Arhiva vesti 02.10.2017

Kalinić: Teško je kad ne igraš, srebro je sjajan rezultat

Vesti online 02.10.2017
Srpski košarkaš Nikola Kalinić rekao je danas da mu je izuzetno teško palo što nije igrao na Evropskom prvenstvu u Turskoj i pohvalio saigrače što su uprkos brojnim problemima stigli do finala. - Propustio sam Evrobasket i to je bilo strašno… »

Ljajić i Mančang: Kineska televizija snima film o Srbiji

Beta 02.10.2017
Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang sastao se danas sa ministrom trgovine i turizma Rasimom Ljajićem i najavio da će krajem novembra u Srbiju doći produkcijska ekipa Kineske centralne televizije (CCTV), koja će snimiti film pod nazivom "Šarmanta… »

UNS pita REM: Koji su kriterijumi za imenovanje Krstića?

N1 Info 02.10.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti predoči kriterijume kojima se rukovodilo kada je imenovalo Nebojšu Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. U… »

Stamatović: Zdrava Srbija, Dveri i Otadžbina, pod kamenicama, potpisali Deklaraciju o odbrani ...

Beta 02.10.2017
"Deklaracija o odbrani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija" naziv je zajedničkog dokumenta koji su, danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici potpisali Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Zdrava Srbija i pokret Dveri. Deklaracija je… »

Ana Brnabić: Srbija poštuje suverenitet Španije!

Kurir 02.10.2017
Srbija poštuje teritorijalni integritet I suverenitet Španije, koja je ogroman prijatelj Republike Srbije, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. "Španija je zemlja koja poštuje Republiku Srbiju, naše stavove, bila je uz nas u trenucima kada… »

"Virus" se širi Evropom – ko sve želi nezavisnost?

B92 02.10.2017
Baskija, Škotska, Flandrija, Južni Tirol… mnogi regioni u zapadnoj Evropi već dugo traže nezavisnost od matičnih država, ili makar očijukaju sa tom idejom. Raspad SFR Jugoslavije i Sovjetskog saveza stvorio je mnoge nove države u istočnom delu… »

Haradinaj: Albancima s juga Srbije državljanstvo i pasoš

B92 02.10.2017
Preševo -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj obećao je Albancima s juga Srbije da će uskoro moći da dobiju državljanstvo i pasoše Kosova. To je objavila preševska agencija na albanskom jeziku Preševa jone. Istu informaciju objavio je pre nekoliko… »

Ročesti: Tek se uigravamo

B92 02.10.2017
Najveće pojačanje Crvene zvezde proteklog leta Tejlor Ročesti istakao je da crveno-beli tek rastu kao tim. Zvezda je na startu nove sezone lako savladala Mornar iz Bara 88:77, u prvom kolu ABA lige. "Srećni smo što smo pobedili. Mnogo smo naučili na… »

Pavlopulos: Pitanja Kosova i Kipra kao noć i dan

Blic 02.10.2017
Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos ocenio je danas da se ne mogu ni na koji način porediti pitanja Kosova i Kipra jer je razlika između njih kao "noć i dan", a da se Evropa ne može koristiti za rešavanje sopstvenih problema. - Svi koji pripadamo… »

Junker: Turska ne može da izdrži vrelinu u evropskoj kuhinji

RTS 02.10.2017
Turska se "džinovskim koracima" udaljava od Evrope i pokušava da krivicu svali na Evropsku uniju, rekao je u intervjuu za nemački "Bild" predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Predsednik Evropske komisije je rekao da je većina građana u… »