Arhiva vesti 02.10.2017

Uklonjena nafta izlivena u gradsku kanalizaciju, počinioci ponovo nepoznati

Radio 021 02.10.2017
Nafta koja je prošle nedelje ispuštena u gradsku kanalizaciju i potom završila u bazenu crpne stanice kod Žeželjevog mosta, bezbedno je uklonjena. Kako poručuju u JKP "Vodovod i kanalizacija", otpad je angažovanjem ovlašćenog preduzeća… »

Milionče na ravne časti: Nobelovu nagradu za medicinu dobila tri Amerikanca

Telegraf 02.10.2017
Njih trojica će, među sobom, podeliti nagradu od 1,1 milion američkih dolara. Američkom triju naučnika Džefriju Holu, Majklu Rosbašu i Majklu Jangu dodeljena je ovogodišnja Nobelova nagrada za medicinu, za njihovo otkriće molekularnih mehanizama… »

Šid: Maloletni migrant uhapšen zbog krađe

RTV 02.10.2017
ŠID - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu, uhapsili su maloletnog migranta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela krađa i neovlašćeno držanje opojnih droga. Sumnja se da je mladić, iz putničkog automobila… »

Istinski izazivač: Atleta i avanturista – Opel Grandland X

Auto blog 02.10.2017
Riselshajm. Moderne dinamične linije, „kul“ „off-road“ izgled i povišena pozicija sedenja sa dobrom opštom preglednošću, tipičnoj za jedan SUV, uz čitav niz vrhunskih tehnologija, kao i obilje prostora i komfora za do pet avanturistički… »

Zašto je loše da pametan telefon zameni ključ automobila

Nova energija 02.10.2017
Dok Bavarska industrija motora (BMV) smatra da je ključ za vrata automobila i za pokretanje motora stvar prošlosti, specijalizovani američki auto-sajt „Best rajd“, ima oprečan stav – da „ključ zaslužuje dužno poštovanje i nadamo se da će… »

Kragujevčanin krio 600 kilograma duvana u ringišpilu

iKragujevac 02.10.2017
Protiv Kragujevčanina (43) biće podneta krivična prijava pošto je policija u kombi vozilu kojim je upravljao pronašla i zaplenila 600 kilograma rezanog duvana. Duvan, zapakovan u najlonskim džakovima, pronađen je u ringišpilu koji je prevožen… »

Kineska industrijska aktivnost na petogodišnjem maksimumu

Gde investirati 02.10.2017
Aktivnost u kineskom industrijskom sektoru snažno je porasla tokom septembra, pre svega zahvaljujući velikim fabrikama, ublaživši zabrinutost da bi ova druga po veličini svetska ekonomija mogla da uspori pred tradicionalni godišnji sastanak… »

ASUS najavljuje Z370 seriju matičnih ploča

Benchmark 02.10.2017
Saopštenje za javnost Sa dolaskom Intel Core procesora osme generacije dolaze i nove konzumerski orijentisane matične ploče. Poznati pod imenom Coffee Lake, novi procesori donose veći broj jezgara, više keš memorije i veći radni takt. Neće samo… »

Struja u Srbiji od danas skuplja u proseku za 2%

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto. Procenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara. Prema… »

Priča se godinama o reformi, sad postaju Agencija?

B92 02.10.2017
Beograd -- Reforma Javnog preduzeća "Putevi Srbije" je neminovna, a ova firma mogla bi da se transformiše i u Agenciju za javne puteve. To je deo projekta reforme putnog sektora u Republici Srbiji, za koji su sredstva izdvojena iz zajma Svetske banke… »