Arhiva vesti 20.02.2019

Zbog kašnjenja nemačka železnica dala putnicima više od 50 miliona evra odštete

Nova ekonomija 20.02.2019
Nemačka železnica „Dojče ban" platila je prošle godine ukupno 53,6 miliona evra obeštećenja putnicima zbog kašnjenja. To je za jednu trećinu više nego pre dve godine, a razlog je što je svaki četvrti voz na međunarodnoj liniji kasnio. Ko se… »

Srbija i Albanija biće saveznici u turizmu

Vesti online 20.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je sa ministrom turizma i zaštite životne sredine Albanije Blendijem Кlosijem. Dva ministra su razgovarala o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti turizma, saopštio je… »

Kritike papi zbog skandala o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi

BBC News 20.02.2019
Kardinali su poručili biskupima da prekinu ćutanje o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi. Dvojica istaknutih kardinala Rimokatoličke crkve poručili su biskupima da stave tačku na saučesništvo u slučajevima seksualnog zlostavljanja unutar… »

Šaban Šaulić će počivati pored Nebojše Glogovca

Politika 20.02.2019
Pevač koji je svojim glasom i pesmama obeležio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u… »

Smiljana puštala pesmu za sestru čije je telo godinama držala u zamrzivaču, pa se hvalila komšijama!

Alo 20.02.2019
Slučaj Hrvatice Jasmine Dominić (23) čije je telo pronađeno u zamrzivaču, 19 godina posle njenog nestanka, i dalje je jedna od glavnih tema u regionu. Glavna osumnjičena je njena sestra Smiljana Srnec koja se nalazi u pritvoru, ali protiv nje još… »

Tužilaštvo sumnjiči Gruevskog i Veljanovskog da stoje iza upada u Sobranje 2017.

N1 Info 20.02.2019
Makedonsko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv petoro osumnjičenih za organizaciju nasilnog upada u parlament, među kojima su bivši lider VMRO DPMNE i premijer Nikola Gruevski i bivš predsednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanovski… »

Srpski biznismeni kupuju Agrokorove firme?

Politika 20.02.2019
LjUBLjANA – Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kandidati su za kupovinu pojedinih kompanija iz sastava „Agrokora”, spekuliše ljubljansko „Delo”. List navodi da se na sastanku rukovodstva srpskog Merkatora-S sa srpskim… »

Ćosić i ekmečić dobijaju ulice u Beogradu: Imena dvojice akademika umesto gradova iz Hrvatske i BiH

Blic 20.02.2019
Ime akademika Dobrice Ćosića poneće sadašnja Zadarska ulica, nedaleko od beogradskog Kosančićevog venca. Po istoričaru Miloradu Ekmečiću biće nazvana jedna od ulica koje će činiti kičmu buduće Savamale - Travnička. Ovo je, prema… »

Janković: Aktivna saradnja na unapređenju ravnopravnosti i sprečavanju diskriminacije

RINA 20.02.2019
Gornji Milanovac - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković posetila je Gornji Milanovac, gde je posle sastanka sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, sa kojim je razgovarala o unapređenju ravnopravnosti građana u ovoj opštini… »

Do kraja nedelje i na istočnom: Postavljene kamere na Južnom kraku Koridora 10

Kurir 20.02.2019
Video nadzor duž gradilišta Južnog kraka Koridora 10 (Grdelica - Vladičin Han) je postavljen, a do kraja nedelje se očekuje ugradnja kamera i na potezu Istočnog kraka ovog koridora, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i… »