Arhiva vesti 05.08.2017

Odbačena krivična prijava Inicijative mladih za incident na tribini SNS

Radio 021 05.08.2017
Tužilaštvo u Staroj Pazovi odbacilo je krivičnu prijavu koju su podneli članovi Inicijative mladih za ljudska prava. Oni su tvrdili da su početkom godine pretučeni u Beški na tribini Srpske napredne stranke na kojoj je govorio haški osuđenik… »

"Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu"

B92 05.08.2017
Slunj -- Hrvatski ministar Tomo Medved rekao je u Slunju na proslavi operacije "Oluja" da su u toj akciji "oslobodili sva okupirana područja". Međutim, kako kaže, tokom akcije je i "plaćena visoka cena - 352 života hrvatskih branitelja i civila"… »

Stvorena je nova kriptovaluta – Bitcoin Cash

Nova energija 05.08.2017
Raskol među kreatorima virtuelne valute Bitkoin rezultirao je “rađanjem” nove verzije kriptovalute, jer nisu uspeli da dogovore zajedničko rešenje koje bi očuvalo jedinstvenu digitalnu valutu. Iz tog razloga, ova kriptovaluta se podelila na dve… »

Bolt je u finalu: Tri specijalne mozzart ponude

Mozzart sport 05.08.2017
Atletičar sa Jamajke drugi u polufinalnoj trci. Ostala je samo još jedna trka, pa pravo u - penziju. Odavno je Jusein Bolt ušao u legendu, a večeras može da obogati kolekciju zlatnih medalja i mirne duše završi veliku karijeru kao prvak sveta… »

Oboren rekord u Beogradu,u Nišu i Ćupriji izmeren 41 stepen

Studio B 05.08.2017
Današnji dan je sa izmerenih 40 stepeni u Beogradu najtopliji 5. avgust u poslednjih 130 godina.U periodu između 16 i 17 sati izmereno je 40 stepeni čime je premašena prognozirana maksimalna temperatura za glavni grad. Prema merenjima u 22 sata… »

Seljaci iz Sakula najavljuju tužbu Strazburu

Politika 05.08.2017
Ukoliko država nastavi da odugovlači vraćanje njiva u selu Sakule, porodice Gligorin i Gunić zadovoljenje pravde potražiće pred Evropskim sudom za ljudska prava. U Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de sa­svim su si­gur­ni da će gra­đa­ni… »

Bronza za Tijanu Bogdanović na Gran priju u Rusiji

Sportski žurnal 05.08.2017
Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Gran priju u Rusiji, turniru G4 kategorije. Bogdanovićeva, koja se takmiči u kategoriji do 48 kilograma, na startu je bila slobodna kao treći nosilac, da bi u… »

Đurić: Obnova Srbije počinje sa jugoistoka

RTS 05.08.2017
Jugoistok Srbije je mesto odakle počinje gradnja i obnova Srbije posle decenija propadanja, i zbog toga vlada Srbije posebnu pažnju posvećuje baš tom delu naše zemlje, rekao je direktor kancelarije za KiM i izaslanik predsednika Srbije Marko Đurić… »

Svečano otvoreno juniorsko SP u Beogradu

Novi magazin 05.08.2017
Svetsko vaterpolo prvenstvo za juniore svečano je danas otvoreno na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu. Svetsko prvenstvo trajaće do 13. avgusta, a Beograd je prvi put domaćin planetarnog šampionata za vaterpoliste do 20 godina. Predsednik… »

Kriza u Venecueli: Smenjena državna tužiteljka Venecuele

Večernje novosti 05.08.2017
U centru venecuelanske prestonice Karakasa oko 30 pripadnika Nacionalne garde opkolilo je kancelariju državne tužiteljke Luise Ortege koja je na Tviteru napisala da se radi o "opsadi" Novoformirana Ustavotvorna skupština Venecuele jednoglasno je donela… »