Arhiva vesti 30.07.2018

Vučić primio vaterpoliste

Danas 30.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vaterpoliste i stručni štab reprezentacije, osvajače zlata na Evropskom prvenstvu i poručio im da su oni ljudi koji su uvek „donosili najviše“ ne samo zemlji, nego i „našem narodu gde god… »

Izbori u Zimbabveu: prvi put na birališta bez Mugabea

Danas 30.07.2018
Građani Zimbabvea izlaze na birališta na prvim izborima bez dugogodišnjeg lidera Roberta Mugabea. Prvi predsednik Zimbabvea Mugabe smenjen je 2017. posle gotovo četiri decenije na vlasti. Glavni takmaci na predsedničkim izborima su aktuelni… »

Francuska: Od 1. septembra zabranjeni mobilni telefoni u školama

RTV 30.07.2018
PARIZ - Francuski parlament danas je definitivno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u osnovnim i nekim srednjim školama, a ta odluka stupa na snagu od početka nove školske godine, 1. septembra. Nakon što je prošle nedelje Senat dao zeleno… »

Zadržavanje na prelazima od pola sata do sat vremena

Dnevnik 30.07.2018
BEOGRAD: Prema poslednjim podacima Uprave granične policije zadržavanja na graničnim prelazima su od pola sata do sat vremena za putnička vozila, saopštio je AMSS. Na Gradini zadržavanja na ulazu u Srbiju su oko 50 minuta dok su na izlazu oko 30… »

RHMZ upozorava: Očekuje se nevreme u Srbiji

Vesti online 30.07.2018
U Srbiji je danima nestabilno vreme, smenjuju se oblaci i sunce, a mestimično ima kiše i pljuskovi praćenih grmljavinom. Takvo vreme očekuje se i narednih dana, a na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm u ponedeljak, utorak i sredu… »

Guvernerka potvrdila: U toku pripreme za privatizaciju Komercijalne banke

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je danas guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković. Odgovarajući na pitanje novinara da li NBS plaši mogućnost privatizacije Komercijalne… »

Zvanično: Mitroviću petogodišnji ugovor s Fulamom!

B92 30.07.2018
Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije, potpisao je petogodišnji ugovor sa Fulamom, objavio je klub s "Krejven Kotidža". Mitrović, koji ima 23 godine, ostaće u Londonu kod srpskog trenera Slaviše Jokanovića, pošto je od januara bio na… »

Laboratorije za marihuanu u AUS i SRB, uhapšeno šestoro

Dnevnik 30.07.2018
BEOGRAD: U zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave u Novom Sadu i austrijske policije, otkrivene su tri laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dve u Austriji i jedna u Srbiji, i uhapšeno je… »

Garaže „Pionirski park“ i „Vukov spomenik“ zatvorene od 1. do 15. avgusta

Srbija danas 30.07.2018
"Parking servis” se zahvaljuje korisnicima na strpljenju i razumevanju tokom trajanja radova. JKP „Parking servis“ obaveštava korisnike svojih usluga da će, zbog izvođenja radova, garaže „Pionirski park“ i „Vukov spomenik“ biti zatvorene… »

Otvara se prvo Prihvatilište za žrtve trgovine ljudima

N1 Info 30.07.2018
Srbija planira da ove godine otvori prvo Prihvatilište za urgentni smeštaj žrtava trgovine ljudima za šta su obezbeđena sredstva i odgovarajući prostor, saopštilo je Ministarstvo za rad. Prihvatilište ima kapacitet za šest žrtava, s tim da ima… »