Arhiva vesti 28.11.2016

Suzana Paunović: Nije mrtvo slovo na papiru

Danas 28.11.2016
Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je danas da Prvi izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina pokazuje da je oko 80 odsto aktivnosti, planiranih za prvi i drugi kvartal… »

Napeta debata austrijskih predsedničkih kandidata

Novi magazin 28.11.2016
Dvojica kandidata za predsednika Austrije, kandidat ekologa i njegov suparnik sa ekstremne desnice, oštro su se sukobili tokom televizijske debate, nedelju dana pre novih izbora, koji se održavaju nakon što su prethodni poništeni iz proceduralih… »

Duterte: Još nismo spremni za nove vojne saveze

RTS 28.11.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da Filipini još nisu spremni za nove vojne saveze, ali da će zbog neslaganja sa SAD sarađivati sa Rusijom i Kinom u cilju stvaranja mirnijeg sveta. "Mi sada ne možemo u vojni sporazum zbog dogovora koji… »

Tuđmanizam kao državotvorna vizija i doktrina

RTV 28.11.2016
ZAGREB - Hrvatski ministar za prostorno uređenje i građevinarstvo Lovro Kuščević zalaže se za tuđmanizam kao državotvornu viziju i doktrinu koju, kako smatra, treba izučavati i na njoj graditi razvoj zemlje. "Smatram da na predsedniku Franji… »

Odlični Jokić do "dabl-dabla"!

Mondo 28.11.2016
Videli smo gotov rešen meč u korist Denvera, a potom i povratak Finiksa "iz mrtvih". Međutim, Nagetsi su odbijali svaki nalet Sansa i izdržali do kraja. Odlična partija Nikole Jokića. Odlično izdanje Nikole Jokića u "evropskom terminu" NBA lige… »

Hrvatski ministar: Tuđmanizam kao državotvorna vizija

Novi magazin 28.11.2016
Hrvatski ministar za prostorno uređenje i građevinarstvo Lovro Kuščević zalaže se za tuđmanizam kao držatvornu viziju i doktrinu koju, kako smatra, treba izučavati i na njoj graditi razvoj zemlje. "Smatram da na predsedniku Franji Tuđmanu… »

Jak zemljotres u nepalu: Epicentar u blizini Mont Everesta

Kurir 28.11.2016
KATMANDU - Nepal je rano jutros pogodio zemljotres jačine 5,6 Rihterove skale čiji je epicentar bio u blizini Mont Everesta, oko 150 kilometara severoistočno od Katmandua, saopštio je Američki seizmološki centar. Izveštaja o eventualnim žrtvama i… »

Poljoprivrednici oslobođeni poreza na šume i oranice

Kamatica 28.11.2016
Gradsko veće Skupštine Jagodine, donelo je odluku da poljoprivrednici u 2017. godini ne plaćaju porez i poljoprivredno i šumsko zemljište, a o toj odluci izjasniće se odbornici Skupštine grada na sednici od 29. novembra, rečeno je Tanjugu u Upravi… »

Ramuš Haradinaj švercuje oružje kroz Srbiju?

Pravda 28.11.2016
Nekadašnji komandant OVK i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj vodi jedan od najjačih kriminalnih klanova na Kosovu, a za šverc oružja godinama koristi put kroz Srbiju i naše građane koje debelo plaća. Prema navodima lista, šverc se odvija… »

Drama u Kumodraškoj: Majka, ćerka i tri muškarca napali mladića i ugurali ga u BMW

Blic 28.11.2016
U auto-perionici u Kumodraškoj ulici danas oko 13 časova došlo je do incidenta, kada su majka i ćerka u društvu još tri muškarca upale i počele fizički da napadaju radnika, koga su na kraju silom ugurali u kola i odvezli se. Kako saznaje "Blic"… »