Arhiva vesti 02.10.2017

Drugi jesenji pozorišni festival 27. i 28. oktobra na Mećavniku

Press 02.10.2017
Drugi jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, u organizaciji Rasta Internacionala. Foto:b92.net Izreka našeg proslavljenog književnika Matije Bećkovića „Kao da… »

Ma­nje od sto­ti­nu Sr­ba u Sen­tan­dre­ji

Politika 02.10.2017
Da­nas tu po­sto­je če­ti­ri pra­vo­slav­ne cr­kve, a ne­kad ih je bi­lo se­dam, ka­že Pe­ra La­stić, di­rek­tor Srp­skog in­sti­tu­ta u Bu­dim­pe­šti. Ka­da je 1913. go­di­ne usto­li­čen epi­skop Ge­or­gi­je… »

Zbog Sajma lova, ribolova i sporta nov režim parkiranja

Dnevnik 02.10.2017
Tokom Međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta LORIST, od sutra do 8. oktobra, JKP „Parking-servis” organizovaće parkiranje u Hajduk Veljkovoj ulici (kod sajamskih hala), na uglu Hajduk Veljkove i Novosadskog sajma (kod salona nameštaja… »

Barselona izdala zvanični stav o svom haosu u Kataloniji!

Sportske.net 02.10.2017
Katalonci izneli zvanični stav. Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da će se sutra pridružiti generalnom štrajku u znak protesta zbog akcija španskih vlasti tokom glasanja na referendumu o nezavisnosti Katalonije. Barselona je navela da… »

Požar kod hale Pionir: Gori potkrovlje zgrade (foto)

Telegraf 02.10.2017
Saobraćaj u ovom delu grada bio je u obustavi, ali je u međuvremenu normalizovan. Gust dim koji dopire sa potkrovlja stambene zgrade u Ulici Zdravka čelara 12, paralisao je ovaj deo grada u blizini hale Pionir. Gori deponija u Prijepolju i čuju se… »

Poštovanje za najvećeg rivala: Bjeković stavio Džajića u idealan tim i dao mu kapitensku traku

Blic sport 02.10.2017
Nenad Bjeković je tokom pet godina ostavio veoma dubok trag u Nici, gde mu i dan-danas ukazuju veliko poštovanje. Legendarni fudbaler je tokom vikenda bio gost tima sa Azurne obale i izazvao je veliku euforiju. Rado se slikao sa obožavaocima, pričao o… »

Novinaru Danilu Kociću „Diploma Žak Konfino“

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC U okviru konkursa za najbolje aforizme koji se već drugu godinu za redom održava tokom festivala humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica“ (SLEM), izabrana su tri najbolja aforizma koja će biti nagradjena, kao i aforizam čijem… »

Vulin: U nedostatku argumenata, progovore kompleksi

RTS 02.10.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je da, kada se hrvatska politika suoči sa argumentima, progovore kompleksi i izrazio nadu da će zvanični Zagreb uspeti da prevaziđe sve to da bi, kako kaže, dve zemlje mogle zajedno da rade na rešavanju… »

SDA odgovorila Dodiku: Granice BiH se neće mijenjati

Slobodna Evropa 02.10.2017
Stranka demokratske akcije danas je saopćenjem odgovorila predsjedniku RS Miloradu Dodiku na njegovu najnoviju tvrdnju da će jednog dana RS i Srbija biti u istoj državi. "Bosanskohercegovački entitet RS i Srbija nikada neće biti u istoj državi. To… »

Vučić: Na primeru Katalonije pokazuje se licemerje evropske politike

Beta video 02.10.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka Evropske komisije da proglasi referendum o nezavisnosti Katalonije nelegalnim ``najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja evropske politike``, dodavši da je situacija sada… »