Arhiva vesti 20.02.2019

Najveća kazna za pranje novca: Švajcarska UBS banka mora da plati milijarde evra! Kažnjena u Francuskoj zbog pomaganja…

Kurir 20.02.2019
Sud u Francuskoj naložio je danas švajcarskoj banci UBS da plati kaznu od preko 3,7 milijardi evra zbog pružanja pomoći bogatim francuskim klijentima da izbegnu poreske vlasti. Reč je o najvećoj kazni ikada izrečenoj u Francuskoj za utaju poreza… »

Šampion sveta završio u Zrinjskom

Mozzart sport 20.02.2019
Zlatni srpski orlić Staniša Mandić nastavlja karijeru u BiH. Pre četiri godine prvak sveta, a danas novo pojačanje – Zrinjskog! Čudnovati put Staniše Mandića, zlatnog srpskog orlića, pa odbeglog u reprezentaciju Crne Gore, vodi – naniže… »

Novi snimci "nasmejanog ubice" iz Srbije: Ušao u kafić u Amsterdamu i hladnokrvno ubio Hrvata (video)

Blic 20.02.2019
Čabu Dera (39), osumnjičenog za ubistvo Nebojše Markovića 5. januara u naselju Banovo brdo, traži i holandska policija koja ga tereti da je prošlog jula u centru Amsterdama ubio Ivana Serdarušića (62). Serdarušić, Hrvat koji je imao holandsko… »

Ana Brnabić pomerila posetu Briselu: Iskrsle druge obaveze

Kurir 20.02.2019
BEOGRAD - Poseta predsednice Vlade Ane Brnabić Briselu, najavljena za danas, pomera se zbog drugih obaveza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Brnabić je trebalo da boravi u poseti Briselu povodom obeležavanja Dana državnosti… »

Si pisao Vučiću: Spreman sam da vodimo strateško partnerstvo Srbije i Kine

Beta 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo u kojem mu je predsednik Kine Si Djinping zahvalio na čestitki povodom kineske Nove godine i naveo da je spreman da ulaže napore da zajedno vode strateško partnerstvo dve zemlje ka većem napretku… »

Najkorisniji igrač ABA lige za februar otpao sa Đorđevićevog spiska!

Sportske.net 20.02.2019
Nakon odličnih partija u mesecu na izmaku, dobio je poziv za nacionalni tim, ali nije uspeo da se izbori za mesto na konačnom spisku. Plejmejker FMP Železnika Stefan Pot, proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige u februaru. Srpski košarkaš je… »

Dejanović: Još tri kategorije žena biće finansijski stimulisano

Dnevnik 20.02.2019
BEOGRAD: Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće obuhvaćene žene sa visokim primanjima, žene koje su radile manje od šest meseci i žene koje su u istom mesecu počele da rade i ostale u drugom stanju, izjavila je… »

Tribina ``Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja``

Beta video 20.02.2019
BEOGRAD - U Medija centru Tribina ``Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja``. Govorili su glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk, predstavnik Fondacije Centar za demokratiju Ivan Sekulović, predstavnik Granskog sindikata… »

Lavrov: Zapad na grub način uvlači zemlje Balkana u NATO

RTV 20.02.2019
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država. "Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u… »

CarGo podneo Inicijativu ministru finansija: Povežite nas sa Poreskom, da građani znaju kako radimo

Kurir 20.02.2019
Udruženje građana „CarGo“ podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da „poveže CarGo sa Poreskom upravom i tako nadležnim organima Srbije omogući potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije“. „Kao nadležnom… »