Arhiva vesti 28.11.2016

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO, nema pritisaka!

Pravda 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO i poručio da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. - Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da se… »

Kandidati za REM uz polemiku

Danas 28.11.2016
Skupštinski odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu kandidata za Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje su predložili univerziteti i organizacije civilnog društva, mada su iz opozicije prigovorili da se krši procedura… »

Rehabilitacija Nedića: Pretnje i protest

Mondo 28.11.2016
Istoričar Dragan Aleksić izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu, da nijedna odluka predsednika okupacione vlade Srbije u Drugom svetskom ratu, Milana Nedića u vezi sa koncentracionim logorom Banjica, ne nosi njegov potpis. Foto: MONDO, Jelena… »

Situacija u Lufthanzi se ne smiruje, najavljuju nove štrajkove

Nova ekonomija 28.11.2016
Sindikat pilota nemačke aviokompanije "Lufthanza" objavio je da će, posle dvodnevne pauze, ponovo štrajkovati u utorak i sredu. Kako je najavljeno, piloti koji lete na kratkim linijama štrajkovaće u utorak, a narednog dana će štrakovati njihovi… »

Sutra oblačno i veoma hladno

Radio 021 28.11.2016
U Novom Sadu će u utorak biti promenljivo oblačno i hladno. Minimalna temperatura -4, maksimalno do 3, koliko se očekuje u sredu. U sredu razvedravanje i više sunca. U četvrtak slično vreme, sa jutarnjom temperaturom od oko -2 stepena. Do kraja dana… »

PREDLOG "TOPLANE": Grejanje u NS pojeftinjuje od januara

Moj Novi Sad 28.11.2016
Nakon što su proletos cene grejanja i tople vode smanjene za oko šest odsto, "Novosadska toplana" predložila Skupštini grada da im odobri novo pojeftinjenje. Kako piše 021.rs, Javno komunalno predueće "Novosadska toplana" predložilo je gradskoj… »

Plavi orkestar i Bajaga sa Beograđanima za Novu godinu

Studio B 28.11.2016
Beograđani i gosti srpske prestonice Novu godinu, 31. januara, dočekaće na otvorenom uz Plavi orkestar i Bajagu na Trgu Nikole Pašića, a noć pre na istom mestu nastupiće Bijelo dugme i Aca Lukas, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. Prema… »

Tramp: Poništiću američki dogovor sa Kubom

RTS 28.11.2016
Ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava, poništiću dogovor SAD sa Kubom, zapretio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp. Bela kuća brani politiku otvaranja prema Kubi. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za… »

Cilj - smanjenje sive ekonomije na 15 odsto

Beta 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. "Planiramo da sivu ekonomiju sa 30-40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji)… »

Vapaj: Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

Blic 28.11.2016
Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručeno protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Burmazović je danas protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška… »