Arhiva vesti 02.10.2017

Popović sa direktorom "Rosatoma" o saradnji naučnika u sferi atomske energije

RTS 02.10.2017
Srbija je zainteresovana da ostvari bližu naučnu saradnju između Nuklearnog instituta "Vinča" i Nuklearnih objekata Srbije sa ruskom Državnom korporacijom za atomsku energiju "Rosatom", izjavio je ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u… »

KCNS: Počela "Dečja nedelja" (FOTO)

Moj Novi Sad 02.10.2017
Manifestacija "Dečja nedelјa" otvorena je danas, 2. oktobra, a trajaće do nedelje, 8. oktobra. Slogan manifestacije je "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta", a organizuje je udruženje "Život kao inspiracija" uz podršku Grada… »

Počela vakcinacija u novosadskim domovima zdravlja

Radio 021 02.10.2017
Dom zdravlja "Novi Sad" dobio je 9.800 doza vakcine protiv gripa i raspodelio ih po objektima širom grada. Vakcinacija je moguća već sada. Radi se o inaktivisanim, trovalentnim "Split" vakcinama, koje se preporučuju starijim od šest meseci sa… »

Dačić u Ženevi: Situacija sa izbeglicama je kompleksna i zahteva solidarnost

Blic 02.10.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas na 68. zasedanju Izvršnog komiteta Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Ženevi da je situacija sa izbeglicama i migrantima kompleksna i da zahteva punu pažnju, ali… »

Incident u Poljskoj – navijači Legije tukli igrače

B92 02.10.2017
Fudbaleri Legije iz Varšave pretučeni su od strane svojih navijače posle poraza od Leha, prenose tamošnji mediji. Ekipa Legije tek je na osmom mestu posle 11 odigranih kola, a nezadovoljstvo navijača kulminiralo je posle ubedljivog poraza od Leha… »

Deka iz "Mućki" poznavao je Hitlera: Propustio sam šansu da ga ubijem!

Vesti online 02.10.2017
Možda zvuči kao neka izmišljena priča Ujka Alberta, ali Lenard Pirs, koji je igrao legendarnog Deku u seriji "Mućke" (Only Fools and Horses) upoznao je Adolfa Hitlera pre Drugog svetskog rata. Pirs koji je igrao Deku u 23 epizode kultne serije… »

SDA Sandžaka najavila krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića

Beta 02.10.2017
Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka najavila je danas krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog njegovih izjava o ubistvu mladića u Tutinu. SDA Sandžaka je  pozvala gradjane da "nezadovoljstvo i… »

Pravosnažno oslobođeni optužbi za ubistvo nakon 16 godina

RTS 02.10.2017
Apelacioni sudu u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi Sašu Paunovića i Zorana Stanimirovića iz Ralje, koji su zbog priznanja iznuđenog torturom bili osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo Paunovićevih roditelja iz koristoljublja 2001… »

Umesto na 67, granicu za penziju oborili na 60

B92 02.10.2017
Varšava -- Poljska je snizila starosnu granicu za odlazak u penziju, koja je za žene sada 60 godina, a za muškarce 65 godina. To je u suprotnosti sa evropskim trendom postepenog podizanja starosne granice za odlazak u penziju kome se pribeglo jer ljudi… »

Međunarodna izložba 100 strip autora - "Živeo Kavandoli"

RTV 02.10.2017
PANČEVO - Velikom strip izložbom "Živeo Kavandoli!" u čast italijanskog animatora Osvalda Kavandolija, tvorca poznate "La Linee" ili "Linije", svečano će biti otvoren treći Nova Festival, festival savremene umetnosti, koji se u organizaciji… »