Arhiva vesti 28.11.2016

Vulin na svečanom ispraćaju Fidela Kastra

RTS 28.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, predvodiće u ime Vlade Srbije delegaciju koja će sutra u Havani prisustvovati svečanom ispraćaju posmrtnih ostataka bivšeg predsednika Republike Kube, Fidela Kastra… »

Albanska zastava uz srpsku na zgradama opština Bujanovac i Preševo (video)

Blic 28.11.2016
U opštinama Bujanovac i Preševo rano jutros su, povodom nacionalnog praznika Albanije - Dana zastave, pored srpske zastave, istaknute i zastave Republike Albanije. Između srpske i albanske, na zdanju Opštinske uprave u Bujanovcu, istaknuta je i… »

Početak Velike Albanije: Osnovana unija albanskih opština

Pravda 28.11.2016
Može li se preko malih albanskih opština do velike albanske države? Od 1878. godine kada je Prizrenska liga zacrtala da „Albanci neće dopustiti da se njihove zemlje daju Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj ili bilo kojoj drugoj državi“, postoji samo taj… »

Pala četvoročlana banda na jugu Srbije: Krali automobile pa prebacivali na Kosovo i Metohiju

Kurir 28.11.2016
NIŠ - Pripadnici niške policije uhapsili su noćas četvoročlanu kriminalnu grupu koja je krala automobile na jugu Srbije. Privedeni su pedesetčetvorogodišnji B.J. iz Kosovske Mitrovice,četrdesetosmogodišnji S.Ž. iz okoline Aleksinca… »

Kupovao glasove, firma koju je vodio tužena za prevare

Danas 28.11.2016
Brojne zvanice, među kojima i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, okupile su se na izbornoj skupštini Srpske demokratske stranke (SDS) u tom gradu u februaru 2016. godine. Predsednik SDS-a Branislav Švonja tada je najavio da će zajedno sa… »

Jović napušta Benfiku, ali ostaje u Portugaliji

Blic sport 28.11.2016
Fudbaler Benfike Luka Jović napustiće u januarskom prelaznom roku redove kluba iz Lisabona i otići će na pozajmicu u potrazi za većom minutažom. Foto: M. Metlaš / RAS Srbija Sledeća destinacija osamnaestogodišnjeg napadača neće biti mnogo… »

Sajam sporta potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regonu: Oboreni svi rekordi!

Večernje novosti 28.11.2016
Svjetličić: Tri dana na Sajmu smo veličali sve prošle uspehe, planirali naredne, oprobali se u nekim novim sportskim veštinama, razmenili znanja i iskustva i pre svega uživali. Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag… »

Plato ispred SPENS-a dobija naziv u čast Vujadina Boškova

Vesti online 28.11.2016
Plato ispred Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina", popularnog SPENS-a, ubuduće će nositi naziv nekadašnjeg fudbalera, trenera i direktora Vojvodine Vujadina Boškova. Skupštinska komisija Grada Novog Sada potvrdila je ranije usvojen predlog o… »

Kragujevac prvi po popisu nelegalnih objekata

Ritam grada Kg 28.11.2016
Rok koji su lokalne samouprave imale da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji istekao je juče. Sa 40.000 evidentiranih nelegalno izgrađenih objekata Kragujevac je prvi, najuspešnije je obavio popis u Srbiji. Iako je rok istekao popisivači… »

Odustali od Mitrovića: Evo koga sada želi Napoli…

Hot sport 28.11.2016
Fudbalski klub Napoli zainteresovan je za napadača Gregoara Defrela, zbog čega je navodno već kontaktirao Sasuolo, preneli su danas italijanski mediji. Ipak, predsednik Sasuola Đorđo Skvinci nije raspoložen da proda prvog napadača. Napoliju je… »