Arhiva vesti 30.07.2018

Stiže prinova: Aleksandra Prijović trudna, evo kada dolazi beba

Blic 30.07.2018
Aleksandra Živojinović u drugom je mesecu trudnoće. Mlada pevačica, koja se 21. juna udala za Filipa Živojinovića, za nešto više od pola godine će postati majka po prvi put. Aleksandra i Filip za radosnu vest saznali su pre tri nedelje, a… »

Novo Miloševo: Raspisan konkurs za nagradu "Teodor Pavlović"

Radio 021 30.07.2018
Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuje kulturnu manifestaciju Dani Teodora Pavlovića koja će se 19. put održati… »

Grom oštetio džamiju u Novom Pazaru

RTS 30.07.2018
Jako nevreme, praćeno olujnim vetrom, kišom i grmljavinom, pogodilo je oko 14.30 Novi Pazar, a došlo je i do udara groma u džamiju. Grom je udario u džamiju u centru grada i oštetio je minaret. Povređenih nije bilo. Prema pisanju lokalnih medija… »

U milanovačkoj bolnici uspešno uvedena nova metoda lečenja preloma kuka

Morava info 30.07.2018
GORNJI MILANOVAC – Znamo da u zdavstvu u Srbiji ima mnogo problema, ali na nama lekarima je da se izdignemo iznad svih problema i da budemo u službi zdravlja naroda – kaže za GMinfo dr Slobodan Stanić, šef hirurške ekipe koja obavlja novouvedenu… »

Srednjoškolci iz Niša, Kruševca i Novog Pazara učestvovaće u projektu “EU pregovori na jeziku mladih”

Jug press 30.07.2018
NIŠ Mladi ambasadori Niša pozvali su srednjoškolce iz Niša, Kruševca i Novog Pazara da učestvuju u projektu “EU pregovori na jeziku mladih“. Cilj ovog projekta je da se direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja i prezentacije… »

Tači ponovo o podeli Kosova

Vesti online 30.07.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači nije danas želeo da odgovori na pitanje novinara da li je podela Kosova ili razmena teritorija jedna od opcija za postizanje konačnog pravno-obavezujućeg sporazuma sa Beogradom, a medijske navode s tim u vezi nazvao je… »

Kreće megaprojekat: Treća sreća, hrvatski most preko BiH

B92 30.07.2018
Otvaranjem dnevnika radova i potpisivanjem zapisnika o uvođenju kineskog konzorcijuma Čajna roud end bridž korporejšn u gradnju, počela gradnja Pelješkog mosta. Od danas počinje da teče ugovoreni rok za izgradnju mosta koji će povezati jug… »

Nejmar: Možda preterujem, ali sam u Rusiji trpeo velike bolove

Beta 30.07.2018
Brazilski fudbaler Nejmar rekao je danas da ume da pretera, ali da je na Svetskom prvenstvu u Rusiji trpeo velike bolove prilikom startova protivničkih igrača posle kojih je javnost smatrala da simulira. "Možda mislite da preterujem, a to je nekad i… »

Panika zbog Kineza: Drugi put klin u točkove

B92 30.07.2018
Kina je bila fabrička traka ovog sveta, a sada hoće da bude njegov vlasnik, piše nemačka štampa nakon pokušaja Kineza da uđu na nemačko tržište struje. Vlada u Berlinu je sprečila taj pokušaj mešanjem u tržište. Zvanični Berlin ponovo je… »

DinarToken za promociju turizma u Srbiji – zadatak polaznika Comtrade letnje škole

PC Press 30.07.2018
Tema ovogodišnje letnje škole u Beogradu, održane u okviru EDIT letnje škole programiranja, u organizaciji Comtrade kompanije, bila je blockchain tehnologija. Polaznici su radili na izradi DinarTokena za promociju turizima u Srbiji, i sticali… »