Arhiva vesti 13.02.2019

Saveti za duži vek pametnih telefona

RTV Novi Pazar 13.02.2019
Internet i mobilni uređaji – pametni telefoni (smartfoni) i tableti – su postali neophodni za svakodnevni rad, komunikaciju sa prijateljima i porodicom, kao i za zabavu. Vrlo je važno da znamo kako da zaštitimo sam uređaj od raznih trojanaca… »

Španija: Počelo suđenje katalonskim separatistima

B92 13.02.2019
U Madridu počelo suđenje vođama propalog pokušaja proglašenja nezavisnosti Katalonije. U Madridu je počelo suđenje protiv 12 osoba koje su 2017. godine organizovale propali pokušaj proglašenja nezavisnosti Katalonije. Ukoliko budu proglašeni… »

Američki general: Severna Koreja ne ograničava nuklearni program

Novi magazin 13.02.2019
Visoki zvaničnik američke vojske general Robert Abrams izjavio je da nije video nijednu aktivnost Severne Koreje na ograničenju programa nuklearnog naoružanja od junskog samita predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una… »

Meksiko:Pronađene tajne grobnice sa telima 69 osoba

RTV 13.02.2019
MEKSIKO SITI - Vlasti zapadne meksičke države Kolima saopštile su da su u tajnim grobovima pronađena tela još 50 osoba, nedelju dana nakon što je u istoj oblasti pronađeno 19 tela. Kancelarija tužilaštva Kolime navela je da su tela pronađena na… »

Ovo treba da znate o gripu

Valjevska posla 13.02.2019
Očekuje se da će u narednim danima epidemija gripa dostići vrhunac. Evo šta bi lekari voleli da znate o gripu. Postoji mnogo zabluda o gripu, evo u šta ne bi trebalo da verujete ako želite da vas “zaobiđe” ove zime. Mit: Zarazni ste samo kad… »

UMMR uoči državne rasprave: nova Strategija uništiće medijsko srce Srbije, hiljadu novinara bez posla, zajedno zaustaviti…

Glas Zapadne Srbije 13.02.2019
Udruženje medija i medijskih radnika smatra da ponuđeni dokument Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji jeste ispod očekivane visine po svim važnim merilima kakva zaslužuje javnost ove države. Ona bi, po našoj oceni, bila… »

Restoran u Šapcu uveo novčane kazne za korišćenje mobilnih telefona

BBC News 13.02.2019
Ana Vasić, vlasnica „Divino" lokala, želi da se ljudi što više druže, pa u program uvodi i karaoke, kao i stendap i književno veče. Za decu su tu mađionačar i "Ne ljuti se čoveče". Ana Vasić, vlasnica šabačkog restorana „Divino", došla… »

Mej: Nema odlaganja Bregzita, 29. marta napuštamo EU

RTV 13.02.2019
LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da njena vlada nije promenila svoj stav i da ne želi da odloži datum Bregzita 29. mart kada bi Velika Britanija trebalo da napusti EU. "Veoma je jasno da je pozicija vlade, od kada smo pokrenuli… »

Moguće poplave u Srbiji, zasedao štab

Mondo 13.02.2019
Republički štab za vanredne situacije naložio je svim subjektima koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava. Foto: MONDO/Stefan… »

Presuda u korist Verana Matića i Brankice Stanković

B92 13.02.2019
Vrhovni kasacioni sud presudio je u korist nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika B92 Verana Matića i autorke emisije Insajder Brankice Stanković. Oni su bili tuženi zbog informacije objavljene u toj emisiji, a sud je pokazao da "poštuje interes… »