Arhiva vesti 30.07.2018

Predstavnici EU se oglasili zbog Visokih Dečana

B92 30.07.2018
Predstavnici misija više zemalja EU u Prištini saopštili su da su prištinske institucije dužne da poštuju svoje propise o specijalnim zaštićenim zonama. Takođe, navedeno je i da moraju da poštuju međunarodne obaveze u pogledu zaštite verske i… »

Branilac luke bojovića surovo likvidiran pred sinom: Ubica je viknuo: Mišo! A onda sasuo rafal u njega

Kurir 30.07.2018
Dragoslav Ognjanović parkirao automobil nedaleko od svoje zgrade i krenuo ka ulazu. Prema jednoj verziji, ubica je, sakriven iza stuba, doviknuo njegovo ime i zapucao. Napadač maskiran kačketom, koji je u subotu ubio poznatog beogradskog advokata… »

Dveri: Hitno smeniti Stefanovića

B92 30.07.2018
Pokret Dveri zatražio je smenu Nebojše Stefanovića sa funkcije ministra unutrašnjih poslova zbog toga što "nije u stanju da obezebedi sigurnost građana Srbije". "To pokazuje niz nerešenih ubistava, mafijaški obračuni na ulicama Beograda i… »

Video: Još 10 hiljada primorano na evakuaciju u Kaliforniji

Al Jazeera 30.07.2018
Evakuacija je naređena zbog dva požara koji se približavaju gradovima u okruzima Mendocino i Lake. Izvor: Facebook / Mike Daly Širenje požara koji danima pustoše sjever američke savezne države Kalifornije donekle je usporeno, ali su vlasti… »

Novosadsko preduzeće DES od danas u štrajku

Nova ekonomija 30.07.2018
Sindikat Sloga saopštio je da je 80 od ukupno 170 radnika novosadskog preduzeća DES od jutros u štrajku u krugu preduzeća. Prema rečima Zorice Stepanov iz Sindikata „Sloga DES“ štrajkača bi bilo više da u petak deo sektora za šnajderke nije… »

Nije pitanje hoće li povećanje, već radimo projekcije

Kamatica 30.07.2018
Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković kaže da NBS već radi projekcije za najavljeno povećanje plata i penzija i da se to povećanje uopšte ne dovodi u pitanje. "Nijednog trenutka se ne postavlja pitanje da li će povećanje plata i penzija, već radimo… »

Ožegović: Osećala se nervoza i tenzija, ali verovali smo da možemo

Sportski žurnal 30.07.2018
Fudbaler Partizana Ognjen Ožegović rekao je da se osećala nervoza i tenzija zbog propuštenih šansi tokom utakmice sa Dinamom, ali da je ekipa verovala u pobedu što se isplatilo. "Osećala se nervoza i tenzija, ali smo nastavili da stvaramo šanse… »

Crno-beli miletići: Partizan odavno nije odigrao bolje poluvreme!

Hot sport 30.07.2018
Crno-beli tandem iz defanzive često buni komentatore zbog identičnog imena i prezimena. Štoper crno-belih Nemanja R. Miletić odigrao je svoju prvu Superligašku utakmicu na početku nove sezone i asistencijom u 82. minutu igre Ognjenu Ožegoviću… »

Vezali Milosava, a pre toga mu ukrali 26.000 dinara: Određen pritvor do 30 dana otmičarima dede Jelene Đoković

Kurir 30.07.2018
Na predlog Višeg javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenima za pljačku i pokušaj otmice Milosava Radisavljevića (83), dede Jelene Đoković. Pritvor je određen za Branislava M. (36) iz… »

Crna Gora ponovo daje državljanstvo za ulaganja

SEEbiz 30.07.2018
PODGORICA - Vlada Crne Gore odlučila je da oživi projekat ekonomskog državljanstva koji bi, sudeći po oprečnim reakcijama, mogao pribaviti značajnu korist za državu, ali i naneti ozbiljnu štetu. Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, shodno novoj… »