Arhiva vesti 17.07.2018

Ivica Dačić: Srbija ne sme da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije

Kurir 17.07.2018
Srbija ne sme da odustane od odbrane nacionalnih i državnih interesa, a posebno ne sme da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, poručio je danas predsednik SPS Ivica Dačić i dodao da je ekonomski razvoj pitanje broj jedan za… »

Srbi naoružani više od Amerikanaca?

B92 17.07.2018
Beograd -- Procenjuje se da u regionu postoji između 3,6 miliona i 6,2 miliona komada malikalibarskog naoružanja. Imajući u vidu da u regionu živi oko 25 miliona ljudi, to znači da svaki četvrti poseduje malokalibarsko naoružanje, kaže direktorka… »

Pet osoba poginulo u padu helikoptera u Južnoj Koreji

N1 Info 17.07.2018
Vojska Južne Koreje saopštila je da je petoro ljudi poginulo u padu helikoptera u bazi marinaca u jugoistočnom gradu Pohang. Ministarstvo odbrane Južne Koreje navelo je da se helikopter zapalio nakon pada sa visine od oko 10 metara. Saopšteno je da… »

"Ljudima u SAD, molimo vas pomozite, mi smo očajni…"

B92 17.07.2018
Grupa meksičkih migranata koje su vlasti SAD razdvojile od njihove dece napisala je pismo američkoj javnosti u kom mole da im se vrate deca. Pismo je u celosti objavio CNN, koji navodi da se radi o pismu koje je napisalo 54 migranta 15. jula, koji su… »

Igranka: Šarić ponovo vratio svoje advokate

Mondo 17.07.2018
Darko Šarić, optuženi za organizovanje kriminalne grupe za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, vratio je punomoćje svojim braniocima, koje im je bio otkazao 3. aprila. Foto: Tanjug/MUP Srbije Šarića je u međuvremenu zastupao… »

Odbojkaši Srbije počinju SP protiv SAD

Večernje novosti 17.07.2018
Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji odbojkaši Srbije počeće utakmicom protiv SAD, 12. septembra, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije. Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji odbojkaši Srbije počeće… »

Beker: Đoković osvaja Ju-Es open; Agasi: Od Novaka se očekuju titule

Večernje novosti 17.07.2018
Opet se uključio u trku sa Nadalom i Federerom - kaže Nemac. Vratio se na najviši nivo - poručuje Henman. Ne sumnjam da će još mnogo godina biti u vrhu - jasan je Andre. Podigao je Novak Đoković pehar na Vimbldonu i tako poslao jasnu poruku… »

Dan posle samita u Helsinkiju: Tramp i Putin o utiscima posle sastanka

Večernje novosti 17.07.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je posle susreta u Helsinkiju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da ima veliko poverenje u svoje obaveštajce i da se "dve najveće nuklearne sile moraju da se slažu" Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je posle… »

Nesreća na snimanju filma: Englez pao sa skele na Dorćolu

Telegraf 17.07.2018
U pitanju je američki film koji se snima u Luci Beograd. Engleski državljanin B. R. F. teško je povređen sinoć u Beogradu tokom snimanja filma na Dorćolu. Kad je čelična Milica na ulici, svi muškarci beže: Voli agresivnije scene, jedina devojka… »

Kijov i Kragujevac obeležili 15 godina saradnje

iKragujevac 17.07.2018
Svečanoj proslavi Dana Republike odnosno 100 godina nezavisnosti Republike Čehoslovačke, koja je organizovana u Kijovu, prisustvovala je tročlna delegacija Kragujevca, koju su činili Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada, Ivica… »