Arhiva vesti 20.02.2019

Junker: Članstvo Balkana u EU - pitanje rata ili mira

RTV 20.02.2019
BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas u Briselu da zemlje zapadnog Balkana treba da imaju stvarnu perspektivu članstva u Evropskoj uniji jer u suprotnom, upozorio je, postoji rizik od povratka u '90-te godine prošlog… »

Od oktobra veće školarine na pet fakulteta u Beogradu

Blic 20.02.2019
Na pet fakulteta u Beogradu školarine će biti povećane od naredne akademske godine, od 1. oktobra. Fakulteti su za korekcije cena danas dobili saglasnost Senata Univerziteta u Beogradu. Školarinu je povećao Saobraćajni fakultet sa 90.000 na 106.000… »

Pao dogovor: Rakitić u Interu za 40 miliona evra

Večernje novosti 20.02.2019
Čelnici italijanskog kluba tajno su održali sastanak sa kolegama iz Barselone, nakon što su prvobitno dogovorili trogodišnji ugovor sa hrvatskim fudbalerom. Hrvatski vezni fudbaler Ivan Rakitić blizu je transfera iz Barselone u Inter na leto za 40… »

Danas: Proizvodnja struje u TENT-u 200 miliona evra ispod plana

Novi magazin 20.02.2019
Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu prošle godine proizvela je 17,5 odsto struje manje nego što je predviđeno planom, zbog čega je uvoz struje u Srbiju bio veći, piše dnevni list Danas. Ta količina planirane a neproizvedene struje… »

Komercijalna banka na Berzi sve jača, Aerodrom sve slabiji

Večernje novosti 20.02.2019
Na meti investitora na domaćem tržištu akcija danas su "rame uz rame" bili Aerodrom "Nikola Tesla" i Komercijalna banka. Na meti investitora na domaćem tržištu akcija danas su "rame uz rame" bili Aerodrom "Nikola Tesla" i Komercijalna banka, koji su… »

Klinika "Dr Laza Lazarević" otvara i onlajn čet

Radio 021 20.02.2019
U okviru nacionalne SOS linije za preveciju samoubistva, koju je otvorila Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u narednih deset dana biće u funkciji i onlajn čet, rekla je direktorka ove institucije dr Ivana Stašević Karličić. "Sam… »

Milanovčanka preminula od gripa u Kragujevcu

RINA 20.02.2019
Gornji Milanovac (RINA) - Milanovčanka (60) prva je žrtva gripa u toj opštini. Ona je prema rečima direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu Predraga Šutića primljena 7. februara u tu ustanovu sa blažom kliničkom slikom. „Iz preventivnih… »

Tužba protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja

Novi magazin 20.02.2019
Agencija za borbu protv korupcije zatražila je podnošenje tužbe protiv rešenja Povernika za informacije od javnog zanačaja kojim joj je naloženo da novinarki CINS-a omogući uvid u dokumente koje su politički subjekti koristili kаo sredstvа… »

Nikola Jokić o reprezentaciji: Ako sad kažem "Da"...

Mondo 20.02.2019
Srpski NBA centar govorio je tokom Ol star vikenda i o eventualnom dolasku među "orlove". Foto: MN Press Dok gledaju kako Nikola Jokić blista u NBA ligi, mnogi u Srbiji pitaju se da li će ga ovog leta videti i u dresu reprezentacije, sa kojom je na… »

Ostavka direktora Kliničkog centra Vojvodine i smena direktorke Dečje bolnice

Večernje novosti 20.02.2019
Direktor Kliničkog centra Vojvodine Petar Slankamenac podneo je ostavku, potvrđeno je Tanjugu, a dužnosti je razrešena i direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine (Dečja bolnica) u Novom Sadu Jadranka Jovanović Privrodski… »