Arhiva vesti 24.02.2016

Skupština Kosova: Sednica održana bez opozicije, u petak moguć izbor predsednika Kosova

Blic 24.02.2016
Skupština Kosova završila je danas sednicu, bez prisustva opozicije, a odluka o održavanju naredne još nije doneta. Kako Tanjug sazanje, međutim, sednica na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik Kosova, najverovatnije će biti održana u… »

Kurc: Pretnja Grčke vetoom nije na mestu

Akter 24.02.2016
Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc osudio je pretnju Grčke zemljama učesnicima današnje konferencije o zapadom Balkanu, koja je posvećena zaustavljanju talasa izbeglica na balkanskoj ruti. "Pretnje vetoom na približavanje država… »

Belgija je privremeno suspendovala šengenska pravila

Press 24.02.2016
Belgija je privremeno, od danas,suspendovala šengenska pravila koja omogućavaju građanima EU da prelaze granice članica Unije bez pašosa, u nastojanju da predupredi potencijalni priliv migranta iz Francuske, prenosi RT. Belgijski ministar… »

NATO može vraćati izbjeglice u kampove u Turskoj

Al Jazeera 24.02.2016
Generalni sekretar NATO-a rekao je kako je dogovoreno da izbjeglice, ako ih spasi NATO, isti može vratiti u Tursku. Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da bi Savez mogao vraćati izbjeglice i migrante koje spase na Egejskom moru u Tursku… »

Turska: U napadu na borce PKK ubijeno devet ljudi

Press 24.02.2016
Turski vojni helikopteri napali su danas grupu boraca Radničke partije Kurdistana (PKK) na jugoistoku Turske, a tom prilikom je ubijeno devet ljudi, javio je Rojters, pozivajući se na bezbednosne izvore. Kako se navodi, napad su izveli helikopteri tipa… »

Obesio se pritvorenik u Novom Pazaru

RTS 24.02.2016
Oko 13 časova u Okružnom zatvoru u Novom Pazaru obesio se pritvorenik E. H. (41) iz Sjenice, potvrdio je za RTS upravnik zatvora Muamer Suljević. Samoubistvo se dogodilo kada je E. H. ušao u kupatilo da se okupa i potom je zaključao vrata… »

Na Batrovcima kamioni čekaju osam, na Šidu pet sati

Novi magazin 24.02.2016
Na graničnom prelazu Šid kamioni čekaju oko pet sati. Na ulazak u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgošu, teretna vozila čekaju oko dva sata. Što se tiče putničkog saobraćaja, nema zadržavanja.… »

Islamska država nakratko zauzela centar Sabrate

RTS 24.02.2016
Saveznici Islamske države zauzeli su centar Sabrate, grada na zapadu Libije i čvorišta migranata koji kreću ka Evropi, izjavio je visoki zvaničnik libijske vojske. Taher el Garabili je istakao da je opsada trajala kratko i da su libijske vojne snage… »

Udovičić: Pažljivo ću pratiti kako primenjujete zakon

Press 24.02.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, sastao se danas sa predstavnicima Sportskih saveza kako bi razgovarali o primeni Zakona o sportu i njihovim obavezama. "Implementacija zakona je počela i na samom početku ću vam skrenuti pažnju da u roku od… »

Selaković: Predali smo izveštaj Hagu

RTV 24.02.2016
BEOGRAD - Srbija je Haškom tribunalu danas predala izveštaj koji se odnosi na izručenje troje funkcionera Srpske radikalne stranke, Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković dodajući da će… »