Arhiva vesti 23.03.2016

SAD “preorale” kamp Al Kaide, 50 mrtvih

Vesti online 23.03.2016
Najmanje 50 ekstremista je ubijeno u vazdušnom napadu američkih vojnih snaga na kamp Al Kaide u planinskoj oblasti blizu Jemena. Pentagon je potrdio da je izveden napad iz vazduha na kamp AKAP-a i da je ubijeno više desetina militanata, ali nisu… »

Od Prvog maja nije ostao "kamen na kamenu"

B92 23.03.2016
Beograd -- Stečajni upravnik propale "Aha Mura - Prvi maj", na osnovu rešenja o bankrotstvu, zakazao je prodaju imovine ove firme za 25. april u Privrednom sudu u Nišu. Početna cena je 315,5 miliona dinara, a na prodaju je skoro celokupna imovine… »

Miting SRS povodom godišnjice NATO bombardovanja

Beta 23.03.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas gradjane na sutrašnji miting kojim će SRS obeležiti godišnjicu NATO bombardovanja i izraziti protest protiv režima Aleksandra Vučića, ali i presude Haškom optuženiku… »

Uskršnja radionica za penzionere

Dnevnik 23.03.2016
Muzejska kreativna radionica za penzionere na temu Uskrsa održaće se danas u 16 časova u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35. Treba poneti savitljive grančice vrbe ili breze, cveće, figurice zeka, izduvana i ukrašena jaja, mašne, tkaninu i slične stvari… »

Milan pušta Baku za 30 miliona evra

B92 23.03.2016
Najbolji strelac Milana Karlos Baka za 30 miliona evra moći će da pređe u drugi tim na leto, piše Korijere delo Sport. Uprkos tome što je Kolumbijac ove sezone produktivan (drugi strelac Serije A sa 14 golova), Milan je spreman da ga se odrekne za… »

Popović: Srbija ne sme napustiti vojnu neutralnost

Blic 23.03.2016
Lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović danas je povodom godišnjice početka NATO agresije izjavio da Srbija nikada i ni pod kojim uslovima ne sme da napusti svoju politiku vojne neutralnosti. "Uoči dana kada se ceo srpski narod seća početka… »

Pisci za manifestaciju dobili samo 27.000 dinara, vratili novac u budžet

Radio 021 23.03.2016
Nezadovoljni raspodelom novca predviđenog za sufinansiranje kulturnih projekata u Kraljevu, članovi Udruženja pisaca u tom gradu odlučili su da 27.000 dinara, koliko im je odlukom Gradskog veća pripalo za realizaciju manifestacije "Dani Ljubiše… »

Bubble Cup 9: prijavi se i ti na međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

PC Press 23.03.2016
Razvojni centar Microsoft-a u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se do kraja marta prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9 Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rešavanju algoritamskih… »

"Prljavi" policajci u Adi i Molu?

Mondo 23.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je danas istragu u Sektoru unutrašnje kontrole i Direkciji policije, povodom medijskih napisa o vezi policije i osumnjičenog za ubistva. Foto: MUP Srbije Mediji su proteklih dana objavljivali… »

CEP: Obustava Šengena je privremena

Nova ekonomija 23.03.2016
Centar za evropske politike izražava veliko žaljenje zbog gubitka nevinih ljudskih života u terorističkim napadima u Briselu i podržava napore belgijskih i evropskih vlasti da ovu situaciju stave pod kontrolu. "Današnji događaji u Briselu nažalost… »