Arhiva vesti 13.02.2019

Merkator smanjio dug za skoro 100 miliona evra, ali mora još 200

Nova ekonomija 13.02.2019
Kompanija Merkator grupa smanjila je dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, rekao je danas Entoni Sošić, direktor Merkatora S koji posluje u sastavu Merkator Grupe. On je na predstavljanju rezultata poslovanja u Idea akademiji u Beogradu rekao da je… »

Dačić: Srbija ojačala poziciju na međunarodnoj sceni

RTS 13.02.2019
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni spoljnopolitički ciljevi Srbije i istakao da je Srbija ojačala svoju… »

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Sportske.net 13.02.2019
Hrvatska policija privela danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal. Priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku. On će… »

Novosti: Mađari ne ruše Turski tok

Novi magazin 13.02.2019
Mađarska nije podlegla pristiscima iz Amerike koji bi doveli u pitanje izgradnju Turskog toka na njihovoj, ali i na teritoriji Srbije, pišu današnje "Večernje novosti". To u razgovoru za "Novosti" tvrdi prvi čovek "Srbijagasa" Dušan Bajatović… »

Hteo da nasamari lufthanzu, pa zažalio: Avio-kompanija tužila putnika i traži 2.000 evra!

Kurir 13.02.2019
Nemačka avio-kompanija "Lufthanza" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju… »

Prodaja novih automobila raste

Kamatica 13.02.2019
Skoro 4.000 novih vozila više je prodato prošle godine u Srbiji nego u 2017. godini, ali to je tek polovina od broja prodatih novih vozila pre ravno jedne decenije. Tržište novih vozila poslednjih godina beleži konstantan rast tako da je tokom 2018… »

Ljimaj: Platforma za dijalog sa Srbijom uskoro će biti predata liderima institucija Kosova

Novi magazin 13.02.2019
Kopredsedavajući pregovaračkog tima Kosova Fatmir Ljimaj je izjavio da će danas u 10 sati predsedniku Kosova, premijeru i predsedniku parlamenta biti predat Nacrt Platforme za dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Ljimaj je kazao da… »

Vremenska prognoza - 14. februar

RTS 13.02.2019
Tokom dana hladno i oblačno i uglavnom suvo vreme. Kiša, sneg i susnežica očekuju se uveče i noću. Temperatura od 4 stepena do 9 stepeni. Za vikend toplije. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ)… »

Šveđani daju zaposlenima odmor da bi pokrenuli sopstveni biznis

Nova ekonomija 13.02.2019
Šveđani imaju pravo da uzmu odmor u kompaniji u kojoj rade, da bi probali da pokrenu sopstveni posao. Prema švedskom zakonu o radu, to je samo jedno od niza prava koja imaju zaposleni. Uz to, oni imaju pravo na slobodan dan za školovanje, kao i za… »

Rusija: Polarni medvedi zbog gladi sišli u naselja

B92 13.02.2019
Više od 50 polarnih medveda sišlo je u naseljena područja na severu Rusije. Na severu Rusije proglašeno je vanredno stanje nakon što se više od 50 polarnih medveda pojavilo u naseljenom području na kom živi nekoliko stotina stanovnika. Vlasti… »