Arhiva vesti 02.10.2017

Popović u Moskvi : Saradnja Vinče i NOS-a sa ruskim Rosatom

Dnevnik 02.10.2017
MOSKVA : Srbija je zainteresovana da ostvari bližu naučnu saradnju između Nuklearnog instituta Vinča i Nuklearnih objekata Srbije sa ruskom Državnom korporacijom za atomsku energiju "Rosatom", izjavio je ministar zadužen za inovacije i tehnološki… »

U KCNS otvorena „Dečja nedelja”

Dnevnik 02.10.2017
Tradicionalna „Dečja nedelja” otvorena je u Kulturnom centru Novog Sada (KCNS), nastupom violinistkinje Lane Zorjan, horova „Bajićevi slavuji” i Kulturno-umetničkog društva „Isidor Bajić”. Osim toga, prisutnima se predstavio i gudački… »

Vakcine protiv gripa stigle u Novi Sad

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Domu zdravlja "Novi Sad" distribuirano je 9.800 doza vakcine protiv gripa. Distribucija po svim odeljenjima je počela odmah. Broj vakcina je neznatno veći u odnosu na prošlu godinu. U celom svetu, osnovna strategija borbe protiv gripa… »

Dačić: Brinemo o migrantima, zalažemo se za trajno rešenje

Dnevnik 02.10.2017
ŽENEVA: Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Ženevi da je od 2015. godine kroz Srbiju prošlo više od 900.000 migranata sa Bliskog istoka, da je Srbija pokazala odgovornost u njihovom zbrinjavanju, kao i da se zalaže za sveobuhavtno… »

Skandal u Poljskoj: Navijači išamarali igrače!

Mondo 02.10.2017
Fudbalere Legije navijači sačekali na parkingu posle poraza i fizički se obračunali sa njima zbog loših rezultata ove sezone. Foto: Guliver/Getty images/Paolo Bruno U poljskom prvenstvu dogodio se nezapamćeni skandal posle 11. kola fudbalskog… »

Deka iz "Mućki" poznavao je Hitlera: Propustio sam šansu da ga ubijem!

Vesti online 02.10.2017
Možda zvuči kao neka izmišljena priča Ujka Alberta, ali Lenard Pirs, koji je igrao legendarnog Deku u seriji "Mućke" (Only Fools and Horses) upoznao je Adolfa Hitlera pre Drugog svetskog rata. Pirs koji je igrao Deku u 23 epizode kultne serije… »

SDA Sandžaka najavila krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića

Beta 02.10.2017
Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka najavila je danas krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog njegovih izjava o ubistvu mladića u Tutinu. SDA Sandžaka je  pozvala gradjane da "nezadovoljstvo i… »

Pravosnažno oslobođeni optužbi za ubistvo nakon 16 godina

RTS 02.10.2017
Apelacioni sudu u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi Sašu Paunovića i Zorana Stanimirovića iz Ralje, koji su zbog priznanja iznuđenog torturom bili osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo Paunovićevih roditelja iz koristoljublja 2001… »

Umesto na 67, granicu za penziju oborili na 60

B92 02.10.2017
Varšava -- Poljska je snizila starosnu granicu za odlazak u penziju, koja je za žene sada 60 godina, a za muškarce 65 godina. To je u suprotnosti sa evropskim trendom postepenog podizanja starosne granice za odlazak u penziju kome se pribeglo jer ljudi… »

Izložba stripa “Živeo Kavadoli” u Pančevu

Danas 02.10.2017
Otvaranje je zakazano u biskopu “Vojvodina” od 19 časova. Velikom strip izložbom “Živeo Kavandoli!” u čast italijanskog animatora Osvalda Kavandolija, tvorca poznate “La Linee” ili “Linije”, sutra u Pančevu će od 19 časova biti… »