Arhiva vesti 20.02.2019

Ministarstvo izdvojilo 80 miliona dinara za Hilandar

Politika 20.02.2019
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas, posle sednice Komisije za Hilandar, da je za nastavak radova na obnovi tog manastira za ovu godinu izdvojilo 80 miliona dinara. Planom rada u 2019. godini predviđeni su nastavak radova na… »

Prodata pokretna imovina IMT-a za 247 miliona dinara

Nova ekonomija 20.02.2019
Pokretna imovina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora prodata je za 247 miliona dinara firmi Eko unija SN iz Beograda, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. U prodatoj imovini su mašinska oprema, konvejneri, traktori i… »

Pašalić: Jedinstvena uloga jezika za očuvanje kulture

Dnevnik 20.02.2019
BEOGRAD: Od izuzetne važnosti je skrenuti pažnju na jedinstvenu ulogu upotrebe maternjeg jezika u očuvanju kulture, tradicije i identiteta, poručuje povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21. februara zaštitnik građana Zoran Pašalić… »

Od gripa u Crnoj Gori umrlo deset osoba

Slobodna Evropa 20.02.2019
Institut za javno zdravlje Crne Gore zabeležio je u protekloj sedmici četiri smrtna slučaja kod kojih je laboratorijski potvrđen grip. Ukupno je umrlo deset osoba, navodi se u izveštaju Instituta objavljenom na sajtu. Među preminulima je i… »

Ponovo osvanuli ustaški simboli u Splitu: Građani nisu mogli da ih gledaju, pa su odlučili da ih sami uklone (foto)

Telegraf 20.02.2019
Ovo nije prvi put da se u Splitu pojavljuju ustaški simboli. U splitskom naselju Kman jutros su osvanuili nacistički i ustaški grafiti, koje je na zidu jedne zgrade išarao nepoznati počinilac. Dalmatinski portal prenosi da su o tome obaveštene… »

Na robije u svojim domovinama: Srbi osuđeni na 75 godina zatvora kaznu će služiti u Srbiji

Blic 20.02.2019
Ministri pravde Austrije i Srbije Jozef Mozer i Nela Kuburović razmtrali su danas mogućnosti da državljani Srbije osuđeni u Austriji, kao i i državljani Austrije osuđeni u Srbiji, služe zatvorske kazne u svojim domovinama. Na bilateralnom sastanku… »

Niko ne zna gde je: Skripaljeva majka: Proglasiti mog sina nestalom osobom

Blic 20.02.2019
Majka bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, koji se izgubio iz očiju javnosti posle incidenta u Salsberiju, zatražila je od ruske policije da Skripalja i njegovu kćerku Juliju proglasi nestalim osobama, kaže Skripaljeva nećaka Viktorija. Ona… »

Sanda Rašković Ivić: Razgraničenje sa kosovskim Albancima protivustavno

Beta 20.02.2019
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je "razgraničenje" sa kosovskim Albancima protivustavno i da će ako se to dogodi čelnici aktuelnog režima odgovarati zbog toga kada se vlast promeni, a da bi podela Kosova dovela do… »

Urednik lista u Alabami pozvao KKK da "ponovo uzjaše"

Blic 19.02.2019
Urednik lokalnog dnevnog lista u gradiću Lindenu u Alabami objavio je uvodnik u kome je pozvao Kju-Kluks-Klan (KKK) da "ponovo uzjaše" protiv "demokrata u Republikanskoj partiji i demokrata" koji planiraju podizanje poreza u Alabami. Gudlou Saton… »

Đilas: Nećemo izaći ni na redovne izbore ako se ništa ne promeni do tada

Blic 20.02.2019
Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas kazao je da izbori u Srbiji u ovom momentu nisu tema za opoziciju, i da bez uslova koji će, kako je kazao, omogućiti fer i poštene izbore, opozicija na njih neće izlaziti. "Mi hoćemo da… »