Arhiva vesti 02.10.2017

Španija na nogama Katalonski policajci zaplakali štiteći sugrađane; Fudbalski klubovi u generalnom štrajku (foto/video)

Večernje novosti 02.10.2017
Izaslanik i šefa delegacije katalonske vlade u Austriji Adam Kasals podsetio je da članom 7 Povelje EU može biti pokrenut postupak protiv Španije čak i eventualno da Španija bude izbačena iz EU. Akcije španskih kompanija su potonule danas nakon… »

Okupila se mlada fudbalska reprezentacija

Beta 02.10.2017
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Makedonije i Rusije. Reprezentacija Srbije će se pripremati u Novom Sadu, gde će boraviti do odlaska u Skoplje. Utakmica Grupe 7 protiv… »

Evo koliko je miliona evra Srbija dobila za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Pravda 02.10.2017
Sporazum o donaciji za sedmi potprojekat u okviru projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja, u ime Vlade Srbije je sa Razvojnom bankom SE potpisala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović. Vlada Srbije dobila je od Razvojne banke Saveta… »

Skandal zbog pranja iranskog novca u Sloveniji

EurActiv 02.10.2017
Slovenačka služba za sprečavanje pranja novca pokrenula je istragu povodom tvrdnji opozicionih partija da je Nova Ljubljanska banka (NLB), najveća državna banka u zemlji, prala novac iz Irana kršeći međunarodni embargo i ne primenjujući propise… »

Vulin: Nedvosmislena podrška Srbije jedinstvenoj Španiji

Beta 02.10.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u razgovoru da ambasadorom Španije Miguelom Fuertesom Suarezom da Srbija pruža snažnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Španije i da se nada da će se situacija u toj zemlji… »

Izgoreo „Smart“ u niškom naselju Pantelej

OK radio 02.10.2017
Inspektori i dalje utvrđuju da li je požar podmetnut ili je nešto drugo uzrok požara. Vlasnik automobila Igor Tanasković kaže da nema predstavu o tome kako je moglo da dođe do požara. U noći između nedelje i ponedeljka, oko 3 sata pod, zasada… »

Everton o povredi mudrinskog: Ognjene, nisam imao želju ni nameru, sve se dešavalo u žaru igre...

Večernje novosti 02.10.2017
Znam da moje reči izvinjenja i podrške ne mogu zameniti odsustvo sa terena, ali ljudski izražavam saosećanje zbog nanete povrede. Ognjena ću posetiti i pozvati telefonom, rekao je Everton za Partizanov sajt. Fudbaler Čukaričkog Ognjen Mudrinski u… »

Najčešće greške roditelja zbog kojih deca sve češće ginu u automobilima

Telegraf 02.10.2017
- U slučaju da se dete prevozi na prednjem sedištu ili tamo gde to nije predviđeno zakonom, posle Nove godine vozaču će se propisivati kazna od 120.000 dinara - objašnjava Damir Okanović. Prerana smrt Jovane Ljubić (27) i njene šestomesečne bebe… »

Dva "miga" stigla u Beograd, ostali do petka

RTV 02.10.2017
BEOGRAD - Prva dva aviona MiG-29 iz Ruske Federacije isporučeni su večeras Vojsci Srbije, a sletanju transportnog aviona AN 124 i prijemu vazduhoplova na aerodromu "Batajnica" prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba… »

Rusija : SAD pokušavaju da upadnu u ruski objekat

Dnevnik 02.10.2017
MOSKVA : Agenti američkih specijalnih službi pripremaju se za novi pokušaj nelegalnog ulaska na teren ruskog objekta u San Francisku, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova na svom nalogu na Fejsbuku. "Američki obaveštajni agenti… »