20.02.2019
NOVI SAD - Direktor Kliničkog centra Vojvodine profesor dr Petar Slankamenac podneo je ostavku, dok je dužnosti razrešena direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine (Dečja bolnica) u Novom Sadu profesor dr Jadranka Jovanović… »

NURDOR: Nedopustive posete državnih funkcionera, zaštita zdravlja dece prioritet

Radio 021 20.02.2019
Reagujući na posetu upriličenu za državne funkcionere odeljenju dečje hemato-onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) navodi da nosioci državnih… »