Arhiva vesti 13.02.2019

Merkator smanjio dug za skoro 100 miliona evra, ali mora još 200

Nova ekonomija 13.02.2019
Kompanija Merkator grupa smanjila je dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, rekao je danas Entoni Sošić, direktor Merkatora S koji posluje u sastavu Merkator Grupe. On je na predstavljanju rezultata poslovanja u Idea akademiji u Beogradu rekao da je… »

Dačić najavio nova povlačenja priznanja Kosova

Vesti online 13.02.2019
Očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni su spoljnopolitički ciljevi Srbije. To je rekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je Srbija ojačala svoju… »

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Sportski žurnal 13.02.2019
Hrvatska policija privela danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal. Priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku. On će… »

Amerika izgubila "gasni rat" i: Mađari odbili zahtev da odustanu od ruskog gasovoda

Blic 13.02.2019
Mađarska Vlada odbila je američki zahtev da odustane od ruskog gasa i uprkos upornim nastojanjima državnog sekretara SAD Majka Pompea da "omekša" stavove Viktora Orbana - tako je Amerika i definitivno ozgubila "gasni rat" sa Rusijom u Evropi. SAD su… »

Lufthansa tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 evra

Dnevnik 13.02.2019
BERLIN: Nemačka aviokompanija "Lufthansa" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj… »

Slika hrvatskog turizma: Čak 59% noćenja ostvari se u srpnju i kolovozu

SEEbiz 13.02.2019
ANALIZA - S posljednje objavljenim podacima iz turizma za prosinac prošle godine postali su poznati podaci na razini cijele 2018. čime je potvrđena još jedna odlična turistička godina. Naime, prema posljednjim podacima DZS-a u prosincu je ostvareno… »

Ljimaj: Završen Nacrt platforme za dijalog sa Srbijom

Danas 12.02.2019
Pregovarački tim Kosova večeras je završio Nacrt platforme za dijalog sa Srbijom i sutra će ga dostaviti na razmatranje šefovima država, posle čega će biti prosleđen Skupštini na usvajanje, izjavio je posle sastanka kopredsedavajući… »

Uglavnom oblačno, do osam stepeni

Novi magazin 13.02.2019
U Srbiji će danas biti uglavnom oblačno vreme, sa temperaturom do osam stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Posle podne se očekuje postepeno razvedravanje. Najniže temperature od minus pet do nula, a najviše dnevne od… »

Šveđani daju zaposlenima odmor da bi pokrenuli sopstveni biznis

Nova ekonomija 13.02.2019
Šveđani imaju pravo da uzmu odmor u kompaniji u kojoj rade, da bi probali da pokrenu sopstveni posao. Prema švedskom zakonu o radu, to je samo jedno od niza prava koja imaju zaposleni. Uz to, oni imaju pravo na slobodan dan za školovanje, kao i za… »

Rusija: Polarni medvedi zbog gladi sišli u naselja

Radio 021 13.02.2019
Više od 50 polarnih medveda sišlo je u naseljena područja na severu Rusije. PA Polarni medvedi traže hranu u naseljenom području Na severu Rusije proglašeno je vanredno stanje nakon što se više od 50 polarnih medveda pojavilo u naseljenom… »