Arhiva vesti 20.02.2019

Zbog kašnjenja nemačka železnica dala putnicima više od 50 miliona evra odštete

Nova ekonomija 20.02.2019
Nemačka železnica „Dojče ban" platila je prošle godine ukupno 53,6 miliona evra obeštećenja putnicima zbog kašnjenja. To je za jednu trećinu više nego pre dve godine, a razlog je što je svaki četvrti voz na međunarodnoj liniji kasnio. Ko se… »

Srbija i Albanija biće saveznici u turizmu

Vesti online 20.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je sa ministrom turizma i zaštite životne sredine Albanije Blendijem Кlosijem. Dva ministra su razgovarala o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti turizma, saopštio je… »

Kritike papi zbog skandala o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi

BBC News 20.02.2019
Kardinali su poručili biskupima da prekinu ćutanje o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi. Dvojica istaknutih kardinala Rimokatoličke crkve poručili su biskupima da stave tačku na saučesništvo u slučajevima seksualnog zlostavljanja unutar… »

Aleja velikana i aleja zaslužnih građana: Mnogi mešaju ove dve aleje, a evo u čemu je razlika i zašto su neki odbili da im…

Kurir 20.02.2019
Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i počivaće pored glumca Nebojše Glogovca. JKP Pogrebne usluge pripremaju se uveliko za… »

Smiljana pre hapšenja policajcima priznala kako je ubila sestru: "Ona je imala sve, a ja ništa". Određen joj je pritvor od…

Telegraf 20.02.2019
Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je navodno istražiocima priznala da je ubila sestru, ali pitanje je hoće li isto ponoviti i pred tužiocem koji može doneti rešenje o sprovođenju istrage. - Ubila sam je! Udarila sam je do smrti! - rekla… »

Severna Makedonija, uhapšen bivši predsednik Sobranja

RTS 20.02.2019
Makedonska policija uhapsila je bivšeg predsednika parlamenta Trajka Veljanovskog, osumnjičenog da je jedan od organizatora nereda u Sobranju u aprilu 2017. godine. Uhapešena su još i dva bivša ministra, Spiro Ristovski i Mile Janakievski. Skopsko… »

Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kupuju Agrokorove firme?

Nova ekonomija 20.02.2019
Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da na nedavnom sastanku rukovodstva Merkatora S sa srpskim dobavljačima u Beogradu, kome je prisustvovao, nije bilo reči o tome da će neka srpska firma da kupi pojedine kompanije iz sastava Agrokora. Upitan o… »

Ćosić i ekmečić dobijaju ulice u Beogradu: Imena dvojice akademika umesto gradova iz Hrvatske i BiH

Blic 20.02.2019
Ime akademika Dobrice Ćosića poneće sadašnja Zadarska ulica, nedaleko od beogradskog Kosančićevog venca. Po istoričaru Miloradu Ekmečiću biće nazvana jedna od ulica koje će činiti kičmu buduće Savamale - Travnička. Ovo je, prema… »

Janković: Aktivna saradnja na unapređenju ravnopravnosti i sprečavanju diskriminacije

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Gornji Milanovac - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković posetila je Gornji Milanovac, gde je posle sastanka sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, sa kojim je razgovarala o unapređenju ravnopravnosti građana u ovoj opštini… »

Postavljene kamere na Južnom kraku Koridora 10

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Video nadzor duž gradilišta Južnog kraka Koridora 10 (Grdelica - Vladičin Han) je postavljen, a do kraja nedelje se očekuje ugradnja kamera i na potezu Istočnog kraka ovog koridora, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva… »