Arhiva vesti 13.02.2019

Saveti za duži vek pametnih telefona

Danas 13.02.2019
Internet i mobilni uređaji – pametni telefoni (smartfoni) i tableti – su postali neophodni za svakodnevni rad, komunikaciju sa prijateljima i porodicom, kao i za zabavu. Vrrlo je važno da znamo kako da zaštitimo sam uređaj od raznih trojanaca… »

Španija: Počelo suđenje katalonskim separatistima

BBC News 13.02.2019
U Madridu počelo suđenje vođama propalog pokušaja proglašenja nezavisnosti Katalonije. U Madridu je počelo suđenje protiv 12 osoba koje su 2017. godine organizovale propali pokušaj proglašenja nezavisnosti Katalonije. Ukoliko budu proglašeni… »

Američki general raskrinkao Kima: Evo šta smo primetili u Severnoj Koreji!

Kurir 13.02.2019
Visoki zvaničnik američke vojske general Robert Abrams izjavio je da nije video nijednu aktivnost Severne Koreje na ograničenju programa nuklearnog naoružanja od junskog samita predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una… »

U Meksiku pronađene grobnice sa telima 69 osoba

RTS 13.02.2019
Vlasti zapadne meksičke države Kolima saopštile su da su u tajnim grobovima pronađena tela još 50 osoba, nedelju dana nakon što je u istoj oblasti pronađeno 19 tela. Kancelarija tužilaštva Kolime navela je da su tela pronađena na parceli… »

Ovo treba da znate o gripu

Valjevska posla 13.02.2019
Očekuje se da će u narednim danima epidemija gripa dostići vrhunac. Evo šta bi lekari voleli da znate o gripu. Postoji mnogo zabluda o gripu, evo u šta ne bi trebalo da verujete ako želite da vas “zaobiđe” ove zime. Mit: Zarazni ste samo kad… »

UMMR uoči državne rasprave: nova Strategija uništiće medijsko srce Srbije, hiljadu novinara bez posla, zajedno zaustaviti…

Glas Zapadne Srbije 13.02.2019
Udruženje medija i medijskih radnika smatra da ponuđeni dokument Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji jeste ispod očekivane visine po svim važnim merilima kakva zaslužuje javnost ove države. Ona bi, po našoj oceni, bila… »

Restoran u Šapcu uveo novčane kazne za korišćenje mobilnih telefona

BBC News 13.02.2019
Ana Vasić, vlasnica „Divino" lokala, želi da se ljudi što više druže, pa u program uvodi i karaoke, kao i stendap i književno veče. Za decu su tu mađionačar i "Ne ljuti se čoveče". Ana Vasić, vlasnica šabačkog restorana „Divino", došla… »

May: Ne odgađamo Brexit, izlazimo iz EU 29. marta

Al Jazeera 13.02.2019
Britanska premijerka ne želi ostanak u carinskoj uniji, nego smatra da London mora sklapati posebne trgovinske sporazume nakon Brexita. Britanska premijerka Theresa May izjavila je, uoči ponovnog izlaska pred parlament, kako vlada kojoj je na čelu nije… »

Štab za vanredne situacije naložio mere za sprečavanje poplava usled topljenja snega

Danas 13.02.2019
Republički štab za vanredne situacije naložio je na današnjoj sednici svima koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje mogu… »

Presuda u korist Brankice Stanković i Verana Matića nakon 13 godina

Radio 021 13.02.2019
Skoro trinaest godina nakon emitovanja televizijske emisije Insajder na Televiziji B92, u kojoj je spomenut sin nekadašnjeg Okružnog tužioca u Beogradu Milovana Božovića, Vrhovni kasacioni sud u Beogradu presudio je u korist Brankice Stanković i… »