Arhiva vesti 24.02.2016

Zvanično: Srbija kandidat za organizatora EP 2018

Mondo 24.02.2016
Fudbalski savez Srbije kandidovao se danas za domaćina Evropskog prvenstva za omladince 2018. godine. Foto: Matej Divizna/Getty Images Sport FSS je poslao dopis Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) u kome se navodi da je zainteresovan za organizaciju… »

Šabić: Građani nemaju obavezu da primaju aktiviste

B92 24.02.2016
Beograd -- Građani nemaju obavezu da stranačke aktiviste prime u kuću i odgovaraju na njihova pitanja, kaže Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. Osim toga, on je ponovio da razne aktivnosti političkih stranaka i poseta… »

Veran Matić dao izjavu tužiocu

Akter 24.02.2016
Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić saslušan je u Višem javnom tužilaštvu povodom više pretnji koje su mu upućene. Matić je u utorak dao izjavu tužilaštvu u predistražnom postupku pokrenutom po krivičnim prijavama… »

Zahlađenje: Danas oblačno, mestimično s kišom

Kurir 24.02.2016
U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimicno sa kišom, na planinama sa snegom. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne očekuje se prestanak padavina i delimicno razvedravanje, prvo na severozapadu. Duvaće umeren i… »

PATRIJARH ŠOKIRAO SVE: Srbi nemaju bliže od Hrvata

Pravda 24.02.2016
ZAGREB – Žrtvu treba pamtiti, ali treba biti sposoban opraštati, poručio je vernicima na parastosu u Pakracu, u Hrvatskoj, patrijarh Irinej, koji je rekao i da Srbi nemaju bliže od Hrvata, te da ono što se dogodilo u prošlosti treba biti opomena… »

UNS: Vlada hitno da reši pitanje statusa Tanjuga

B92 24.02.2016
Beograd -- Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Vladu Srbije da hitno reši sva sporna pitanja u vezi sa statusom ugašene novinske agencije Tanjug. "UNS poziva Vladu da privatizaciju nacionalne novinske agencije okonča na zakonit način i uz… »

Radnici "Fijat krajslera" neće raditi do 7. marta

RTS 24.02.2016
Oko 3.000 radnika kompanije "Fijat krajsler" iz Kragujevca neće raditi od danas do 7. marta zbog nedostatka posla, rekao je za RTS predsednik Samostalnog sindikata te kompanije Zoran Marković. Marković je rekao da je razlog zbog koga radnici neće… »

NIS zadržao profit

Blic 24.02.2016
NIS objavljuje revidirane konsolidovane finansijske izveštaje za 2015. godinu, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja. Kompanija je saopštila da je 2015. završila kao profitabilna. Neto dobit NIS-a je iznosila… »

Posle tragedije kod Jagodine: Supružnici zajedno i u grobu

Večernje novosti 24.02.2016
Tragično stradali Slaviša Vasić (30) i Marija Agatonović (23) sahranjeni u Rakitovu. Još se ne zna ko će preuzeti brigu o njihovoj ćerki i dvojici sinova. GDE sad idete?! Zašto me ostavljate samu? - odjekivali su jauci Vlajinke Vasić iz Rakitova… »

Evropski sud odbio zahtev Koka-kole da se zaštiti njena flaša

Slobodna Evropa 24.02.2016
Evropski sud odbio je danas zahtev Koka-kole da se nova verzija poznate flaše pića "koka-kola" zaštiti registrovanim znakom. Koka-kola se obratila Opštem sudu pošto je Kancelarija EU za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta u martu 2014. odbila njen… »