Arhiva vesti 24.02.2016

Nije Samo Ime Novo: Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ širi kapacitet

Hot sport 24.02.2016
Ujedno, ispred dvorane biće napravljen trg i postavljena bista “oca srpske košarke”, a unutar dvorane biće postavljena spomen tabla. – Veoma smo ponosni na inicijativu trenera Božidara Maljkovića i uz razumevanje premijera Aleksandra Vučića… »

Ruski poklon Avganistanu: municija i 10.000 pušaka

RTS 24.02.2016
Avganistanski zvaničnici preuzeli su isporuku od 10.000 automatskih pušaka i milion okvira municije kao poklon od Rusije, što se tumači kao dodatni znak sve većeg prisustva Moskve u toj ratom razorenoj državi, izvestio je "Rojters". Gotovo u… »

SEDNICA BIROA ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI Selaković: Sve bezbednosne i informativne službe u punoj pripravnosti

Večernje novosti 24.02.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je danas predsedniku Srbije da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi zemlja podigla kapacitete za odgovor na migrantsku krizu. Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je… »

Mediji: Francuski komandosi protiv ISIL-a

Al Jazeera 24.02.2016
Pariz je odobrio nezvaničnu vojnu akciju specijalnih snaga i obavještajne agencije DGSE u Libiji, piše 'Le Monde'. Francuske specijalne snage i komandosi obavještajne službe angažirani su u tajnim operacijama protiv oružane grupe Islamska država… »

Peking Pretekao Njujork: Kineska prestonica novi dom milijardera

Kurir 24.02.2016
Peking je postao nova svetska prestonica sa najvećim brojem milijardera, pretekavši NJujork, prema rezultatima istraživanja koje je objavila šangajska kompanija Hurun. Kineska prestonica je pretekla Veliku jabuku i postala je dom najvećeg broja… »

Amnesty International: Bijedan odnos Evrope prema izbjeglicama

Al Jazeera 24.02.2016
Amnesty navodi da je, s izuzetkom Njemačke, odgovor na izbjegličku krizu bio bijedan u Evropi. Najmanje 30 zemalja ilegalno je prošle godine prisiljavalo izbjeglice da se vrate na područja na kojima neće biti sigurni, objavila je u srijedu… »

Glavašu ukinut poslanički imunitet

N1 Info 24.02.2016
Mandatno-imunitetska komisija hrvatskog Sabora ukinula je danas imunitet Branimiru Glavašu. Odluka je doneta jednoglasno i bez rasprave. Glavašu je imunitet ukinut zbog vođenja krivičnog postupka za ratne zločie nad srpskim civilima u Osijeku… »

EU: Suzavac nećemo tolerisati, ZSO mora da bude formirana

Blic 24.02.2016
Šef kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar izjavio je da Zajednica srpskih opština (ZSO) mora da bude uspostavljena, bez obzira na aktuelnu političku situaciju na KiM. On je takođe istakao da je upotreba suzavca u kosovskoj skupštini neprihvatljva… »

U padu aviona u Nepalu 23 žrtve

Al Jazeera 24.02.2016
U potrazi za žrtvama mobilizirani su helikopteri i sigurnosne snage, jer se radi o teško pristupačnom terenu. Nepalska policija potvrdila je da je 23 ljudi poginulo u padu putničkog zrakoplova u središnjem Nepalu. Zrakoplov kompanije Tara Air letio… »

Pep: Dobrih 90, ne 60 minuta

B92 24.02.2016
Trener Bajerna Pep Gvardiola bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe protiv Juventusa, iako je ispuštena prednost od 2:0. Bajern je u Torinu poveo sa 2:0 golovima Milera i Robena, ali je šampion Italije u poslednjih pola sata uspeo da stigne do… »