Arhiva vesti 20.02.2019

Sari: Ove nedelje se nisam čuo sa Romanom i Marinom

N1 Info 20.02.2019
Pred revanš meč Lige Evrope sa švedskim Malmeom menadžer Čelsija Mauricio Sari je poručio da njegova ekipa pokušava da reši probleme koji postoje i da razume frustraciju navijača. Engleski mediji uveliko spekulišu da je Mauricio Sari već bivši… »

Kuburović: U srpskim zatvorima više nema torture

RTS 20.02.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović navodi da u srpskim zatvorima više nema torture, ističući da se Ministarstvo zalaže za unapređenje profesionalnog znanja zaposlenih u kazneno-popravnim zatvorima, kao i za stručno osposobljavanje osuđenika. Nela… »

Bura zbog lekarskog pregleda se ne smiruje: Protiv Kolinde pokrenut i postupak zbog primanja poklona

Kurir 20.02.2019
Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je u sredu postupak protiv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović zbog mogućeg primanja nedopuštenog poklona, jer je dobila popust na lekarski pregled u zagrebačkoj privatnoj klinici… »

Trivan: Za EU standarde u sektoru voda neophodno ulaganje od pet milijardi evra

N1 Info 20.02.2019
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan ponovio je da je za uspostavljanje evropskih standarda u sektoru voda Srbiji neophodno ulaganje od oko pet milijardi evra i istakao da je ministarstvo spremno za otvaranje investicionog ciklusa radi… »

Prekinut prenos Makronove posete groblju zbog antisemitzma

RTV 20.02.2019
PARIZ - Francuski TV kanal Frans 3 saopštio je danas da je bio prisiljen da prekine "živi" prenos sa oskrnavljenog jevrejskog groblja na istoku Francuske, a razlog su antisemitski komentari. Frans 3 je uživo prenosila u utorak posetu francuskog… »

Er Srbija promoviše nove destinacije na sajmu turizma u Beogradu: Spremni i bolji uslovi kupovine i brojna iznenađenja

Kurir 20.02.2019
Er Srbija predstaviće devet novih destinacija na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Posetiocima koji su zainteresovani za kupovinu karata za sedam novih redovnih linija – za Kijev, Madrid, Barselonu, Rijeku, Krasnodar, Helsinki i Kairo, i dve… »

Norveška: 170 vojnika tvrdi da su bili žrtve seksualnih napada

Radio 021 20.02.2019
Skoro 170 vojnika od ukupno 16.000 pripadnika Norveških oružanih snaga tvrde da su bili žrtve silovanja ili pokušaja silovanja u 2018. godini, pokazala je anketa koju je sprovela armija. Stručnjacima je upadljiva činjenica da su skoro polovina… »

Sutra deo Vlasotinca bez vode

Jugmedia 20.02.2019
U Mesnoj zajednici Centar i industrijskoj zoni u Vlasotincu, u četvrtak 21.februara, doći će do prekida u vodosnabdevanju, obaveštavaju iz JKP Vodovod u ovom mestu. Razlog su radovi na magistralnom cevovodu zbog čega građani na levoj strani obale… »

Citroen-ov koncept malog EV-a kao alternativa biciklu i skuteru

PC Press 20.02.2019
Mnogi proizvođači automobila osmišljavaju vozila za eru izvan koncepta vlasništva nad automobilima, ali Citroen ide sa tom idejom korak dalje. Kompanija razmišlja o automobilu koji ćete koristiti umesto bicikla i skutera. Ami One koncept, koji je… »

Evroazijsko tržište u aprilu se otvara za srpske proizvode

Politika 20.02.2019
„Sporazum predviđa neograničen izvoz voćnih rakija na evroazijsko tržište a izdejstvovali smo i izvoz 2.000 tona cigareta”, kaže ministar Rasim Ljajić. Krajem aprila Međuvladin savet trebalo bi da potvrdi otvaranje evroazijskog tržišta za… »