Arhiva vesti 24.02.2016

Skupština Kosova bez opozicije usvojila zakonske akte

Beta 24.02.2016
Skupština Kosova završila je danas sednicu, bez prisustva opozicije, a odluka o održavanju naredne još nije doneta. Predstavnici Srba u parlamentu Kosova nisu mogli da kažu kada će biti održano Predsedništvo Skupštine, na kome treba da bude… »

Kurc Se Zamerio Merkelovoj: Podržao njenu najžešću kritičarku u CDU!

Kurir 24.02.2016
BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc podržao je žestoku kritičarku nemačke kancelarke Angele Merkel, šeficu CDU u pokrajini Rajnland-Pfalc, Juliju Klekner. Kurc je sinoć prisustvovao predizbornom skupu Kleknerove, koja se… »

Karl Bilt: Izlazak zemalja iz Šengena je za žaljenje

RTS 24.02.2016
U nastojanju da predupredi potencijalni priliv migranta iz Francuske, Belgija je privremeno, od danas, suspendovala šengenska pravila koja omogućavaju građanima EU da prelaze granice članica Unije bez pasoša. Belgijski ministar unutrašnjih poslova… »

NATO može vraćati migrante u Tursku

RTV 24.02.2016
BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da bi Alijansa moga da vraća migrante koje spase na Egejskom moru u Tursku ukoliko su oni krenuli iz te zemlje. On je dodao da su Turska i njeni saveznici dogovorili da, "ukoliko izbeglice… »

Novi turski udari na položaje PKK

Al Jazeera 24.02.2016
U helikopterskom napadu blizu jugoistočne granice sa Sirijom u srijedu je poginulo 12 kurdskih boraca. Turski vojni helikopteri usmrtili su 12 kurdskih boraca, u udarima koji su se desili blizu jugoistočne granice sa Sirijom u srijedu, prenosi agencija… »

Novi Pazar: Zatvorenik izvršio samoubistvo

B92 24.02.2016
Novi Pazar -- Zatvorenik E.H. (42) izvršio je samoubistvo u ćeliji Okružnog zatvora u Novom Pazaru u kojem je boravio zbog teškog ubistva u sjeničkom restoranu prošle godine. Upravnik Okružnog zatvora Muamer Suljević potvrdio je za radio Sto plus… »

NA BARTOVCIMA SE ČEKA 8 SATI: Kolona kamiona i do 7 kilometara!

Kurir 24.02.2016
BATROVCI - Na graničnom prelazu Batovci sa Hrvatskom kolona kamiona i danas je duga sedam kilometara i na ulaz u tu zemlju teretnjaci čekaju oko osam sati. Kad je reč o putničkom saobraćaju, nema dužih zadržavanja. Teretni saobraćaj je, kako kažu… »

ID nakratko zauzela centar Sabrate

Akter 24.02.2016
Saveznici Islamske države zauzeli su danas centar Sabrate, grada na zapadu Libije i čvorišta migranata koji kreću ka Evropi, izjavio je danas visoki zvaničnik libijske vojske. Taher al Garabili rekao je za agenciju AP da je opsada trajala kratko i da… »

Udovičić: Pratiću kako savezi primenjuju zakon

Novi magazin 24.02.2016
"Implementacija zakona je počela i na samom početku ću vam skrenuti pažnju da u roku od sedam dana imate obavezu da objavite finansijske i revizorske izveštaje na vašem sajtu, a obaveza je da se objave i sva sportska pravila saveza", poručio je… »

Selaković: Dostavićemo izveštaje Hagu u roku

Akter 24.02.2016
Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će Srbija u datom roku odgovoriti na naloge Haškog tribunala za dostavljanje izveštaja povodom zahteva za hapšenje i izručenje troje srpskih radikala. "Kada su u pitanju zahtevi i nalozi Haškog… »