Arhiva vesti 30.07.2018

Od avgusta utvrđivanje činjenica o NATO bombardovanju

Radio 021 30.07.2018
Predsednik Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja Darko Laketić izjavio je da će utvrđivanje činjenica o štetnosti osiromašenog uranijuma na stanovništvo Srbije početi krajem avgusta ili početkom septembra u Vranju. "Krajem avgusta, ili… »

Ubijen polarni medved, vodiči prvo pokušali da ga uplaše

Dnevnik 30.07.2018
OSLO: Polarnog medveda, koji je napao i povredio vodiča sa turističkog broda na norveškom arhipelagu Svalbard, ubio je drugi vodič u samoodbrani, saopštila je nemačka kompanija u čijem je vlasništvu kruzer. Norveške vlasti branile su danas… »

Partizan JEDNOGLASNO - Održana Skupština, ovo su odluke

Sportske.net 30.07.2018
Kako je i najavljeno, u Partizanu je danas održana redovna sednica Skupštine kluba. Prema očekivanju, protekla je mirno i bez podela kakve su bile karakteristične pre par godina. Odluke su donete jednoglasno, a o kojim odlukama se radi Partizan je… »

"Zavisiće od državničke mudrosti, a razmena teritorija..."

B92 30.07.2018
Ideja o razmeni teritorija s Kosovom, koja se pominje u poslednje vreme, ne može da bude legitimna i nije prihvatljivo da se o tome govori. To je izjavio ministar državne uprave i lokalne samouprave i funkcioner SPS Branko Ružić. Na pitanje da li je… »

Prodaja PKB-a se očekuje u avgustu

Nova ekonomija 30.07.2018
Oglašavanje prodaje imovine i kapitala Poljoprivredne korporacije Beograd i zavisnih preduzeća očekuje se u avgustu, rečeno je Beti u Ministarstvu privrede. Zaključkom Vlade Srbije određeno je da će se postupak privatizacije PKB-a i zavisnih… »

Beogradska berza: Jača investiciona aktivnost, indeksi u padu

SEEbiz 30.07.2018
BEOGRAD - Življa aktivnost investitora na domaćem tržištu akcija, ali i pad oba berzanska indeksa, obeležili su prvi trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 38,3 miliona dinara (324,3 hiljade evra). Indeks… »

Poplava u bolnici, lekari u vodi do kolena

B92 30.07.2018
Nju Delhi -- Obilne kiše poplavile su odeljenje intenzivne nege bolnice na istoku Indije, rekao je indijski zvaničnik. Poplava se dešava u trenutku kada sezonske monsunske kiše uništavaju kuće u više delova zemlje i primoravaju ljude na evakuaciju… »

Uhapšen glavni osumnjičeni za požare u Grčkoj

Radio 021 30.07.2018
U Grčkoj je uhapšen muškarac (65) koji je navodno izazvao požar u istočnoj Atici. Istražni organi primili su devet svedočenja koja ukazuju da je on glavni osumnjičeni za izazivanje požara i mogao bi biti osumnjičen ukoliko se dokaže njegova… »

Pronađena granata na gradilištu "Ada Mola"

RTS 30.07.2018
Na gradilištu tržnog centra "Ada Mol", kod Ade Ciganlije u Beogradu, pronađena je neeksplodirana artiljerijska granata, koja će biti uništena na bezbednom mestu, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Preduzete su sve mere bezbednosti i granata će biti… »

Težak udar: Dojče banka potvrdila, preselili "veliki deo"

Vesti online 30.07.2018
Nemačka Dojče banka potvrdila je da je iz Londona u Frankfurt preselila “veliki deo” svojih aktivnosti u vezi sa tzv evro kliring operacijama. Iako za sobom ne povlači preseljenje zaposlenih niti gubitak ijednog radnog mesta, ovaj potez Dojče… »