Arhiva vesti 17.07.2018

Manijak sa spuštenim gaćama uleteo u park pun dece!

OK radio 17.07.2018
Šokirani roditelji pozvali policiju. Policija je podnela prekršajnu prijavu protiv S. G. zbog sumnje da je 12. jula usred dana masturbirao naočigled brojne dece u spomen-parku Bubanj u Nišu. - Osumnjičeni je u jednom trenutku skinuo donji veš i… »

Ušteda od umanjenja penzija 75 milijardi dinara

Kamatica 17.07.2018
Ukupna ušteda ostvarena umanjenjem penzija za tri godine iznosi 75 milijardi dinara, procenjuju u Ministarstvu finansija Srbije. Ušteda je ostvarena od novembra 2014., kada je uvedena ta krizna mera, pa do kraja 2017. godine, objavljeno je na sajtu… »

Sud u Strazburu presudio u korist grupe "Pusi rajot", Rusija plaća odštetu

RTS 17.07.2018
Evropski sud za ljudska prava presudio je da su prestroge bile mere koje je Rusija preduzela 2012. protiv pank grupe "Pusi rajot" zbog njihovog protesta u moskovskoj sabornoj crkvi. Sud u Strazburu je saopštio da su članice grupe tada bile podvrgnute… »

Počelo uređenje seoskih puteva u Leskovcu

Južne vesti 17.07.2018
Putevi koji spajaju oko 20 sela u okolini Leskovca, biće uređeni u narednom periodu, za šta je, od novca poreskih obveznika, izdvojeno 6,4 miliona dinara. Ukupno će biti sređeno 14 seoskih puteva, a do sada su, kako stoji na gradskom sajtu, novi… »

Ono što je uradila ova baka je za svako poštovanje (FOTO)

Auto magazin 17.07.2018
Osamdesetogodišnja baka Julia Albu prešla je celu Afriku. Krenula je iz jednog od najjužnijih gradova u Africi, Kejptauna, i putovala je do Londona... Trasa je dugačka 12 000 kilometara, a Julia je ovaj dugačak put prešla u svojoj 20 godina staroj… »

Čelnik VSS dobio Zlatnu značku LEN

Sportske.net 17.07.2018
Evropska plivačka federacija (LEN) dodelila je funkcioneru Vaterpolo saveza Srbije Dejanu Perišiću "Zlatnu značku", za dugogodišnji uspešan rad i poseban doprinos rezultatima LEN. Kako se navodi u današnjem saopštenju Saveza, Perišić je prvi… »

Savidi demantovao da je platio organizaciju nereda u Makedoniji

Večernje novosti 17.07.2018
Iz kompanije Savidis demantovano “rusko finansiranje“ protivnika promene imena Makedonija u Skoplju. Najavljuje tužbu protiv autora i mediji koji su objavili tekst gde se spominje ime finansijera. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Zvaničnim… »

Tončev: Nisam ćerku zaposlio "preko veze"

N1 Info 17.07.2018
Nakon nedavno završenog konkursa Ministarstva spoljnih poslova, u radni odnos na određeno vreme od godinu dana primljeno je 10 kandidata, među kojima je i Marija Tončev, ćerka Ivice Tončeva, državnog sekretara u tom ministarstvu. Jedna od… »

Zeri: EU traži formiranje ZSO bez odlaganja

RTS 17.07.2018
Evropska unija insistira da Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji budu formirana u skladu sa kosovskim zakonima i Briselskim sporazumom iz 2015, ali kosovska vlada to odlučno odbija, piše prištinski Zeri. Prema pisanju prištinskog dnevnika… »

DANI POVERENIKA: Pravo na slobodan pristup informacijama i pravo na zaštitu ličnih podataka

Jugmedia 17.07.2018
U sali Skupštine grada Vranja počela je dvodnevna obuka o pravu na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i pravu na zaštitu podatka o ličnosti, koju organizuje Kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o… »