Arhiva vesti 30.07.2018

Trump prozvao tužioca Muellera za sukob interesa

Al Jazeera 30.07.2018
Trump je i ranije tvrdio da u Muellerovom slučaju postoji sukob interesa, ali je prvi put te optužbe i precizirao. Američki predsjednik Donald Trump ponovno je optužio specijalnog tužitelja Roberta Muellera, koji predvodi istragu o navodom miješanju… »

Janjić: Podela Kosova vodi u mogućnost rata

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - Srpski političari ne razumeju kosovske Srbe, oni ne razumeju ni šta bi u praksi značila podela, a značila bi povećanje mogućnosti za sukob, izjavio je predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić. To nije prosta stvar. Srbi sa… »

Deca migranti u SAD: Više od 700 nije spojeno sa roditeljima u zakonskom roku

Danas 30.07.2018
Ukupno 711 dece koja su oduzeta migrantima na granici između SAD i Meksika još nije spojeno sa svojim roditeljima iako je to naložio sud. Advokati američke vlade tvrde da deca „ne ispunjavaju uslove“ da ponovo budu sa svojim roditeljima. Razlozi… »

Pronađena granata na gradilištu kod Ade Ciganlije

BK TV 30.07.2018
Neeksplodirana artiljerijska granata pronađena je danas na gradilištu "Ada mol" na Adi Ciganliji. Na licu mesta nalaze se kola Hitne pomoći, vatrogasci i policija koja je zamolila radnike da se udalje sa gradilišta. Oni se danas neće vraćati na… »

Položen prvi kilometar brze pruge Stara Pazova - Inđija

RTV 30.07.2018
STARA PAZOVA - Na deonici Stara Pazova - Inđija položen je prvi kilometar buduće brze pruge u Srbiji na kojoj će vozovi saobraćati 200 km na sat, saopštila je danas kompanija ruskih železnica "RZZD Internešnl". Počela je da polaže gornji stroj… »

Kragujevčanka uhapšena zbog krađe nakita

Ritam grada Kg 30.07.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rači uhapsili su S. M. (1996) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo krađa. Postoje osnovi sumnje da je ona ušla u nezaključanu kuću jednog domaćinstva u okolini… »

Kalifornija: Naređena evakuacija još 10.000 ljudi

RTV 30.07.2018
REDING - Naređena je evakuacija još 10.000 ljudi iz okruga Mendosino i Lejk u američkoj saveznoj državi Kaliforniji zbog dva požara koji se približavaju gradovima. Požari su do sada uništili šest kuća, dok je u riziku još 10.000 domova, navodi… »

Ubistvo Ognjanovića zvono za uzbunu, tužilaštvo i MUP ćute

N1 Info 30.07.2018
Povodom ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića policija i tužilaštvo se ne oglašavaju. Advokatske komore Srbije i Beograda započele su jednonedeljnu obustavu u znak protesta zbog ubistva njihovog kolege i pozvale sve nadležne državne organe… »

Dva kraljevačka naselja treći put poplavljena za sedam dana

Politika 30.07.2018
KRALjEVO - Meštani kraljevačkih naselja Beranovac i Jovac, treći put za nedelju dana bore sa poplavama, i zbog elementarnih nepogoda uzrokovanih ogromnim padavinama ugroženo je više domaćinstava. Takav slučaj bio je i danas oko 14 časova, kada… »

Narodna stranka: Stefanović mora hitno da bude smenjen zbog desetina nerešenih ubistava

Beta 30.07.2018
 Narodna stranka saopštila je danas da zahteva hitnu smenu ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, jer osim što ne radi svoj posao, on štiti kriminalce bliske vlasti stvarajući najopasniji tip takozvanih mafijaša sa policijskom… »