Arhiva vesti 30.07.2018

Stiže prinova: Aleksandra Prijović trudna, evo kada dolazi beba

Blic 30.07.2018
Aleksandra Živojinović u drugom je mesecu trudnoće. Mlada pevačica, koja se 21. juna udala za Filipa Živojinovića, za nešto više od pola godine će postati majka po prvi put. Aleksandra i Filip za radosnu vest saznali su pre tri nedelje, a… »

Novo Miloševo: Raspisan konkurs za nagradu "Teodor Pavlović"

Radio 021 30.07.2018
Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuje kulturnu manifestaciju Dani Teodora Pavlovića koja će se 19. put održati… »

Grom udario u džamiju: U nevremenu u Novom Pazaru oštećen minaret (foto)

Blic 30.07.2018
Tokom nevremena, praćenog jakom kišom i grmljavinom, koje je zahvatilo Novi Pazar oko 14 časova grom je udario u minare Arap džamije, jedne od najstarijih islamskih bogomolja u ovom gradu. Sa minareta džamije, čija rekonstrukcija je u toku, otpale… »

U bolnici u Gornjem Milanovcu uspešno uvedena nova metoda lečenja preloma kuka

Glas Zapadne Srbije 30.07.2018
Gornji Milanovac - ,,Znamo da u zdavstvu u Srbiji ima mnogo problema, ali na nama lekarima je da se izdignemo iznad svih problema i da budemo u službi zdravlja naroda“, kazao je za Glas zapadne Srbije dr Slobodan Stanić, šef hirurške ekipe koja… »

Poziv srednjoškolcima da postanu “EU ambasadori”

Južne vesti 30.07.2018
Mladi iz Niša koji žele da se uključe u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji, mogu da se prijave do 15. avgusta i postanu “EU ambasadori” svojim vršnjacima. Projekat “EU pregovori na jeziku mladih“… »

Koha: Tači ne poriče mogućnost razmene teritorija

Danas 30.07.2018
Na pitanje novinara o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, predsednik Kosova Hašim Tači nije poricao mogućnost da će da se razgovara o razmeni teritorija. Napise o tome da bi Leposavić mogao da bude razmenjen sa Preševom i jednim delom… »

Kreće megaprojekat: Treća sreća, hrvatski most preko BiH

B92 30.07.2018
Otvaranjem dnevnika radova i potpisivanjem zapisnika o uvođenju kineskog konzorcijuma Čajna roud end bridž korporejšn u gradnju, počela gradnja Pelješkog mosta. Od danas počinje da teče ugovoreni rok za izgradnju mosta koji će povezati jug… »

Nejmar: Možda preterujem, ali sam u Rusiji trpeo velike bolove

Beta 30.07.2018
Brazilski fudbaler Nejmar rekao je danas da ume da pretera, ali da je na Svetskom prvenstvu u Rusiji trpeo velike bolove prilikom startova protivničkih igrača posle kojih je javnost smatrala da simulira. "Možda mislite da preterujem, a to je nekad i… »

Panika zbog Kineza: Drugi put klin u točkove

B92 30.07.2018
Kina je bila fabrička traka ovog sveta, a sada hoće da bude njegov vlasnik, piše nemačka štampa nakon pokušaja Kineza da uđu na nemačko tržište struje. Vlada u Berlinu je sprečila taj pokušaj mešanjem u tržište. Zvanični Berlin ponovo je… »

DinarToken za promociju turizma u Srbiji – zadatak polaznika Comtrade letnje škole

PC Press 30.07.2018
Tema ovogodišnje letnje škole u Beogradu, održane u okviru EDIT letnje škole programiranja, u organizaciji Comtrade kompanije, bila je blockchain tehnologija. Polaznici su radili na izradi DinarTokena za promociju turizima u Srbiji, i sticali… »