Arhiva vesti 20.02.2019

Vučić i Fabrici o evropskom putu Srbije

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе danas sa šеfom Dеlеgacijе Evropskе unijе ambasadorom Sеmom Fabricijеm sa kojim jе razgovarao o еvropskom putu Srbijе, problеmima u dijalogu Bеograda i Prištinе… »

Poginuo rudar u rudniku Rembas u Resavici

Novi magazin 20.02.2019
Rudar Mile Škorić (52) poginuo je sinoć u rudniku Rembas u Resavici kada se na njega urušila veća količina uglja, potvrdio je za agenciju Beta predsednik Sindikata rudara Resavice Nebojša Milenković. Škorić je radio juče u drugoj smeni u jami… »

Uhapšen bračni par sa 14,5 kilograma marihuane

Novi magazin 20.02.2019
Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su bračni par M.C. (35) i M.C. (35) zbog trgovine drogom i od njih oduzeli više od 14 kilograma marihuane, saopšteno je danas. Policija je, na putu između Mladenovca i Beograda, na parkingu ispred jednog hotela… »

PSG traži ostavku Lončara

RTS 20.02.2019
Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je hitnu ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog "brutalnog ugrožavanja bolesnika i korišćenja teško bolesne dece u svrhu političke promocije Aleksandra Vučića". U saopštenju se podseća da je u… »

Kinezi zabranili ulazak turistima na Tibet

Mondo 20.02.2019
Kina je zabranila pristup Tibetu za strane turiste zbog predstojećeg obeležavanja godišnjica koje preispituju legitimitet kineske vladavine nad ovom himalajskom regijom. Foto: Tanjug/AP Photo/Ashwini Bhatia Turističke agencije saopštile su da će… »

Agencija: Kampanjom "Budućnost Srbije" Vučić nije prekršio zakon

N1 Info 20.02.2019
Povodom prijave podnete Agenciji za borbu protiv korupcije u vezi sa aktivnostima predsednika Republike u okviru kampanje "Budućnost Srbije", Agencija je saopštila da predsednik Republike nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. "Kako… »

Stefanović: Od početka krize u Srbiji više od milion migranata

Blic 20.02.2019
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Istanbulu da je od početka migrantske krize do danas na teritoriji Srbije registrovano više od milion migranata, a naša država je, kako je istakao, reagovala odgovorno trudeći se… »

EBRD: Srbija da poboljša reforme javnog sektora

SEEbiz 20.02.2019
BEOGRAD – Srbija treba da poboljša reforme javnog sektora, privatizaciju i restrukturiranje državnih preduzeća, jer iz tih nereformisanih kompanija proizlaze fiskalni rizici, ocenjuje Evropska banke za obnovu i razvoj (EBRD) u „Izveštaju o… »

Bivši nemački kancelar Šreder ubeđen: Realno da Srbija uđe u EU do 2025. godine, Priština će morati da ukine takse

Telegraf 20.02.2019
On je kazao da će ukidanje taksi omogućiti nastavak dijaloga Beograda i Prištine koji će obezbediti postizanje sporazuma, ali nije želeo da se izjašnjava o vremenskim okvirima kada će sporazum biti postignut. Bivši nemački kancelar Gerhard… »

Ivana Španović pobedila na mitingu u Beogradu

Beta 20.02.2019
Srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je danas u skoku u dalj na mitingu "Srbija open" u Beogradu. Španović je pobedila rezultatom 6,92 metra, skokom iz treće serije i izjednačila rekord mitinga. Ona je u prve dve serije prestupila, u… »