Arhiva vesti 28.11.2016

"Srbija nije obavezna da bude članica NATO"

Vesti online 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ponovio je u ponedeljak da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO, te dodao da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. - Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo… »

Odbor utvrdio kandidate za članove Saveta REM (VIDEO)

Beta 28.11.2016
Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu kandidata za članove Saveta REM-a koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji, i koje su predložila udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i… »

Jevrejske opštine hoće na sud protiv rehabilitacije Nedića

Politika 28.11.2016
Savez jevrejskih optština Srbije podneo je zahtev za učešće u postupku po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, ali Viši sud u Beogradu još nije odlučio o tom zahtevu, rečeno je na današnjem ročištu. Zbog protivljenja rehabilitaciji… »

Situacija u Lufthanzi se ne smiruje, najavljuju nove štrajkove

Nova ekonomija 28.11.2016
Sindikat pilota nemačke aviokompanije "Lufthanza" objavio je da će, posle dvodnevne pauze, ponovo štrajkovati u utorak i sredu. Kako je najavljeno, piloti koji lete na kratkim linijama štrajkovaće u utorak, a narednog dana će štrakovati njihovi… »

Minus danas, a vejaće i sneg

Mondo 28.11.2016
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugu zemlje. Foto: AP Photo/Sergei Grits U nižim predelima još ujutro ponegde slaba kiša, na severu i u Timočkoj… »

PREDLOG "TOPLANE": Grejanje u NS pojeftinjuje od januara

Moj Novi Sad 28.11.2016
Nakon što su proletos cene grejanja i tople vode smanjene za oko šest odsto, "Novosadska toplana" predložila Skupštini grada da im odobri novo pojeftinjenje. Kako piše 021.rs, Javno komunalno predueće "Novosadska toplana" predložilo je gradskoj… »

Spektakularni koncerti u Beogradu za doček Nove godine

Telegraf 28.11.2016
Trg otvorenog srca traje od 1. decembra do 1. februara, gde će se nalaziti drvene kućice, zanatlije, moći će da se kupe igračke i hrana, a tu će biti postavljena i velika gradska jelka. Novogodišnja manifestacija “ Beogradska zima” trajaće od… »

Tramp: Pobedio bih na glasanju naroda da milioni nisu...

B92 28.11.2016
Njujork -- Novi predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi osvojio najviše glasova naroda na izborima da "nekoliko miliona glasača nije glasalo protivzakonito". "Osvojio sam većinu glasova, ukoliko ne računate milione glasova ljudi koji su glasali… »

Vujović: Planiramo da sivu ekonomiju spustimo na 15 odsto

Nova ekonomija 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. "Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se njen udeo u ekonomiji procenjuje… »

Slavičina borba za decu:Protest ispred vlade, pismo Vučiću

B92 28.11.2016
Beograd -- Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću uručeno je protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Slavica Burmazović je protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška… »