Arhiva vesti 20.02.2019

Za nastavak obnove Hilandara 80 miliona dinara

Radio 021 20.02.2019
Ministarstvo kulture i informisanja je za nastavak radova na obnovi manastira Hilandar za 2019. godinu izdvojilo 80 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo posle sednice Komisije za Hilandar na kojoj su usvojeni izveštaj o izvršenim radovima u 2018… »

Oprema, traktori, viljuškari - sve od IMT otišlo za 250 mil RSD

B92 20.02.2019
Pokretna imovina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora prodata je za 247 miliona dinara firmi "Eko unija SN" iz Beograda. U prodatoj imovini su mašinska oprema, kontejneri, traktori i viljuškari, vozila, zalihe rezervnih delova i guma, otpadno… »

Pašalić: Jedinstvena uloga jezika za očuvanje kulture

Dnevnik 20.02.2019
BEOGRAD: Od izuzetne važnosti je skrenuti pažnju na jedinstvenu ulogu upotrebe maternjeg jezika u očuvanju kulture, tradicije i identiteta, poručuje povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21. februara zaštitnik građana Zoran Pašalić… »

U Crnoj Gori od gripa je ukupno umrlo 11 osoba, a samo prošle nedelje četiri

Telegraf 20.02.2019
Od početka sezone, u Crnoj Gori ukupno je evidentirano 11 smrtnih slučajeva, žrtava virusa gripa. Četiri pacijenta preminula su protekle nedelje u Crnoj Gori od komplikacija izazvanih infekcijom virusa gripa. Preminule su tri žene starosti od 61. do… »

Ponovo ustaški simboli u Splitu, građani ih otklanjaju

RTS 20.02.2019
U splitskom naselju Kman jutros su osvanuli nacistički i ustaški grafiti, koje je na zidu jedne zgrade išarao nepoznati počinilac. Dalmatinski portal prenosi da su o tome obaveštene gradske službe, ali da građani nisu mogli da ih sačekaju pa su… »

Srpski osuđenici u Austriji uskoro kazne služe u domovini

Politika 20.02.2019
Ministri pravde Austrije i Srbije Jozef Mozer i Nela Kuburović razmatrali su danas mogućnosti da državljani Srbije osuđeni u Austriji, kao i državljani Austrije osuđeni u Srbiji, služe zatvorske kazne u svojim domovinama. Na bilateralnom sastanku… »

Niko ne zna gde je: Skripaljeva majka: Proglasiti mog sina nestalom osobom

Blic 20.02.2019
Majka bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, koji se izgubio iz očiju javnosti posle incidenta u Salsberiju, zatražila je od ruske policije da Skripalja i njegovu kćerku Juliju proglasi nestalim osobama, kaže Skripaljeva nećaka Viktorija. Ona… »

Rašković Ivić: Razgraničenje sa kosovskim Albancima protivustavno

Novi magazin 20.02.2019
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je "razgraničenje" sa kosovskim Albancima protivustavno i da će ako se to dogodi čelnici aktuelnog režima odgovarati zbog toga kada se vlast promeni, a da bi podela Kosova dovela do… »

Alabama: Urednik pozvao KKK da veša demokrate

RTV 20.02.2019
MONTGOMERI - Urednik i izdavač lokalnog lista iz Alabame "Demokrat riporter" Gudlo Saton objavio je tekst u kome je pozvao pripadnike Kju kluks klana da počnu sa masovnim vešanjima članova Demokratske stranke. On je u uvodniku napisao da demokrate… »

Đilas: Nećemo izaći ni na redovne izbore ako se ništa ne promeni do tada

Blic 20.02.2019
Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas kazao je da izbori u Srbiji u ovom momentu nisu tema za opoziciju, i da bez uslova koji će, kako je kazao, omogućiti fer i poštene izbore, opozicija na njih neće izlaziti. "Mi hoćemo da… »