Arhiva vesti 05.08.2017

"Srbi imaju pravo na projekat nacionalnog ujedinjenja, jer je to opravdano i logično"

Vesti online 05.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da srpska nacionalna zajednica u svim republikama bivše SFRJ, osim Srbije, ima gotovo katastrofalnu poziciju, te poručio da Srbi, kao narod koji je teško stradao u proteklom veku, imaju pravo na… »

Beogradski vodovod: Kazne za nenamensku potrošnju vode

N1 Info 05.08.2017
Beogradski vodovod apelovao je na građane da po tropskim vrućinama vodu za piće ne koriste za zalivanje bašta i travanjak i punjenje bazena već da je racionalno koriste. Inspekcijske službe, u saradnji s Vodovodom, pojačaće nadzor nad nenamenskom… »

Hdt: 2.380 osoba proglašeno krvim za dela počinjena u Oluji

Večernje novosti 05.08.2017
Hrvatsko državno tužilaštvo saopštilo je da je zbog krivičnih dela počinjenih tokom i posle vojno-policijske akcije Oluja protiv 3.728 osoba bio pokrenut krivični postupak, od kojih je 2.380 osoba proglašeno krivim. Hrvatsko državno tužilaštvo… »

Radnici "Karneksa" stupaju u generalni štrajk, traže veće plate

Radio 021 05.08.2017
Sindikat "Nezavisnost" i Samostalni sindikat u Industriji mesa "Karneks" u Vrbasu, koja zapošljava oko hiljadu radnika, doneli su odluku o stupanju u generalni štrajk. Prema rečima Milojice Živkovića, glavnog poverenika sindikata "Nezavisnost" i… »

Elektroenergetska situacija stabilna

RTV 05.08.2017
LAZAREVAC - Elektroenergetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna, istakli su danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor JP EPS Milorad Grčić tokom posete kopu "Tamnava - Zapadno polje" u RB Kolubara. "Mi smo u julu ove godine… »

Apel za racionalnu upotrebu vode

Studio B 05.08.2017
Sistem vodosnabdevanja u Beogradu i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan, saopštili su iz preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, ali i pozvali građane prigradskih naselja na racionalno ponašanje, kako viši delovi tih… »

PSŽ počeo pobedom: Svi gledali Nejmara na klupi, ali mu je šou ukrao Edinson Kavani (video)

Hot sport 05.08.2017
Parižani su novu sezonu otvorili rutinskom pobedom nad Amijenom. Strelci su bili Edinson Kavani i Havijer Pastore. Na stadionu francuskog velikana se našao i 222 miliona težak Nejmar koji nije igrao danas, ali je svakako bio meta fotoaparata… »

Inter čestitao Hrvatskoj: Hvala svim braniteljima

B92 05.08.2017
Klub iz prestonice mode neće posle ovoga biti omiljen među navijačima iz Srbije. Milanski plavo-crni su postavili, a potom i obrisali spornu objavu sa svoje Fejsbuk stranice. Na fotografiji koja je objavljena nalaze se Ivan Perišić i Marcelo… »

Sankcije EU zbog Simensa krše međunarodni zakon

B92 05.08.2017
Ministarstvo energetike Rusije smatra da su sankcije EU, koje su uvedene zbog situacije sa kompanijom "Simens“, mešanje u spor dva privredna subjekta. To je direktno kršenje međunarodnih pravnih standarda, navodi se u saopštenju Ministarstva. Odluka… »

SAD: Još 2.000 boraca ID opkoljeno u Raki

Večernje novosti 05.08.2017
Oko 2.000 boraca takozvane Islamske države najverovatnije je ostalo u Raki u Siriji, gde se bore za opstanak, a nakon ofanzive sirijskih demokratskih snaga koje podržavaju SAD. Oko 2.000 boraca takozvane Islamske države najverovatnije je ostalo u Raki… »