Arhiva vesti 23.03.2016

Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

Gde investirati 23.03.2016
AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nerevidiranih finansijskih izveštaja banke. Dobit banke u prvih devet… »

Idomeni: Izbeglice se spaljuju iz očaja

Vesti online 23.03.2016
Izbeglice i migranti ponovo su u sredu počeli da protestuju u kampu kod Idomenija na granici između Grčke i Makedonije i na grčkim ostrvima u blizini turske obale. Neki među njima pribegli su očajničkim merama, pa su se spaljivali pred kamerama… »

Banke tužile Hrvatsku zbog CHF kredita

B92 23.03.2016
Zagreb -- Banka Inteza i Unikredit a verovatno i Erste i Rajfajzen tužile su državu Hrvatsku Međunarodnom sudu za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu. Banke su tužile hrvatsku državu zbog povrede statusa pravnog lica i umanjenja… »

Panika u SAD, evakuisan aerodrom u Atlanti / VIDEO

B92 23.03.2016
Međunarodni aerodrom Hartsfil-Džekson u američkom gradu Atlanti evakuisan je nakon što je pronađen sumnjiv paket, saopštili su zvaničnici aerodroma. Prema nepotvrđenim informacijama, na aerodromu su se čuli i pucnji, javlja „Raša tudej“… »

Senta: Kazna za nezakonito otvaranje kancelarije Jobika

Radio 021 23.03.2016
Prekršajni sud u Senti osudio je poslanika Jobika u mađarskom parlamentu Ištvana Savaija na novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog toga što je otvorio kancelariju u Senti i time prekršio zakon o političkim partijama, preneo je danas portal Vajdasag… »

Novosađanka istovremeno na opozicionoj i na listi koja podržava vlast

Radio 021 23.03.2016
Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije, uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast, i na drugoj, opozicionoj listi. Naime, ona je kandidatkinja za poslanicu u republičkom parlamentu na listi "Složno za Srbiju - Narodni… »

Pike: "Gvardioli će biti lakše u Engleskoj nego u Nemačkoj"

Sportske.net 23.03.2016
Fudbaler Barselone i nekadašnji defanzivac Mančester Junajteda Đerar Pike ocenio je danas da Pep Gvardiola neće imati problema da osvaja trofeje u Premijer ligi, rekavši da će mu biti lakše nego u Bundesligi. Pike je sarađivao sa Gvardiolom u… »

Antić: Srpski fudbal je bolestan, Ćurčić...

B92 23.03.2016
Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je srpski fudbal bolestan. Antić je u intervjuu za poljski „Sportski pregled“ istakao da su na glavnim mestima u savezu ljudi koji imaju lične i političke interese… »

Mega (Leks) Draft: Tri igrača se visoko kotiraju u NBA krugovima

Blic sport 23.03.2016
U košarkaškom svetu vrlo cenjeni i dobro informisani američki portal „DraftExpress“ predviđa da će tri igrača Mega Leksa biti izabrana ovog leta na NBA draftu. Foto: Promo „DraftExpress“ prognozira da će Timoti Luvavu-Kabaro biti lutrijski… »

Finska i Rusija zatvorile granicu za migrante

B92 23.03.2016
Helsinki -- Finska i Rusija postigle su sporazum o zatvaranju za migrante zajedničke granice na severu, kako bi bila blokirana Arktička ruta za prelazak u Evropsku uniju. "Samo građani Finske, Rusije, Belorusije mogu da koriste granične prelaza Sala i… »