Arhiva vesti 20.02.2019

Vučić preneo Fabriciju šta očekuje od Evropske unije

Vesti online 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije, ambasadorom Semom Fabricijem. Vučić je sagovorniku preneo očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojima… »

Rudar poginuo u Resavici

Radio 021 20.02.2019
Rudar Mile Škorić (52) poginuo je jutros u rudniku uglja Resavica, javlja Pink. On je ostao zarobljen u otkopu, pokazuju prvi rezultati istrage. Do nesreće je došlo kada se na rudara urušila veća količina uglja. Odmah su angažovane sve službe… »

Muž i žena pali zajedno na parkingu hotela kod Mladenovca: Uhapšen bračni par sa 14,5 kilograma droge (foto)

Kurir 20.02.2019
BEOGRAD - Pripadnici MUP Srbije uhapsili su bračni par M.C. (35) i M.C. (35) zbog trgovine drogom i od njih oduzeli više od 14 kilograma marihuane. Policija je, na putu između Mladenovca i Beograda, na parkingu ispred jednog hotela zaustavila automobil… »

Vučić u bolničkoj poseti: Ko može bez maske u sezoni gripa

Radio 021 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Institut za zaštitu zdravlja majke i deteta i slikao se sa obolelim detetom. Kako na to reaguju društvene mreže. FoNet/Zoran Mrða Vučić se fotografijom sa detetom pohvalio na Instagramu Dok traje… »

Kina zatvorila Tibet za strance

Večernje novosti 20.02.2019
Turističke agencije su danas navele da strani turisti neće moći da uđu u himalajski region do 1. aprila. Kina je zabranila strancima ulazak na Tibet u periodu osetljivih godišnjica. Turističke agencije su danas navele da strani turisti neće moći… »

Predsednik Republike nije prekršio Zakon o Agenciji

B92 20.02.2019
Povodom prijave podnete Agenciji za borbu protiv korupcije u vezi sa aktivnostima predsednika Republike u okviru kampanje „Budućnost Srbije", Agencija saopštava da predsednik Republike nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije… »

Stefanović i Sijarto o unapređenju saradnje dve države

Dnevnik 20.02.2019
BEOGRAD: Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto su razgovarali o dosadašnjoj saradnji dve države, ocenivši da je ona dobra, ali da ima prostora za njeno dalje… »

Gurijev: Konzervativnom politikom Srbija oborila javni dug

B92 20.02.2019
Beograd -- Da bi uhvatila korak sa razvijenim ekonomijama Evrope, Srbija mora da poveća produktivnost i sprovede strukturne reforme koje su bile najavljene. O trenutnoj situaciji Srbije za Tanjug priča glavni ekonomista Evropske banke za obnovu i razvoj… »

Šreder: Realno je da Srbija do 2025. uđe u EU, protesti demokratsko pravo

Beta 20.02.2019
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da je realno da Srbija do 2025. udje u Evropsku uniju i da je uveren da će Priština morati da ukine takse na srpske proizvode. "Mislim da će one biti ukinute i to nije moje lično mišljenje, nego… »

Rekord sezone: Ivana Španović u odličnoj formi dočekuje Evropsko prvenstvo!

Hot sport 20.02.2019
U Atletskoj dvorani na Banjici, održan je četvrti Međunarodni ‘Serbian Open’, gde je nastupio veliki broj atletičara iz Srbije, regiona, kao i drugih evropskih država. Glavna zvezda je bila Ivana Španović, koja je nastupila u disciplini skok u… »