Arhiva vesti 23.03.2016

AIK banka gotovo duplirala profit

Nova ekonomija 23.03.2016
AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, prošle godine je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara, što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre. To su pokazali podaci iz nerevidiranih finansijskih izveštaja banke. Dobit banke u prvih… »

Idomeni: Izbeglice se spaljuju iz očaja

Vesti online 23.03.2016
Izbeglice i migranti ponovo su u sredu počeli da protestuju u kampu kod Idomenija na granici između Grčke i Makedonije i na grčkim ostrvima u blizini turske obale. Neki među njima pribegli su očajničkim merama, pa su se spaljivali pred kamerama… »

Banke tužile Hrvatsku zbog CHF kredita

B92 23.03.2016
Zagreb -- Banka Inteza i Unikredit a verovatno i Erste i Rajfajzen tužile su državu Hrvatsku Međunarodnom sudu za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu. Banke su tužile hrvatsku državu zbog povrede statusa pravnog lica i umanjenja… »

Pet izgubljenih izuma Nikole Tesle koji bi promenili svet

Pravda 23.03.2016
Smisao pronalazača i revolucionarnih izuma oduvek je bio da promeni budućnost ljudskog društva. Ipak, to nikada nije odgovaralo svima, naročito ne svim moćnicima od kojih su neki ulagali velike napore i sredstva da spreče promenu koja bi mogla da… »

Senta: Kazna za nezakonito otvaranje kancelarije Jobika

Radio 021 23.03.2016
Prekršajni sud u Senti osudio je poslanika Jobika u mađarskom parlamentu Ištvana Savaija na novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog toga što je otvorio kancelariju u Senti i time prekršio zakon o političkim partijama, preneo je danas portal Vajdasag… »

Izborni Fenomen: Novosađanka kandidat i vlasti i opozicije

Blic 23.03.2016
Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast i na drugoj opozicionoj. Ona je, naime, kandidat za poslanika republičke skupštine na listi "Složno za Srbiju - Narodni savez -… »

Pike: Gvardioli će biti lakše u Premijer ligi nego u Bundesligi

Beta 23.03.2016
Fudbaler Barselone i nekadašnji defanzivac Mančester junajteda Djerard Pike ocenio je danas da Pep Gvardiola neće imati problema da osvaja trofeje u Premijer ligi, rekavši da će mu biti lakše nego u Bundesligi. Pike je radio sa Gvardiolom u… »

Radomir Antić Za Poljske Medije: Srpski fudbal je oboleo!

Hot sport 23.03.2016
Jedan od najcenjenijih srpskih trenera u svetu Radomir Antić govorio je za poljske medije o fudbalu u Srbiji pred meč naše selekcije sa Poljskom večeras od 20.45. Popularni Mister je za Sportski pregled istakao da je srpski fudbal oboleo navodeći… »

Mega piše istoriju NBA drafta?

Sportske.net 23.03.2016
Košarkaški klub Mega Leks mogao bi da ispiše novu stranicu u istoriji NBA drafta pošto specijalizovani portal "DraftExpress" predviđa da će tri igrača srpskog kluba biti izabrana ovog leta na NBA draftu. Sama činjenica da bi na NBA draftu mogla da… »

Finska i Rusija zatvorile put na Arktiku za migrante

Novi magazin 23.03.2016
"Jedino će državljani Finske, Rusije i Belorusije moći da prelaze granicu na punktovima Sala i Raja-Jozepi na severu Finske", navodi se u saopštenju finske vlade i dodaje da je cilj tog ograničenja borba protiv organizovane ilegalne imigracije.Finska… »