Arhiva vesti 05.08.2017

BBC u Krnjači: "Sreća u Srbiji, za Mađare smo životinje"

B92 05.08.2017
Izbeglice smeštene u centru u beogradskom naselju Krnjača, migranti iz Avganistana i Pakistana, dva puta nedeljno igraju svoju omiljenu igru – kriket. BBC u reportaži iz Krnjače ističe angažovanje generalnog sekretara Srpske kriket federacije… »

Visoke temperature do četvrtka, danas i sutra do 42 stepena

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će danas i sutra biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42°C. Tople će biti i noći, u većini krajeva tropske, najniža temperatura iznad 20°C. Početkom naredne sedmice osveženje… »

Profesorske tanke crvene niti

Politika 05.08.2017
Raspolućeni svet kao tematska okosnica dokumentaraca po izboru Vladimira Perovića. – Srdačan doček Mirjane Karanović, rasprodata projekcija za „The Books of Knjige: Slučajevi pravde”. Her­ceg No­vi – Bi­lo je ona­ko ka­ko se i mo­glo… »

Racije u Brazilu: 10.000 vojnika u favelama Rija

Radio 021 05.08.2017
Hiljade brazilskih vojnika i policajaca počelo je operaciju protiv kriminalnih bandi u četiri favele Rio de Žaneira. To je saopštio sekretarijat za bezbednost brazilske savezne države Rio. Operacija je usledila nakon višestrukog povećanja broja… »

Markač: Srbi znali za "Oluju", Mrkšić mi rekao u Hagu

B92 05.08.2017
Zagreb -- Penzionisani hrvatski general Mladen Markač ponovio je stare teze da je srpska strana znala da se priprema operacija "Oluja". On u intervjuu za "Večernji list" tvrdi da mu je komandant Srpske vojske Krajine general Mile Mrkšić tokom njihovog… »

Odjeknula eksplozija u džamiji u Minesoti

Vesti online 05.08.2017
U Islamskom centru Dar al Faruk u Blumingtonu u američkoj saveznoj državi Minesoti, odjeknula je eksplozija. U objektu je bilo nekoliko vernika kada se začuo prasak iz imamovih prostorija. FBI je izašao na teren i istražuje ceo slučaj, ali za sada… »

Fulam ispustio pobedu u finišu

Sportske.net 05.08.2017
Ekipa Fulama nije uspela da zabeleži pobedu u prvom meču u sezoni. Fulam je uhvatio dobar zalet, ali nije uspeo da zabeleži pobedu. Ekipa Slaviše Jokanovića nije uspela da slavi na svom terenu protiv Noriča, bilo je 1:1. Strelac prvog gola bio je… »

Zatvorenici u Smederevu obrađuju poljoprivredno zemljište zatvora

Nova ekonomija 05.08.2017
Okružni zatvor u Smederevu ima poljoprivredno imanje koje održavaju, obrađuju i deo prihoda dobijaju zatvorenici, a pri kraju je i postupak za dobijanje dozvole za gradnju hladnjače od oko 100 kvadratnih metara, kao i tri prostorije za destilerijom i… »

Sve pod konac: Ovako je prodavac u Kosovskoj "katalogizovao" polovne udžbenike

Blic 05.08.2017
Prodavci polovnih udžbenika u Kosovskoj ulici, na popularnom "bulevaru knjiga", već su otvorili svoje "radnje", tačnije gepeke kombija i automobila. Jedan od njih ih je poređao "pod konac", po izdanjima i razredima na policama, s tim da su mu police -… »

Likovni ‘’tour de Serbia’’ u gradu ćilima

Jugmedia 05.08.2017
‘’Likovni umetnici – akademici’’, naziv je izložbe radova najpoznatijih srpskih likovnih umetnika – akademika iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti koja je otvorio lično predsednik SANU prof. dr Vladimir Kostić u Galeriji… »